Prime Minister's Office
Prime Minister’s Interaction with ITEC scholars in Papua New Guinea
22 MAY 2023 2:14PM by PIB Delhi
During his visit to Port Moresby for the 3rd Summit of the Forum for India-Pacific Islands Cooperation (FIPIC) on 22 May 2023, Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the alumni of the Indian Technical and Economic Cooperation (ITEC) courses from across the Pacific Island Countries. The alumni included senior government officials, leading professionals and community leaders who have received training in India under ITEC. They are contributing to their societies using the skills gained in India.
Prime Minister Modi complimented the alumni for their personal success and achievements. He highlighted the important role played by India’s capacity building initiative in helping the countries meet their developmental goals, especially in the areas like good governance, climate change, digital public goods and sustainable development. He reiterated India’s support for such capacity building efforts. Following the last FIPIC Summit in 2015, India has trained close to 1000 officials from all countries in this region. India has also sent experts on long term deputations to agencies in these countries to assist them in agriculture and related areas.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পাপুৱা নিউ গিনিদা প্রধান মন্ত্রীনা আই.তি.ই.সি স্কোলারশিংগা উনখ্রে
22 MAY 2023 2:14PM by PIB Imphal
ফোরম ফোর ইন্দিয়া-পেসিফিক আইলেন্দস কোওরেসন (ফিপিক)গী ৩শুবা মীফম শরুক য়ানবা পোর্ত মোরেস্বেগী খোঙচত্তা লৈরিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ২২,২০২৩দা পেসিফিক ইথৎ লৈবাকশিংদা লৈরিবা ইন্দিয়ান তেক্নিকেল এন্দ ইকোনোমিক কোওরেসন(আই তি ই সি)গী এলুম্নিশিংগা ৱারি শানখ্রে। এলুম্নি অদুদা আই.তি.ই.সিগী মখাদা ভারত্তা ত্রেনিং তৌখিবা সরকারগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং, শীনফমশিংদা মাঙজিল থারিবা মীওইশিং অমসুং মীয়ামগী লুচিংবশিং য়াওখি। মখোয়না ভারত্তগী ফংখিবা লৌশিং শীজিন্নদুনা মখোয়গী খুন্নাইশিংগী য়াইফনবা মতেং পাংখি।
মখোয় মশাগী ওইনা মাইপাকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা এলুম্নি থাগৎপা ফোঙদোকখি। লৈবাক ঙাকপা, ক্লাইমেত চেঞ্জ, দিজিতেল পব্লিক গুদস অমসুং স্তেনেবল দিবলপমেন্তগী হিরমশিংদা লৈবাকশিংগী মীওই কয়া ত্রেনিং পীদুনা মখোয়গী পান্দমশিং ফংনবা ভারতনা লৌখিবা থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। কেপাসিতি বিল্দিংগী মতাংদা ভারতনা মতেং পাংলিবশিং মহাক্না অমুক হন্না নিংশিংখি।২০১৫দা পাংথোকখিবা ইকোন কোনবা ফিপিক মীফম মতুংদা, লৈবাক কয়াগী ওফিসিএল ১০০ হেন্না ভারতনা ত্রেনিং পীখ্রে। লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা হিরমশিংদা মখোয় মতেং পাংনবা হায়রিবা লৈবাকশিং অসিদা ভারতনা মতম শাংনা অখঙ-অহৈশিং থাদুনা লাক্লি।