Prime Minister's Office
Government to open 25000 Jan Aushadhi Kendras to make medicines available at affordable prices
“Jan Aushadhi Kendras have given new strength to the middle class of the country by savings of Rs. 20,000 crores”
"The target is to increase the number of Jan Aushadhi Kendras to 25,000 Kendras"
15 AUG 2023 1:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi during his Independence Day speech at Red Fort said that the government has plans to increase the number of 'Jan Aushadhi Kendras' from 10,000 to 25,000.
He said Jan Aushadhi Kendras given a new power to the people special the middle class. If someone is diagnose with diabetes then a monthly bill of Rs. 3000 get accrued.
Through Jan Aushadhi Kendras, the medicines that cost Rs 100, we are giving it at Rs 10 to Rs 15," he said.
The Government will launch Vishwakarma scheme with an allocation of ₹13,000 to 15,000 crore in the next month for those with traditional skills. He said the government is working to increase the number of 'Jan Aushadhi Kendra' (subsidised medicine shops) from 10,000 to 25,000.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অহোঙবা মমলদা হিদাক লাংথক ফংহন্নবগীদমক্তা সরকারনা জন ঔশধী কেন্দ্র 25000 হাংদোক্কনি
“জন ঔশধী কেন্দ্রশিংনা লৈবাক্কী মিদ্দল ক্লাসশিংদা লুপা করোর 20,000 তুংশিনবা ঙমহন্দুনা অনৌবা পাঙ্গল হাপ্লি”
“ঐখোয়গী পান্দমদি হৌজিক লৈরিবা জন ঔশধী কেন্দ্র মশিংবু 25,000দা হেনগৎহনবনি”
15 AUG 2023 1:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাল কিলাদগী থমখিবা মহাক্কী নিংতম নুমিৎকী ৱারোলদা সরকারনা জন ঔশধী কেন্দ্রগী মশিংবু হৌজিক লৈরিবা 10,000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা থৌরাং য়াৎলি হায়না ফোংদোকখ্রে।
জন ঔশধী কেন্দ্রশিংনা মীয়ামদা, মরু ওইনা মিদ্দল ক্লাসশিংদা অনৌবা পাঙ্গল হাপ্লে হায়না ফোংদোকখি। করিগুম্বা মীওই অমা দাইবিতিজ নাবা মতমদা, মহাক্কী থাগী হিদাল লৈবগী বিলনা পুন্না লুপা 3000 য়ৌই। হিদাকশিং অসি জন ঔশধী কেন্দ্রদগী লৈরবদি, লুপা 100 পীবা হিদাক অদু ঐখোয়না লুপা 10দগী 15 ফাওবগী মনুংদা ফংহল্লি হায়না মহাক্না হায়খি।
নাৎকী স্কিল লৈবা মীওইশিংগীদমক্তা ঐখোয়না মথংগী থাদা লুপা করোর 13,000 দগী 15,000 ফাওবা খাইদোক্তুনা বিশ্বকর্মা স্কিম অমা সরকারনা হৌদোক্লগনি। সরকারনা জন ঔশধী কেন্দ্র (সবসিদাইজ তৌরবা হিদাকশিংগী দুকান) গী মশিংবু হৌজিক লৈরিবা 10,000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা থৌরাং য়াৎলি হায়না মহাক্না হায়খি।