Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Ministry increases upper ceiling norms of boarding & lodging for athletes and team officials by 66%
16 JUN 2023 3:43PM by PIB Delhi
The Ministry of Youth Affairs and Sports (MYAS) has revised the upper ceiling amount of boarding and lodging for Indian Athletes and team officials by 66%.
This is for the athletes and officials participating only in international competitions, under the Ministry’s Scheme of Assistance to National Sports Federations (NSFs).
Under the newly revised norm, athletes and support staff travelling for approved competitions abroad (foreign exposures) will now be entitled to USD 250 per day, which is an increase of 66% from an earlier norm of USD 150 per day.
The revision has been made taking into consideration the requests from NSFs, wherein they have mentioned that rates for boarding & lodging fixed by the Local Organizing Committee (LOC) of the competitions are higher than the existing ceiling of USD 150 per day. These norms for boarding & lodging were fixed way back in November 2015 and it has been eight years since the revision of the same had taken place.
With the increase in the ceiling for boarding and lodging, the NSFs will be able to arrange reasonably better accommodations for athletes when competing and representing the country at various International Competitions.
Further, as per recent trends, the Local Organizing Committees(LOC) of International Competitions are offering a complete hospitality package to the participating teams rather than merely boarding and lodging as was the case earlier.
The package includes boarding, lodging, local transportation, and on some occasions entry fees as well. The total cost of the package is much above USD 150 per person per day. These considerations have necessitated review of boarding and lodging norms fixed in 2015.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়না শান্নরোয় অমদি তীম ওফিসিএলশিংগী বোর্দিং অমদি লোদজিংগী খ্বায়দগী য়াম্বা শেনফমগী পথাপ ৬৬% হেনগৎখ্রে
16 JUN 2023 3:43PM by PIB Imphal
য়ুথ এফ্যার্স অমদি স্পোর্তস মন্ত্রালয় (এম.ৱাই.এ.এস.)না ভারতকী শান্নরোয় অমদি তীম ওফিসিএলশিংগী বোর্দিং অমদি লোদজিংগী খ্বায়দগী য়াম্বা শেনফমগী চাং ৬৬% হেনগৎখ্রে।
হায়রিবা অসি মন্ত্রালয়গী স্কীম ওফ এসিস্তেন্স তু নেস্নেল স্পোর্তস ফেদরেসন (এন.এস.এফ.)কী মখাদা মালেমগা থাক্কী অথোই অহেন তান্নবদা শরুক য়ারিবা শান্নরোয় অমদি ওফিসিএলশিংখক্তগীনি।
নৌনা শেমদোক্লবা পথাপ অসিগী মখাদা, মপান লৈবাকশিংদা পাঙথোকপা অয়াবা পীরবা কম্পিতিসনশিংগীদমক চৎলিবা শান্নরোয় অমদি সপ্পোর্ত স্তাফশিংনা হান্না নোংমদা য়ু.এস.দি. ১৫০ লৈরম্বদগী ৬৬% হেনগত্তুনা হৌজিক নোংমদা য়ু.এস.দি. ২৫০ ফংলগনি।
নৌনা শেমদোক্লিবা অসি কম্পিতিসন পাঙথোক্লিবা লোকেল ওর্গনাইজিং কম্মিতী (এল.ও.সি.)না লেপ্লিবা বোর্দিং অমদি লোদজিংগী মমল অসিনা হৌজিক লৈরিবা নোংমদা য়ু.এস.দি. ১৫০গী সিলিং অসিদগী ৱাংবা হেল্লি হায়রদুনা এন.এস.এফ.শিংনা হায়জরকপা ৱাফমশিং খন্নরবা মতুংদা পায়খৎখিবনি। হান্না চৎনরিবা বোর্দিং অমদি লোদজিংগী পথাপ অসি নবেম্বর ২০১৫দা লেপখিবনি অমদি শেমদোকখিবা চহি নিপান শুরক্লবনি।
বোর্দিং অমদি লোদজিংগী সিলিং হেনগৎলকপগা লোয়ননা, এন.এস.এফ.শিংনা তোঙান তোঙানবা মালেমগী থাক্কী অথোই অহেন তান্নবশিংদা লৈবাক অসিগী মহুৎ শিন্দুনা হিদান্নবা য়াওরিবা শান্নরোয়শিংদা হেন্না ফবা লৈফম চাফম শিন লাংবা ঙমহল্লগনি।
মখা তানা, হন্দক চৎনরক্লিবা মওং মতৌগী মতুং ইন্ন, মালেমগী থাক্কী অথোই অহেন তান্নবা মশান্নশিং শিন-লাংলিবা লোকেল ওর্গনাইজিং কম্মিতী (এল.ও.সি.এ)শিংনা মমাঙদা ইচম চম্না বোর্দিং অমদি লোদজিংকী খুদোংচাবখক পীরম্বগী মহুত্তা শরুক য়ারিবা তীমশিংদা মপুং ফাবা হোস্পিতেলিতী পেকেজ পীনরক্লি।
পেকেজ অসিদা বোর্দিং, লোদজিং, লোকেল ত্রান্সপোর্তেসন, অমদি করিগুম্বা মতমদা এন্ত্রী ফীনবচিংবসু য়াওরি। অসিগুম্বা পেকেজ অসিগী অপুনবা শেঞ্জং অসি নোংমদা মীওই অমদা য়ু.এস.দি. ১৫০দগী য়াম্না হেল্লি। হায়রিবা ফীভম অসিনা মরম ওইরগা ২০১৫দা লেপখিবা বোর্দিং অমদি লোদজিংগী পথাপ অসি হোংদোকপা মথৌ তাহল্লকপনি।