Ministry of Jal Shakti
Vice President To Confer 4th National Water Awards On 17th June, 2023
Ministry Of Jal Shakti Announces 41 Winners Across 11 Categories
Prize For Best State To Be Conferred On Madhya Pradesh While Best District Will Be Conferred On Ganjam District, Odisha
15 JUN 2023 11:40AM by PIB Delhi
The Vice President of India, Shri Jagdeep Dhankhar will confer the 4th National Water Awards on 17th June, 2023 at an award distribution ceremony being organised at Plenary Hall, Vigyan Bhawan, New Delhi by the Department of Water Resources, River Development, and Ganga Rejuvenation (DoWR, RD &GR), Ministry of Jal Shakti. The Department has announced a total of 41 winners, including joint winners, for the 4th National Water Awards, 2022, covering 11 categories. Each award winner will be conferred with a citation and a trophy as well as cash prizes in certain categories.
The 1st Prize for the Best State will be conferred on Madhya Pradesh; Best District will be conferred on Ganjam District, Odisha; Best Village Panchayat will be conferred on Jagannadhapuram Village Panchayat, Bhadradri Kothagudem district, Telangana; Best Urban Local Body will be conferred on Chandigarh Municipal Corporation, Chandigarh; Best Media will be conferred on Advance Water Digest Private Limited Gurugram, Haryana; Best School will be conferred on Jamiyatpura Primary School, Mehsana, Gujarat; Best Institution for Campus usage will be conferred on Shri Mata Vaishno Devi Shrine Board, Reasi, Jammu and Kashmir; Best Industry will be conferred on Barauni Thermal Power Station, Begusarai, Bihar; Best NGO will be conferred on Arpan Seva Sansthan, Udaipur, Rajasthan; Best Water User Association will be conferred on the Sanjeevani Piyat Sahkari Mandli Ltd, Narmada, Gujarat; and Best Industry for CSR Activities will be conferred on HCL Technologies Ltd., Noida, Uttar Pradesh.
Click here to see the list of Awardees for 4th National Water Awards, 2022
As part of the ongoing nationwide drive to realize the Government's vision of a ‘Jal Samridh Bharat’ or 'Water Prosperous India', the National Water Awards focus on encouraging the good work and efforts made by various individuals and organizations. It seeks to create awareness among people about the importance of water and motivate them to adopt best water use practices. The event provides an opportunity to all people and organizations to forge a strong partnership and further strengthen public participation in water resource conservation and management activities.
Under the guidance of Prime Minister, Shri Narendra Modi, the Ministry of Jal Shakti started a comprehensive campaign to spread awareness about water management and water conservation on a national level. With the objective of encouraging various stakeholders towards adopting a holistic approach towards water resources management in the country, it was considered necessary to set up an integrated National Water Award. Accordingly, the 1st National Water Awards were launched in 2018 by DoWR, RD & GR. The 2nd and 3rd National Water Awards were given for the years 2019 and 2020. The awards were not given in the year 2021 due to CoVID pandemic.
In the year 2022, 4th National Water Awards were launched on 30th July, 2022 on Rashtriya Puraskar Portal of Ministry of Home Affairs. A total of 868 applications were received by the last date on 31st October 2022. The applications were scrutinized and evaluated. The ground truthing of the shortlisted applications was carried out by the Central Water Commission and Central Ground Water Board after which 41 winners, including joint winners covering all 11 categories have been selected for awards.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
জুন ১৭,২০২৩দা উপ রাস্ত্রপতিনা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দ য়েন্থোক্কনি
জল শক্তি মিনিস্ত্রিনা কাংলুপ ১১ দা মনা ফংলবা ৪১ লাউথোক্লে
মধ্য প্রদেসতা খ্বাইদগী ফবা রাজ্যগী মনা অমসুং উরিসাগী গঞ্জাম জিলাদা খ্বাইদগী ফবা জিলাগী মনা পীরগনি
15 JUN 2023 11:40AM by PIB Imphal
লাক্লিবা জুন ১৭, ২০২৩দা জল শক্তি মিনিস্ত্রিগী ৱাতর রিছোর্সেস, রিভর দিবলপমেন্ত অমসুং গঙ্গ রিজুবিনেসন্না শীন্দুনা নিউ দিল্লিগী বিজ্ঞান ভাবনগী প্লেনারি হোলদা পাংথোকপা মনা য়েন্থোকপা থৌরম অমদা ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিপ ধনখারনা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং য়েন্থোক্লগনি। কাংলুপ ১১দা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দ, ২০২২গীদমক পুন্না মনা ফংমিন্নবা য়াওনা মনা ফংলবা ৪১গী মমিং দিপার্তমেন্তনা লাউথোক্লে। মনা ফংলবা অমমমদা সাইতেসন অমা অমসুং ত্রোফি অমা অমসুং অকক্নবা কাংলুপ খরদা শেনগী মনাশিং পীগনি।
খ্বাইদগী ফবা রাজ্যগী অহানবা মনা মধ্য প্রদেসতা পীগনি; খ্বাইদগী জিলাগী মনা উরিসাগী গঞ্জাম জিলাদা পীগনি; তেলঙ্গানাগী ভাদ্রাদ্রি কোথাগুদেম জিলাগী জগন্নাধাপুরম ভিলেজ পঞ্চায়ত্তা খ্বাইদগী ফবা ভিলেজ পঞ্চায়ত পীগনি; চান্দিগর মিউনিসিপাল কোর্পোরেসন্দা খ্বাইদগী অর্বান লোকেল বোদি পীগনি; হরিয়ানাগী এদভান্স ৱাতর দাইজেস্ত প্রাইভেদ লিমিতেত্তা খ্বাইদগী ফবা মেদিয়া পীগনি; গুজরাতকী মেহসানাদা লৈবা জামিয়াতপুরা প্রাইমারি স্কুলদা খ্বাইদগী ফবা স্কুল পীগনি; জে অমসুং কেগী রিয়াসিগী শ্রী মাতা ভাইসনো দেবী শ্রাইন্দা কেম্পস ফজনা শীজিন্নবা ইন্সতিতুৎ পীগনি; বিহারগী বেগুসারাইদা লেবা বরাউনি থর্মেল পৱার স্তেসন্দা খ্বাইদগী ফবা ইন্দস্ত্রি পীগনি; রাজস্থানগী উদয়পুরগী অর্পন সেবা সন্থানদা খ্বাইদগী ফবা এন.জি.ও পীগনি; গুজরাতকী সঞ্জিবনি পিয়াত সাহকারি মন্দলি লিমিতেৎ, নর্মাদাদা খ্বাইদগী ফবা ঈশিং নিংথিনা শীজিন্নবা এসোসিএসন পীগনি অমসুং উত্তর প্রদেসকী নোইদাদা লৈবা ঐচ.সি.এল তেক্নোলোজিস লিমিতেত্তা সি.এস.আর থবকশিংগী খ্বাইদগী ফবা ইন্দস্ত্রি পীগনি।
ঈশিং মরাং কাইবা ভারতনত্ত্রগা জল সমরিধ ভারতঅমগী সরকারগী মঙলান মঙফাওন্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথরিবা খোঙজংগী শরুক অমা ওইনা, লনাই মীওইশিং অমসুং লুপশিংনা পাংথোক্লিবা অফবা থবকশিং পুক্নিং থৌগৎনবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দ লিংখৎখিবনি। মসিনা মীয়ামদা ঈশিংগী মরুওইবশিং খঙহনগনি অমসুং ঈশিং শীজিন্নবগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পাংথোক্নবা মীয়ামদা পুক্নিং থৌগৎকনি। ঈশিং ফংবা মফমশিং ঙাক-শেন্নবা অমসুং শেন্নবগী থবকশিংদা মীয়াম শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা মীয়াম অমসুং লুপশিংদা খুদোংচাবা অমা থৌরম অসিনা পীরে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, জল শক্তি মিনিস্ত্রিনা ঈশিং শীজিন্নবা অমসুং ঈশিং য়োকপগী মতাংদা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা জাতি থাক্তা অকনবা খোঙজং অমা হৌদোকখ্রে। লৈবাক অসিদা ঈশিং ফংবা মফমশিং নিংথিনা য়েংশিন্নবা অচুম্বা থৌরাং অমা পায়খৎনবা তোঙান-তোঙানবা মরী লৈনবশিং পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দমগা লোয়ন্না, নেসনেল ৱাতর এৱার্দ অমা লিংখৎপা দরকার ওইরে হায়না সরকারনা খন্নখি। মসিগী মতুংইন্না, মিনিস্ত্রিনা ২০১৮দা অহানবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দ লিংখৎখি। অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং ২০১৯ অমসুং ২০২০দা পীখি। কোবিদ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ২০২১ দা মনাশিং পীখিদে।
২০২২ দা, হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী রাস্ত্রিয়া পুরুস্কার পোর্তেলদা, জুলাই ৩০, ২০২২দা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দ হৌদোকখি। ওক্তোবর ৩১, ২০২২দা অরোইবা তারিখ ওইদুনা এপ্লিকেসন ৮৬৮ ফংখি। এপ্লিকেসনশিং য়েংশিনখি অমসুং নৈনখি। এপ্লিকেসনশিং খনখৎপগী থবক সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন অমসুং সেন্ত্রেল গ্রাউন্দ ৱাতর বোর্দনা পাংথোকখি অমসুং কাংলুপ ১১ দা মাইপাক্লবা ৪১ মনাশিং পীনবা খনখৎলে।