Ministry of Finance
₹1,57,090 crore gross GST revenue collected for May 2023; clocks 12% Year-on-Year growth
Monthly GST revenues more than ₹1.4 lakh crore for 14 months in a row, with ₹1.5 lakh crore crossed for the 5th time since inception of GST
Revenue from import of goods 12% higher Y-o-Y; Domestic transactions (including import of services) revenue 11% higher Y-o-Y
01 JUN 2023 4:32PM by PIB Delhi
The gross Good & Services Tax (GST) revenue collected in the month of May, 2023 is ₹1,57,090 crore of which CGST is ₹28,411 crore, SGST is ₹35,828 crore, IGST is ₹81,363 crore (including ₹41,772 crore collected on import of goods) and cess is ₹11,489 crore (including ₹1,057 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹35,369 crore to CGST and ₹29,769 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of May 2023 after regular settlement is ₹63,780 crore for CGST and ₹65,597 crore for the SGST.
The revenues for the month of May 2023 are 12% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenue from import of goods was 12% higher and the revenues from domestic transactions (including import of services) are 11% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of May 2023 as compared to May 2022.
State-wise growth of GST Revenues during May 2023[1]
State/UT
May-22
May-23
Growth(%)
Jammu and Kashmir
372
422
14
Himachal Pradesh
741
828
12
Punjab
1833
1744
-5
Chandigarh
167
259
55
Uttarakhand
1309
1431
9
Haryana
6663
7250
9
Delhi
4113
5147
25
Rajasthan
3789
3924
4
Uttar Pradesh
6670
7468
12
Bihar
1178
1366
16
Sikkim
279
334
20
Arunachal Pradesh
82
120
47
Nagaland
49
52
6
Manipur
47
39
-17
Mizoram
25
38
52
Tripura
65
75
14
Meghalaya
174
214
23
Assam
1062
1217
15
West Bengal
4896
5162
5
Jharkhand
2468
2584
5
Odisha
3956
4398
11
Chattisgarh
2627
2525
-4
Madhya Pradesh
2746
3381
23
Gujarat
9321
9800
5
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
300
324
8
Maharashtra
20313
23536
16
Karnataka
9232
10317
12
Goa
461
523
13
Lakshadweep
1
2
210
Kerala
2064
2297
11
Tamil Nadu
7910
8953
13
Puducherry
181
202
12
Andaman and Nicobar Islands
24
31
27
Telangana
3982
4507
13
Andhra Pradesh
3047
3373
11
Ladakh
12
26
113
Other Territory
185
201
9
Center Jurisdiction
140
187
34
Grand Total
102485
114261
11

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମଇ ୨୦୨୩ ରେ ମୋଟ୍‍ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ୧,୫୭,୦୯୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ସଂଗ୍ରହ
ଲଗାତାର ୧୪ ମାସ ପାଇଁ ମାସିକ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ୧.୪ ଲକ୍ଷ କୋଟିରୁ ଅଧିକ, ଜିଏସଟି ଆରମ୍ଭରୁ ୫ମ ଥର ପାଇଁ ୧.୫ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
ସାମଗ୍ରୀ ଆମଦାନୀରୁ ବର୍ଷକୁ ବର୍ଷ ଆୟ ୧୨% ଅଧିକ; ଘରୋଇ କାରବାର (ସେବା ଆମଦାନୀକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି) ବର୍ଷକୁ ବର୍ଷ ରାଜସ୍ୱ ୧୧% ଅଧିକ ଆୟ
01 JUN 2023 4:32PM by PIB Bhubaneswar
୨୦୨୩ ମସିହା ମଇ ମାସରେ ସଂଗୃହିତ ମୋଟ ଦ୍ରବ୍ୟ ଓ ସେବା କର (ଜିଏସଟି) ରାଜସ୍ୱ ହେଉଛି ୧,୫୭,୦୯୦ କୋଟି ଯେଉଁଥିରୁ ସିଜିଏସ୍‍ଟି ହେଉଛି ୨୮,୪୧୧ କୋଟି, ଏସଜିଏସଟି ହେଉଛି ୩୫,୮୨୮ କୋଟି, ଆଇଜିଏସ୍‍ଟି ହେଉଛି ୮୧,୩୬୩ କୋଟି (ସାମଗ୍ରୀ ଆମଦାନୀରୁ ସଂଗ୍ରହ ହୋଇଥିବା ୪୧,୭୭୨ କୋଟି ସହିତ) ଏବଂ ସେସ୍ ହେଉଛି ୧୧,୪୮୯ କୋଟି (ସାମଗ୍ରୀ ଆମଦାନୀରୁ ସଂଗୃହିତ ୧୦୫୭ କୋଟି ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ) ।
ସରକାର ସିଜିଏସଟିରୁ ୩୫,୩୬୯ କୋଟି ଏବଂ ଆଇଜିଏସଟି ରୁ ଏସଜିଏସଟିକୁ ୨୯,୭୬୯ କୋଟି ଟଙ୍କା ଚୂଡାନ୍ତ କରିଛନ୍ତି । ଚୂଡାନ୍ତ ପରେ ମଇ ୨୦୨୩ ମାସରେ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ରାଜ୍ୟଗୁଡିକର ମୋଟ ରାଜସ୍ୱ ସିଜିଏସଟି ପାଇଁ ୬୩,୭୮୦ କୋଟି ଏବଂ ଏସଜିଏସଟି ପାଇଁ ୬୫,୫୯୭ କୋଟି ।
ମଇ ୨୦୨୩ ମାସ ପାଇଁ ଆଦାୟ ହୋଇଥିବା ଜିଏସ୍‍ଟି ରାଜସ୍ୱ ପରିମାଣ ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ସମୟ ତୁଳନାରେ ୧୨% ଅଧିକ ରହିଛି । ଗତବର୍ଷର ଏହି ସମୟ ତୁଳନାରେ ଚଳିତବର୍ଷ ମଇ ମାସରେ ସାମଗ୍ରୀ ଆମଦାନୀରୁ ଆୟ ୧୨% ଅଧିକ ଏବଂ ଘରୋଇ କାରବାରରୁ ଆୟ (ସେବା ଆମଦାନୀକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି) ୧୧% ଅଧିକ ଥିଲା ।
ନିମ୍ନରେ ଥିବା ଗ୍ରାଫରେ ଚଳିତ ବର୍ଷର ମୋଟ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱର ମାସୱାରୀ ସୂଚନା ଦର୍ଶାଯାଇଛି । ମଇ ୨୦୨୨ ତୁଳନାରେ ମଇ ୨୦୨୩ ମାସରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ରାଜ୍ୟରେ ସଂଗୃହିତ ଜିଏସଟିର ରାଜ୍ୟ ୱାରୀ ଆକଳନଗୁଡିକ ସାରଣୀରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ।
ମଇ ୨୦୨୩ରେ ରାଜ୍ୟ ୱାରୀ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ଆଦାୟରେ ଅଭିବୃଦ୍ଧି
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ମଇ-୨୨
ମଇ-୨୩
ଅଭିବୃଦ୍ଧି (%)
ଜାମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର
୩୭୨
୪୨୨
୧୪
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
୭୪୧
୮୨୮
୧୨
ପଞ୍ଜାବ
୧୮୩୩
୧୭୪୪
-୫
ଚଣ୍ଡିଗଡ
୧୬୭
୨୫୯
୫୫
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
୧୩୦୯
୧୪୩୧
୯
ହରିଆନା
୬୬୬୩
୭୨୫୦
୯
ଦିଲ୍ଲୀ
୪୧୧୩
୫୧୪୭
୨୫
ରାଜସ୍ଥାନ
୩୭୮୯
୩୯୨୪
୪
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ
୬୬୭୦
୭୪୬୮
୧୨
ବିହାର
୧୧୭୮
୧୩୬୬
୧୬
ସିକିମ୍‍
୨୭୯
୩୩୪
୨୦
ଅରୁଣାଚଳପ୍ରଦେଶ
୮୨
୧୨୦
୪୭
ନାଗାଲ୍ୟାଣ୍ଡ
୪୯
୫୨
୬
ମଣିପୁର
୪୭
୩୯
-୧୭
ମିଜୋରାମ
୨୫
୩୮
୫୨
ତ୍ରିପୁରା
୬୫
୭୫
୧୪
ମେଘାଳୟ
୧୭୪
୨୧୪
୨୩
ଆସାମ
୧୦୬୨
୧୨୧୭
୧୫
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
୪୮୯୬
୫୧୬୨
୫
ଝାଡଖଣ୍ଡ
୨୪୬୮
୨୫୮୪
୫
ଓଡିଶା
୩୯୫୬
୪୩୯୮
୧୧
ଛତିଶଗଡ
୨୬୨୭
୨୫୨୫
-୪
ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦେଶ
୨୭୪୬
୩୩୮୧
୨୩
ଗୁଜୁରାଟ
୯୩୨୧
୯୮୦୦
୫
ଦାଦର ଏବଂ ନଗର ହାବେଳି ଏବଂ ଡାମନ ଏବଂ ଡିଉ
୩୦୦
୩୨୪
୮
ମହାରାଷ୍ଟ
୨୦୩୧୩
୨୩୫୩୬
୧୬
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
୯୨୩୨
୧୦୩୧୭
୧୨
ଗୋଆ
୪୬୧
୫୨୩
୧୩
ଲକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ
୧
୨
୨୧୦
କେରଳ
୨୦୬୪
୨୨୯୭
୧୧
ତାମିଲନାଡୁ
୭୯୧୦
୮୯୫୩
୧୩
ପୁଡୁଚେରୀ
୧୮୧
୨୦୨
୧୨
ଆଣ୍ଡାମାନ ଏବଂ ନିକୋବର
୨୪
୩୧
୨୭
ତେଲେଙ୍ଗାନା
୩୯୮୨
୪୫୦୭
୧୩
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
୩୦୪୭
୩୩୭୩
୧୧
ଲଦାଖ
୧୨
୨୬
୧୧୩
ଅନ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
୧୮୫
୨୦୧
୯
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଅଞ୍ଚଳ
୧୪୦
୧୮୭
୩୪
ମୋଟାମୋଟି
୧,୦୨,୪୮୫
୧,୧୪,୨୬୧
୧୧