Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the launch of development works in Mandya, Karnataka
12 MAR 2023 4:17PM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai!
My heartfelt greetings to all the people of Karnataka!
My salutations to Tayi Bhuvaneshwari too!
I also bow down before the gurus of Adichunchanagiri and Melukote, seeking their blessings.
In the past, I have had the opportunity to visit the people in different parts of Karnataka. Everywhere, the people of Karnataka are showering unprecedented blessings. And there is sweetness in the blessings of the people of Mandya as it is called the sugar city (सक्करे नगरा मधुर मंड्या). I am overwhelmed by this love and hospitality of Mandya. I bow down to all of you!
It is the relentless effort of the double engine government to repay the debt of your love with interest, through rapid development. The infrastructure projects worth thousands of crores of rupees, which have either been inaugurated or their foundation stones have been laid, are a part of this effort.
For the past several days, there has been a lot of discussion about the Bengaluru-Mysuru Expressway in the country. Pictures related to the expressway are going viral on social media. It has been the wish of every countryman and our youth that such luxurious, modern expressways are built everywhere in India. Today, seeing the Bengaluru-Mysuru Expressway, the youth of our country are feeling proud. With this expressway, the travel time between Mysuru and Bengaluru has now been reduced to less than half.
Today the foundation stone of the Mysuru-Kushalnagar four-lane highway has also been laid. All these projects will speed up 'sabka vikas' in this area and will pave the way for prosperity. My heartiest congratulations to all of you for these connectivity projects!
Whenever there is a discussion related to the vision of infrastructure in India, the names of two great personalities always emerge in the forefront - Krishna Raja Wadiyar and Sir M. Visvesvaraya. Both these great men were the sons of this soil and they gave a new vision and strength to the whole country. These great personalities converted disaster into an opportunity; understood the importance of infrastructure and today's generations are fortunate that they are reaping the benefits of their ancestors' penance.
Inspired by such great personalities, work is being done on modern infrastructure in the country today. Today Karnataka is changing with the Bharatmala and Sagarmala schemes. The country is also transforming. Even when the world was struggling with Corona, India increased the infrastructure budget manifold. In this year's budget, we have made a record Rs 10 lakh crore allocation for infrastructure.
Infrastructure not only brings convenience, but also employment opportunities, investments, as well as means of earning. In Karnataka alone, we have invested more than Rs 1 lakh crore in highway related projects in the past years.
Both Bengaluru and Mysuru are important cities of Karnataka. One city is known for technology, the other for tradition. Connecting these two cities with modern means of connectivity is very crucial from different points of view.
For a long time, people travelling between the two cities complained of heavy traffic. But now, because of the expressway, this distance can be covered in just 1.5 hours. Due to this, the pace of economic development in this entire region is going to be phenomenal.
This expressway is passing through Ramanagara and Mandya. There are also many historical heritage sites here. The tourism potential will increase in these cities as well. This will not only make it easier to reach Mysuru, but will also make it easier to reach Kodagu, the source of Mother Kaveri. Nowadays we see that the Bengaluru-Mangaluru road in the Western Ghats often remains closed due to landslides during the rainy season. This affects the port connectivity of the region. With the widening of the Mysuru-Kushalnagar highway, this problem will also be solved. Due to good connectivity, the industry will also expand very rapidly in this area.
Before the year 2014, the Congress government which was at the centre was a coalition government. It was running with the support of various parties. It had left no stone unturned to shatter poor people and poor families. The Congress government looted thousands of crores of money meant for the development of the poor. Congress has never bothered about the pain and suffering of the poor.
In 2014, when you gave me the opportunity to serve by voting, the government of the poor was formed in the country; a government sensitive to the pain and suffering of the poor was formed. Thereafter, the central government of BJP tried to serve the poor with complete sincerity and constantly tried to alleviate the problems faced by the poor.
The BJP government has given top priority to ensure that the poor have pucca houses, tap water in their homes, Ujjwala gas connection, electricity connection, roads to the villages, hospitals, and proper treatment.
In the last 9 years, the lives of crores of poor have become easier due to the schemes of the BJP government. During the regime of Congress, the poor had to go from pillar to post for availing facilities. Now the BJP government is reaching out to the poor and giving them the facilities. Those who are still left out of the benefits of the BJP government’s schemes are also being reached out.
The BJP government has always given importance to permanent solutions to problems. In the last 9 years, houses of more than 3 crore poor have been built in the country. Out of which lakhs of houses are also built in Karnataka. Under the Jal Jeevan Mission, about 40 lakh new families have got tap water in Karnataka.
The irrigation projects which were in a limbo for decades in our country are also being completed at a fast pace. In this year's budget, the central government has announced Rs 5300 crore for the Upper Bhadra project. Besides this, there will be a permanent solution to the problems related to irrigation in a large part of Karnataka.
The BJP government is providing a permanent solution to the concerns of the farmers by solving their every minor problem. Rs 12 thousand crore have been directly transferred to the bank accounts of the farmers of Karnataka under the PM Kisan Samman Nidhi. The BJP government at the centre has transferred Rs 600 crore to the bank accounts of 2.75 lakh farmers of Mandya.
Also, I would like to appreciate the BJP government in Karnataka for one more thing. While the central government sends Rs 6,000 under the PM Kisan Samman Nidhi, the Karnataka government adds another Rs 4000 to it. That is, in the double engine government, farmers are getting double the benefits. Consequently, their problems are being addressed.
Our sugarcane farmers from the city of sugar Mandya, Karnataka had to face another problem for decades. If the production of sugarcane is high then it is a problem; if the production of sugarcane is less then also it is a problem. As a result, the arrears of sugarcane farmers with sugar mills continued to accrue for several years.
It was necessary to find some solution to this problem. The BJP government, which gave priority to the interests of the farmers, chose a path of ethanol. We decided to increase the production of ethanol made from sugarcane. That is, when there is more production of sugarcane, ethanol will be manufactured from it. So, the income of the farmers will be ensured by ethanol.
Last year alone, the country's sugar mills sold ethanol worth Rs 20,000 crore to oil companies. This has helped in making timely payments to the sugarcane farmers. From 2013-14 till the last season, ethanol worth Rs 70,000 crore has been purchased from sugar mills. This money has reached the sugarcane farmers.
In this year's Union Budget also, many provisions have been made for the farmers, especially for the sugarcane farmers. The sugarcane farmers are going to benefit from the Rs 10,000 crore assistance for sugar cooperatives as well as tax exemption.
Our country is the land of opportunities. People from all over the world are looking for opportunities in India. Record foreign investments flowed into India in 2022. Karnataka has benefitted the most out of it. Despite the Corona pandemic, there has been an investment of about Rs 4 lakh crore in Karnataka. This reflects the hard work of the double engine government.
Besides IT, every sector from bio-technology to defence manufacturing is expanding in Karnataka. Unprecedented investments are being made in the defence, aerospace and space sectors. Now Karnataka is also moving fast in electric vehicles manufacturing.
Amidst these efforts of the double engine government, what the Congress and its allies are doing? Congress says it is dreaming of digging Modi's grave. Congress is busy in digging Modi's grave while Modi is busy getting the Bengaluru-Mysuru Expressway built. Congress is busy in digging Modi's grave while Modi is busy making life easier for the poor.
Congressmen who are dreaming of digging Modi's grave do not know that the blessings of crores of mothers-sisters-daughters of the country and the blessings of the people of the country are Modi's formidable shield.
Double engine government is necessary for the rapid development of Karnataka. I once again express my heartfelt gratitude to the people of Mandya for this grand event, this grand hospitality and for your blessings. My heartiest congratulations to all of you for the development projects!
Bharat Mata ki Jai, Bharat Mata ki Jai!
Bharat Mata ki Jai, Bharat Mata ki Jai!
Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কৰ্ণাটকৰ মাণ্ডিয়াত উন্নয়নমূলক কামৰ শুভাৰম্ভণিত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সম্বোধনৰ অসমীয়া অনুবাদ
12 MAR 2023 4:17PM by PIB Guwahati
ভাৰত মাতা কী জয়!
ভাৰত মাতা কী জয়!
কৰ্ণাটকৰ প্ৰতিজন লোকলৈ মোৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা!
ভুৱনেশ্বৰীলৈয়ো মোৰ প্ৰণাম!
মই লগতে আদিচুঞ্চগিৰি আৰু মেলুকোটৰ গুৰুসকললৈ তেওঁলোকৰ আশীৰ্বাদ বিচাৰি প্ৰণাম জনাইছো।
বিগত সময়ছোৱাত কৰ্ণাটকৰ ভিন্ন প্ৰান্তৰ ৰাইজৰ সান্নিধ্য লাভৰ সুযোগ পাইছো। কৰ্ণাটকৰ জনসাধাৰণে সকলোতে আশীৰ্বাদ প্ৰদান কৰিছে। আৰু মাণ্ডিয়াবাসীৰ আশীৰ্বাদত মধুৰতা আছে কাৰণ ইয়াক চেনি নগৰী (सक्करे नगरा मधुर मंड्या) বুলি কোৱা হয়। মাণ্ডিয়াৰ এই মৰম আৰু আতিথ্যই মোক আপ্লুত কৰিছে। আপোনালোক সকলোকে প্ৰণাম জনাইছো!
আপোনালোকৰ এই মৰমৰ বিনিময় হিচাপে দ্ৰুত বিকাশ সাধন কৰিবলৈ ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰে অশেষ প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰিছে। হাজাৰ-হাজাৰ কোটি টকা মূল্যৰ আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্প উদ্বোধন বা আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হৈছে। উক্ত প্ৰচেষ্টাৰ এটা অংশ হিচাপে এয়া সম্পন্ন কৰা হয়।
বিগত কেইবাদিনো ধৰি দেশত বেংগালুৰু-মহীশূৰ এক্সপ্ৰেছৱে’ক লৈ ব্যাপক চৰ্চা অব্যাহত আছে। ছ’চিয়েল মিডিয়াত ভাইৰেল হৈ পৰিছে এক্সপ্ৰেছৱে’ৰ ছবি। ভাৰতৰ সকলো ঠাইতে এনে বিলাসী, আধুনিক এক্সপ্ৰেছৱে’ নিৰ্মাণ হোৱাটো প্ৰতিজন দেশবাসীৰ লগতে আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলে কামনা কৰিছে। আজি বেংগালুৰু-মহীশূৰ এক্সপ্ৰেছৱে’ প্ৰত্যক্ষ কৰি আমাৰ দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলে গৌৰৱ অনুভৱ কৰিছে। এই এক্সপ্ৰেছৱে’ৰ জৰিয়তে এতিয়া মহীশূৰ আৰু বেংগালুৰুৰ মাজত যাত্ৰাৰ সময় আধাৰো কম হ’ল।
আজি মহীশূৰ-কুশলনগৰ চাৰিলেনযুক্ত ঘাইপথৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হৈছে। এই আটাইকেইটা প্ৰকল্পই অঞ্চলটোত ‘সবকা বিকাশ’ক ত্বৰান্বিত আৰু সমৃদ্ধিৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিব। এই সংযোগ প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে আপোনালোক সকলোকে মই আন্তৰিক অভিনন্দন জনালো!
ভাৰতত আন্তঃগাঁথনিৰ দৃষ্টিভংগীৰে সম্পৰ্কীয় আলোচনা হোৱা মাত্ৰেকে দুগৰাকী মহান ব্যক্তিৰ নাম প্ৰথমে মনলৈ আহে - কৃষ্ণ ৰাজা ৱাডিয়াৰ আৰু ছাৰ এম. বিশ্বেশ্বৰায়। এই দুয়োজন মহাপুৰুষে এই মাটিত জন্মগ্ৰহণ আৰু তেওঁলোকে সমগ্ৰ দেশক এক নতুন দৃষ্টিভংগী আৰু শক্তি প্ৰদান কৰিছিল। এই মহান ব্যক্তিসকলে দুৰ্য্যোগক সুযোগলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছিল; আন্তঃগাঁথনিৰ গুৰুত্ব বুজি পাইছিল আৰু আজিৰ প্ৰজন্ম সৌভাগ্যৱান যে তেওঁলোকে নিজৰ পূৰ্বপুৰুষৰ তপস্যাৰ সুফল লাভ কৰিছে।
এনে মহান ব্যক্তিত্বৰপৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ আজি দেশত আধুনিক আন্তঃগাঁথনিৰ কাম অব্যাহত আছে। আজি ভাৰতমালা আৰু সাগৰমালা আঁচনিৰ জৰিয়তে কৰ্ণাটকৰ পৰিৱৰ্তন সাধন হৈছে। দেশখনো ৰূপান্তৰিত হৈছে। আনকি বিশ্বই ক’ৰোনাৰ সৈতে যুঁজ দি থাকোতেও ভাৰতে আন্তঃগাঁথনিৰ বাজেট বহুগুণে বৃদ্ধি কৰিছিল। এইবাৰৰ বাজেটত আমি আন্তঃগাঁথনিৰ বাবে অভিলেখ পৰিমাণৰ ১০ লাখ কোটি টকা আবন্টন জনাইছো।
আন্তঃগাঁথনিয়ে কেৱল সুবিধাই নহয়, বৰঞ্চ নিয়োগৰ সুযোগ, বিনিয়োগৰ লগতে উপাৰ্জনৰ উপায়ো প্ৰশস্ত কৰে। কেৱল কৰ্ণাটকতে আমি বিগত বছৰকেইটাত ঘাইপথ সম্পৰ্কীয় প্ৰকল্পত ১ লাখ কোটিৰো অধিক টকা বিনিয়োগ কৰিছো।
বেংগালুৰু আৰু মহীশূৰ উভয়ে কৰ্ণাটকৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ চহৰ। এখন চহৰ প্ৰযুক্তিৰ বাবে পৰিচিত, আনখন পৰম্পৰাৰ বাবে। এই দুখন চহৰক আধুনিক সংযোগৰ মাধ্যমেৰে সংযুক্ত কৰাটো ভিন্ন দৃষ্টিকোণৰে অতিশয় গুৰুত্বপূৰ্ণ।
দীৰ্ঘদিন ধৰি দুয়োখন চহৰৰ মাজত যাত্ৰা কৰা লোকসকলে তীব্ৰ যান-জঁটৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰি আহিছিল। কিন্তু এতিয়া এক্সপ্ৰেছৱে’টোৰ বাবে এই দূৰত্ব মাত্ৰ ১.৫ ঘন্টাতে অতিক্ৰম কৰিব পৰা গৈছে। ইয়াৰ বাবেই এই সমগ্ৰ অঞ্চলটোৰ অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ গতি ত্বৰান্বিত হ’ব।
এই এক্সপ্ৰেছৱে’টো ৰামনগৰ আৰু মাণ্ডিয়াৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। ইয়াৰোপৰি, ইয়াত একাধিক ঐতিহাসিক ঐতিহ্য ক্ষেত্ৰ আছে। এই চহৰসমূহতো পৰ্যটনৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাব। ইয়াৰদ্বাৰা মহীশূৰলৈ যোৱাটো সহজ হৈ উঠাই নহয়, বৰঞ্চ মা কাবেৰীৰ উৎস কোডাগুলৈয়ো সহজে যাব পৰা হ’ব। আজিকালি আমি দেখিবলৈ পাওঁ যে বাৰিষাৰ সময়ত ভূমিস্খলনৰ বাবে পশ্চিম ঘাটৰ বেংগালুৰু-মাংগালুৰু পথটো প্ৰায়ে স্তব্ধ হৈ পৰে। ইয়াৰ ফলত অঞ্চলটোৰ প’ৰ্ট সংযোগত প্ৰভাৱ পৰে। মহীশূৰ-কুশলনগৰ ঘাইপথ বহল হৈ পৰাৰ লগে-লগে এই সমস্যাৰো সমাধান হ’ব। উন্নত সংযোগৰ বাবে এই অঞ্চলতো উদ্যোগটোৰ অতি দ্ৰুতগতিত সম্প্ৰসাৰণ ঘটিব।
২০১৪ৰ পূৰ্বে কেন্দ্ৰত থকা কংগ্ৰেছ চৰকাৰখনো আছিল মিত্ৰজোঁটৰ চৰকাৰ। বিভিন্ন দলৰ সহযোগত চলিছিল। ই দৰিদ্ৰ লোক আৰু দৰিদ্ৰ পৰিয়ালসমূহক বিচ্ছিন্ন কৰিছিল। কংগ্ৰেছ চৰকাৰে দুখীয়াৰ উন্নয়নৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত হাজাৰ-হাজাৰ কোটি টকা লুট কৰিছিল। কংগ্ৰেছে কেতিয়াও দুখীয়াৰ দুখ-কষ্টক লৈ চিন্তা কৰা নাই।
২০১৪ত আপোনালোকে আমাক ভোটদানেৰে সেৱাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰাতে দেশখনত দৰিদ্ৰৰ চৰকাৰ গঠন হৈছিল; দুখীয়াৰ যন্ত্ৰণা আৰু দুখৰ প্ৰতি সংবেদনশীল এখন চৰকাৰ গঠন হৈছিল। ইয়াৰ পিছৰপৰাই বিজেপি নেতৃত্বাধীন কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে সম্পূৰ্ণ আন্তৰিকতাৰে দুখীয়াৰ সেৱা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলে সন্মুখীন হোৱা সমস্যাসমূহ দূৰ কৰিবলৈ অহৰহ চেষ্টা কৰি আহিছে।
দৰিদ্ৰ লোকলৈ পকী ঘৰ, টেপৰ পানী, উজ্জ্বলা গেছ সংযোগ, বিদ্যুৎ সংযোগ, গাঁৱলৈ যোৱা পথ, চিকিৎসালয়, উপযুক্ত চিকিৎসাত বিজেপি চৰকাৰে সৰ্বাধিক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰিছে।
বিগত ৯ বছৰত বিজেপি চৰকাৰৰ আঁচনিসমূহৰ বাবে কোটি-কোটি দৰিদ্ৰ লোকৰ জীৱন-যাত্ৰা সহজ হৈ পৰিছে। কংগ্ৰেছৰ শাসনকালত দুখীয়াই সুবিধা লাভৰ বাবে হাহাকাৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল। এতিয়া বিজেপি চৰকাৰে দৰিদ্ৰ লোকসকললৈ হাত আগবঢ়াই দি তেওঁলোকক সুবিধা প্ৰদান কৰিছে। এতিয়াও বিজেপি চৰকাৰৰ আঁচনিৰ সুবিধা লাভ নকৰা সকললৈয়ো সহায়ৰ হাত আগবঢ়োৱা হৈছে।
বিজেপি চৰকাৰে সমস্যাৰ স্থায়ী সমাধানত সদায় গুৰুত্ব আৰোপ কৰি আহিছে। যোৱা ৯ বছৰত দেশত ৩ কোটিৰো অধিক দৰিদ্ৰ লোকৰ ঘৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। ইয়াৰ অংশ হিচাপে কৰ্ণাটকতো লাখ-লাখ ঘৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। জল জীৱন অভিযানৰ অধীনত কৰ্ণাটকত প্ৰায় ৪০ লাখ নতুন পৰিয়ালে টেপৰ পানী লাভ কৰিছে।
আমাৰ দেশত দশক-দশক ধৰি স্থবিৰ হৈ থকা জলসিঞ্চন প্ৰকল্পসমূহো দ্ৰুতগতিত সম্পূৰ্ণ হৈছে। এইবাৰৰ বাজেটত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে আপাৰ ভদ্ৰা প্ৰকল্পৰ বাবে ৫৩০০ কোটি টকা ঘোষণা কৰিছে। ইয়াৰোপৰি, কৰ্ণাটকৰ এক বৃহৎ অংশত জলসিঞ্চনৰ সৈতে জড়িত সমস্যাসমূহৰ স্থায়ী সমাধান হ’ব।
কৃষকসকলৰ প্ৰতিটো ক্ষুদ্ৰ-ক্ষুদ্ৰ সমস্যা সমাধানেৰে বিজেপি চৰকাৰে তেওঁলোকৰ উদ্বেগৰ স্থায়ী সমাধান কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধিৰ অধীনত কৰ্ণাটকৰ কৃষকসকলৰ বেংক একাউন্টলৈ পোনপটীয়াকৈ ১২ হাজাৰ কোটি টকা হস্তান্তৰ কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰৰ বিজেপি চৰকাৰে মাণ্ডিয়াৰ ২.৭৫ লাখ কৃষকৰ বেংক একাউন্টলৈ ৬০০ কোটি টকা হস্তাস্তৰ কৰিছে।
লগতে কৰ্ণাটকৰ বিজেপি চৰকাৰক আৰু এটা কথাৰ বাবে শলাগ ল'ব বিচাৰিছো। প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধিৰ অধীনত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ৬,০০০ টকা প্ৰেৰণৰ সমান্তৰালভাৱে কৰ্ণাটক চৰকাৰে ইয়াৰ সৈতে আৰু ৪০০০ টকা যোগ কৰিছে। অৰ্থাৎ, ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰৰ আমোলত কৃষকে দুগুণ সুবিধা লাভ কৰিছে। ফলস্বৰূপে, তেওঁলোকৰ সমস্যাসমূহৰ সমাধান হৈছে।
কৰ্ণাটকৰ মাণ্ডিয়াৰ আমাৰ কুঁহিয়াৰ খেতিয়কসকলে দশক-দশক ধৰি আন এক সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈ আহিছিল। কুঁহিয়াৰৰ উৎপাদন অধিক হ’লেও সমস্যা; উৎপাদন কম হ’লেও আন এক সমস্যাই দেখা দিছিল। ফলত চেনি মিল থকা কুঁহিয়াৰ খেতিয়কসকলৰ বকেয়া কেইবাবছৰো ধৰি আবদ্ধ হৈ আছিল।
এই সমস্যাৰ কিছু সমাধান সূত্ৰ নিৰূপণৰ প্ৰয়োজনীয়তা আছিল। কৃষকৰ স্বাৰ্থক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰা বিজেপি চৰকাৰে ইথানলৰ পথ বাছি লয়। আমি কুঁহিয়াৰৰপৰা প্ৰস্তুত ইথানলৰ উৎপাদন বৃদ্ধিৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰো। অৰ্থাৎ, কুঁহিয়াৰৰ উৎপাদন অধিক হোৱা মাত্ৰেকে ইয়াৰপৰা ইথানল প্ৰস্তুত কৰা হ’ব। গতিকে, ইথানলৰদ্বাৰা কৃষকৰ আয় নিশ্চিত হ’ব।
কেৱল বিগত বছৰতে দেশৰ চেনি কলসমূহে ২০,০০০ কোটি টকা মূল্যৰ ইথানল তেল কোম্পানীসমূহক বিক্ৰী কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত কুঁহিয়াৰ খেতিয়কসকলক সময়মতে ধন পৰিশোধত সহায় হয়। ২০১৩-১৪ৰপৰা যোৱা ঋতুলৈকে চেনি কলসমূহৰপৰা ৭০,০০০ কোটি টকা মূল্যৰ ইথানল ক্ৰয় কৰা হৈছে। এই ধন কুঁহিয়াৰ খেতিয়কসকলৰ ওচৰলৈ গৈছে।
এইবাৰৰ কেন্দ্ৰীয় বাজেটতো কৃষকসকলৰ বাবে বিশেষকৈ কুঁহিয়াৰ খেতিয়কসকলৰ বাবে একাধিক ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা হৈছে। কুঁহিয়াৰ সমবায়সমূহৰ বাবে ১০,০০০ কোটি টকাৰ জৰিয়তে কুঁহিয়াৰ খেতিয়কসকলে সাহায্যৰ লগতে কৰ ৰেহাইৰ সুবিধা লাভ কৰিব।
আমাৰ দেশখন সুযোগৰ ভূমি। বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ লোকে ভাৰতত সুযোগ বিচাৰিছে। ২০২২ত ভাৰতলৈ অভিলেখ বৈদেশিক বিনিয়োগ প্ৰবাহিত হৈছিল। ইয়াৰ জৰিয়তে কৰ্ণাটক সৰ্বাধিক লাভৱান হৈছে। ক’ৰোনা মহামাৰীটোৰ মাজতো কৰ্ণাটকত প্ৰায় ৪ লাখ কোটি টকাৰ বিনিয়োগ হৈছে। ই ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমক প্ৰতিফলিত কৰিছে।
কৰ্ণাটকত আইটিৰ উপৰিও জৈৱ-প্ৰযুক্তিৰপৰা আৰম্ভ কৰি প্ৰতিৰক্ষা উৎপাদনলৈকে প্ৰতিটো খণ্ডৰে সম্প্ৰসাৰণ ঘটিছে। প্ৰতিৰক্ষা, এৰ’স্পেচ আৰু মহাকাশ খণ্ডত অভূতপূৰ্বভাৱে বিনিয়োগ কৰা হৈছে। এতিয়া কৰ্ণাটক বৈদ্যুতিক বাহন নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰতো দ্ৰুতগতিত অগ্ৰসৰ হৈছে।
ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰৰ এই প্ৰচেষ্টাৰ মাজত কংগ্ৰেছ আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিয়ে কি কৰি আছে? কংগ্ৰেছে কয় যে তেওঁলোক মোদীক অপসাৰণৰ সপোন দেখিছে। কংগ্ৰেছে মোদীক ক্ষমতাচ্যুতকৰণত ব্যস্ত থকাৰ বিপৰীতে মোদী ব্যস্ত বেংগালুৰু-মহীশূৰ এক্সপ্ৰেছৱে’ নিৰ্মাণত। কংগ্ৰেছে মোদীৰ বিৰুদ্ধে ব্যস্ত থকাৰ বিপৰীতে মোদী ব্যস্ত দুখীয়াৰ জীৱন যাত্ৰাক সহজ কৰি তোলাত।
দেশৰ কোটি-কোটি মাতৃ-ভগ্নী-কন্যাৰ আশীৰ্বাদ আৰু দেশবাসীৰ আশীৰ্বাদেই মোদীৰ ৰক্ষাকৱচ। কংগ্ৰেছীসকলে এই কথা নাজানে।
কৰ্ণাটকৰ দ্ৰুত বিকাশৰ বাবে ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰৰ আৱশ্যক। এই বিশাল অনুষ্ঠান, এই পৰম আতিথ্য আৰু আপোনালোকৰ আশীৰ্বাদৰ বাবে মই পুনৰবাৰ মাণ্ডিয়াবাসীলৈ আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো। উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে আপোনালোক সকলোকে মই আন্তৰিক অভিনন্দন জনালো!
ভাৰত মাতা কী জয়, ভাৰত মাতা কী জয়!
ভাৰত মাতা কী জয়, ভাৰত মাতা কী জয়!
আপোনালোকক অশেষ ধন্যবাদ জনালো।