প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সুলভ মূল্যত ঔষধৰ উপলব্ধ কৰাৰ বাবে ২৫,০০০ জন ঔষধি কেন্দ্ৰ মুকলি কৰিব চৰকাৰে
“২০,০০০ কোটি টকা ৰাহিৰে দেশৰ মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীক নতুন শক্তি প্ৰদান কৰিছে জন ঔষধি কেন্দ্ৰসমূহে”
“জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ সংখ্যা ২৫,০০০লৈ বৃদ্ধিৰ লক্ষ্য লোৱা হৈছে”
15 AUG 2023 1:58PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে লালকিল্লাৰ পৰা স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষ আগবঢ়োৱা ভাষণৰ সময়ত কয় যে চৰকাৰে ‘জন ঔষধি কেন্দ্ৰ’ৰ সংখ্যা ১০,০০০ৰ পৰা ২৫,০০০লৈ বৃদ্ধিৰ পৰিকল্পনা কৰিছে৷
তেওঁ কয় জন ঔষধি কেন্দ্ৰসমূহে জনসাধাৰণক, বিশেষকৈ মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীক এক নতুন শক্তি প্ৰদান কৰিছে৷ যদি কোনো লোকে মধুমেহ ৰোগৰ চিকিৎসা কৰে, তেতিয়াহ’লে তেওঁৰ মাহিলী ৩,০০০ টকা খৰচ হয়৷
জন ঔষধি কেন্দ্ৰসমূহৰ জৰিয়তে ঔষধৰ মূল্য ১০০টকীয়াটো আমি ১০ৰ পৰা ১৫টকা দি আছো,” তেওঁ কয়৷
চৰকাৰে যিসকলৰ লোকৰ পৰম্পৰাগত দক্ষতা আছে, তেওঁলোকৰ বাবে অহা মাহৰ পৰা ১৩,০০০ৰ পৰা ১৫,০০০ কোটি টকা ধাৰ্যৰে বিশ্বকৰ্মা আঁচনি শুভাৰম্ভ কৰিব৷ তেওঁ কয় যে চৰকাৰে ‘জন ঔষধি কেন্দ্ৰ(সুলভ মূল্যৰ ঔষধৰ দোকান) ১০,০০০ৰ পৰা ১৫,০০০লৈ বৃদ্ধিৰ দিশত কাম কৰি আছে৷’

Prime Minister's Office
Government to open 25000 Jan Aushadhi Kendras to make medicines available at affordable prices
“Jan Aushadhi Kendras have given new strength to the middle class of the country by savings of Rs. 20,000 crores”
"The target is to increase the number of Jan Aushadhi Kendras to 25,000 Kendras"
15 AUG 2023 1:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi during his Independence Day speech at Red Fort said that the government has plans to increase the number of 'Jan Aushadhi Kendras' from 10,000 to 25,000.
He said Jan Aushadhi Kendras given a new power to the people special the middle class. If someone is diagnose with diabetes then a monthly bill of Rs. 3000 get accrued.
Through Jan Aushadhi Kendras, the medicines that cost Rs 100, we are giving it at Rs 10 to Rs 15," he said.
The Government will launch Vishwakarma scheme with an allocation of ₹13,000 to 15,000 crore in the next month for those with traditional skills. He said the government is working to increase the number of 'Jan Aushadhi Kendra' (subsidised medicine shops) from 10,000 to 25,000.