Ministry of Jal Shakti
4th National Water Awards To Be Conferred On 17th June, 2023
Ministry Of Jal Shakti Selects 41 Winners Across 11 Categories
Award Winners To Be Given A Citation, Trophy And Cash Prize
23 MAY 2023 2:23PM by PIB Delhi
The Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation, Ministry of Jal Shakti will be organizing the Award Distribution Ceremony for the 4th National Water Awards on 17th June, 2023 at Vigyan Bhawan, New Delhi. The Vice President, Shri Jagdeep Dhankhar has been requested to be the Chief Guest at the Ceremony. 41 winners, including joint winners, have been selected for the 4th National Water Awards, 2022, covering 11 categories including ‘Best State’, ‘Best District’, ‘Best Village Panchayat’, ‘Best Urban Local Body’, ‘Best School’, ‘Best Media’, ‘Best Institution for campus usage’, ‘Best water user association’, ‘Best Industry’, ‘Best Industry for CSR activities’, and ‘Best NGO’. The award winners in different categories will be given a citation, trophy and cash prize. The cash prizes for the 1st, 2nd, and 3rd rank winners are Rs.2 lakhs, Rs.1.5 lakhs, and Rs.1 lakh, respectively.
water_awards
Chairing a meeting to review the arrangements for the awards distribution ceremony, the Secretary, Department of Water Resources, River Development & Ganga Rejuvenation, Shri Pankaj Kumar asserted that the ceremony will provide an occasion for all the winners, participants and various organizations to further cement a strong partnership and encourage peoples' engagement in water resources’ conservation and management activities. He said that these awards will also help create awareness among the masses about the importance of water and motivate them to adopt and promote best water usage practices.
It is expected that Award winners and dignitaries/officers from various Ministries/ Departments/ Organizations/ State Governments along with about 1,500 guests will participate in the ceremony. Committees headed by senior officers of the Ministry are being constituted to oversee various arrangements for the award ceremony. Click Here for more details of the awards: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1848661
The Ministry of Jal Shakti is the nodal ministry responsible for laying down policy guidelines and programmes for the development, conservation and management of water as a national resource. The support and active participation of various stakeholders, including the States, Districts, Schools, Non-Governmental Organizations (NGOs), Gram Panchayats, Urban Local Bodies, Water User Associations, Institutions and Corporate Sector is crucial for efficacious management of precious water resources. It is in this backdrop that the National Water Awards (NWA) have been instituted to recognize and encourage exemplary work and efforts made by States, Districts, individuals, organizations, etc across the country in attaining the vision of a ‘Jal Samriddh Bharat’.
The first edition of the National Water Awards was introduced by the Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation in 2018 and 82 winners across 14 categories were awarded on 25 February, 2019 in New Delhi. Thereafter, the 2nd National Water Awards were announced in 2019 and 98 winners under 16 categories were felicitated by the Vice President of India on 11-12 November, 2020. The 3rd National Water Awards distribution ceremony was organized on 29th March 2022 and 57 winners under 11 categories were felicitated with awards by the President of India. The 4th National Water Awards will now be conferred on 17th June, 2023 at Vigyan Bhawan where 41 winners across 11 categories will be awarded.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
জুন ১৭,২০২৩দা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং য়েন্থোক্কনি
জল শক্তি মিনিস্ত্রিনা কাংলুপ ১১দা মাইপাক্লবা ৪১ খনগৎলে
মনা ফংলবশিংদা সাইতেসন অমা, ত্রোফি অমসুং শেনগী মনা পীগনি
23 MAY 2023 2:23PM by PIB Imphal
জল শক্তি মিনিস্ত্রিগী ৱাতর রিছোর্সেস, রিভর দিবলপমেন্ত অমসুং গঙ্গা রিজুবিনেসন দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা জুন ১৭,২০২৩দা নিউ দিল্লিগী বিজ্ঞান ভাবন্দা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং য়েন্থোকপগী থৌরম অমা পাংথোক্কনি। থৌরম অদুদা উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিব ধনখারনা চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়াগনি। ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং পীনবা পুন্না মনা ফংমিন্নবশিং য়াওনা মাইপাক্লবা ৪১ খল্লে। মনা পীনবা খল্লবা কাংলপ ১১গী মনুংদা ‘খ্বাইদগী ফবা রাজ্য’, ‘খ্বাইদগী ফবা জিলা’, ‘খ্বাইদগী ফবা খুঙ্গংগী পঞ্চায়ত, ‘খ্বাইদগী ফবা সহরগী লোকেল বোদি’, ‘খ্বাইদগী ফবা স্কুল’, ‘খ্বাইদগী ফবা মেদিয়া’, ‘কম্পেস ফজনা শীজিন্নবগী খ্বাইদগী ফবা ইন্সতিতুৎ’, ‘ ঈশিং ফজনা শীজিন্নবা কাংলুপ’, ‘সি.এস.আর থবকশিংদা খ্বাইদগী ফবা উদোগ’ অমসুং ‘খ্বাইদগী ফবা এন.জি.ও’ য়াওরি। তোঙান-তোঙানবা কাংলপশিংদা মনা ফংলবশিংদা সাইতেসন অমা, ত্রোফি অমসুং শেন পীগনি। অহানবা, অনিশুবা অমসুং অহুমসুবা তারবশিংদা লুপা লাখ ২, লুপা লাখ ১.৫ অমসুং লুপা লাখ ১ পীগনি।
water_awards
মনা য়েন্থোকপগী থৌরমগী শেম-শারিবশিং হন্না য়েংশিন্নবগী মতাংদা পাংথোকপা মীফম অমা লুচিংখিবা ৱাতর রিছোর্সেস, রিভর দিবলপমেন্ত অমসুং গঙ্গা রিজুবিনেসন দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি শ্রী পঙ্কজ কুমারনা হায়খি মনা য়েন্থোকপগী থৌরম অসিনা মনা ফংলবশিং, শরুক য়াবশিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা লুপশিং ঈশিং ফংফমশিং ঙাক-শেনবা অমসুং য়েংশিনবগী থবকশিং মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং মীয়াম পুক্নিং থৌগৎপা ঙমহনগনি। ঈশিংগী মরুওইবগী মতাংদা মীয়াম পাক-শন্না ৱাখল তাহনবদা হায়রিবা মনাশিং অসিনা মতেং পাংগনি অমসুং ঈশিং শীজিন্নবগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পাংথোকপা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনবা মীয়াম মতেং পাংগনি।
মনা য়েন্থোকপা থৌরম অদুদা মনা ফংলবশিং অমসুং শক্নাইরবশিং/তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিং/লুপশিং/রাজ্য সরকারশিংগী ওফিসারশিং য়াওনা চাউরাক্না মীওই ১৫০০ রোম শরুক য়ারবা য়াই। মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসারশিংনা লুচিংবা কম্মিতিশিংনা মনা য়েন্থোকপা থৌরমশিংগী শেম-শারিবশিং য়েংশিল্লি। মনাশিংগী অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক মসিদা নম্বীয়ু: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1848661
মহৌশাগী লন অমা ওইরিবা ঈশিং ফংহনবা, য়োকশিনবা অমসুং য়েংশিনবগী থবকশিংগী থৌশিলশিং শেম্বা অমসুং থবক পায়খৎপগী থৌদাং জল শক্তি মিনিস্ত্রিনা লৌরি। হায়রিবা থবকশিং অসিদা রাজ্যশিং, জিলাশিং, স্কুলশিং, এন.জি.ওশিং, গ্রাম পঞ্চায়তশিং, অর্বান লোকেল বোদিশিং, ঈশিং শীজিন্নবা এসোসিএসনশিং, ইন্সতিতুসনশিং অমসুং কোর্পোরেতশিং থৱায় য়াওনা শরুক য়ারি। ‘জল সামরিধি ভারত’ অমগী পান্দম ফংনবা লৈবাক শীনবা থুংনা রাজ্যশিং, জিলাশিং, লনাই মীওইশিং, লুপশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা অমসুং তমজনফম ওইরিবা থবকশিং পুক্নিং থৌগৎনবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দ লিংখৎখিবনি।
অহানবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং ২০১৮দা ৱাতর রিছোর্সেস, রিভর দিবলপমেন্ত অমসুং গঙ্গা রিজুবিনেসন দিপার্তমেন্তনা হৌদোকখি অমসুং নিউ দিল্লিদা ফেব্রুৱারি ২৫,২০১৯দা কাংলুপ ১৪দা মনা ফংলবা ৮২দা মনাশিং য়েন্থোকখি। তুংদা, ২০১৯দা অনিশুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং লাউথোকখি অমসুং নবেম্বর ১১-২২,২০২০দা ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতিনা কাংলুপ ১৬তা মাইপাক্লবা ৯৮তা মনাশিং য়েন্থোকখি। অহুমশুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং য়েন্থোকপগী থৌরম মার্চ ২৯,২০২২দা পাংথোকখি অমসুং কাংলুপ ১১দা মনা ৫৭ ভারতকী রাস্ত্রপতিনা য়েন্থোকখি। মরিশুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং জুন ১৭,২০২৩দা নিউ দিল্লিগী বিজ্ঞান ভাবন্দা য়েন্থোক্কনি।