প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না কর্নাতকাগী মান্দ্যাদা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং হৌদোকপগী থৌরমদা ৱা ঙাংবদা থমখিবা ৱারোল
12 MAR 2023 4:17PM by PIB Imphal
ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে।
কর্নাতকা-দা, এল্লা, সহোদরা সহোদরী-য়ারিগে, নন্না নমস্কারাগলু!
ইমা ভুবনেশ্বরীবুসু ঐহাক্না খুরুমজরি!
ঐহাক্না আদি চুনচুনাগিরি অমসুং মেলুকোতেগী গুরুশিংবুসু ইকাই খুম্নবা উৎচরি, মখোয়গী থৌজালশিং নীজরি।
হৌখিবা মতম খরা অসিদা ঐহাক্না কর্নাতকাগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা জনতা জনার্দন দর্শন তৌবগী খুদোংচাবা ফংজখি। মফম খুদিংমক্তা কর্নাতকাগী মীয়াম্না অমুক্তা ওইখিদ্রিবা থৌজালশিং পীবীরকখি। অমসুং মান্দ্যাগী মীয়াম্না পীবীবা থৌজালশিং অসি মীনুংশিনা থল্লি। মান্দ্যাগী মীনুংশিং অমসুং মীয়োক-মীচান ফবা মতৌ অসিদা ঐহাক্না অপেনবা পোকই। ঐহাক্না পুম্নমকপু ইকোক নোন্না খুরুমজরি।
নখোয়না পীখিবা মীনুংশি অদুগী লমন অদু খোঙজেল য়াংনা চাউখৎপা পুরক্তুনা লমন শীংবা হায়বা অসি দবল ইঞ্জিন সরকারনা লেপ্তনা হোৎনরিবা খোঙথাংনি। ঙসি মফম অসিদা লুপা করোর লিশিং কয়াগী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তম্বা অমসুং শঙ্গাবা অসি খোঙথাংশিং অসিগী শরুক অমনি।
হৌখিবা নুমিৎ খরনিদা লৈবাক অসিদা বেঙ্গলুরু-মৈসুরু এক্সপ্রেসৱেগী মতাংদা কয়া অমা নৈনরি। এক্সপ্রেসৱে অসিগী মরী লৈনবা মমিশিং সোসিএল মেদিয়াদা ভাইরেল ওইখি। অসিগুম্বা ফজবা, মোদর্ন এক্সপ্রেসৱেশিং ভারতকী মফম খুদিংমক্তা শাবা হায়বা অসি ইরৈবাকচা খুদিংমক অমসুং ঐখোয়গী নহারোলশিংগী মঙলান্নি। ঙসি বেঙ্গলুরু-মৈসুরু এক্সপ্রেসৱে উবদা লৈবাক্কী নহারোলশিংনা চাউথোকচবা পোক্লি। এক্সপ্রেসৱে অসিগী খুত্থাংদা মৈসুরু অমসুং বেঙ্গলুরুগী মরক্তা চৎথোক চৎশিন তৌবগী মতম শরুক তঙ্খাই হন্থহল্লগনি।
ঙসি মৈসুরু-কুশলনগরগী ৪-লেনগী উরেপ-উয়ুংসু তমখি। প্রোজেক্ত পুম্নমক অসিনা ‘সবকা বিকাস’কী ৱাখল্লোন হেন্না হেনগৎহল্লগনি অমসুং চাউখৎপগী থোং হাংলগনি। কর্নাতকাগী মীয়ামবু কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
ভারতকী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী বিজনগা মরী লৈননা খন্ন-নৈনবা খুদিং মাংদা মশক নাইবা মীওই অনিগী মমিং চোংথোরকই। কৃষ্ণরাজা ৱাদিয়র অমসুং সর এম বিস্বেস্বরয়্যা, কর্নাতকাগী অথোইবা মচানুপাশিংনা লৈবাক অসিদা অনৌবা বিজন অমসুং শক্তি পীখি। মশক নাইবা মীওইশিং অসিনা খুদোংথিববু খুদোংচাবদা ওন্থোকখি অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মরু ওইবা অদু খঙখি অমসুং হৌজিক্কী মীরোলনা মখোয়গী খোঙথাংশিংগী কান্নবশিং ফংলিবা অসি লাইবক ফবনি।
অসিগুম্বা মশক নাইবা মীওইশিংনা ইথিল পীদুনা ঙসি লৈবাক অসিদা এদভান্স ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং শেমগৎলি। ঙসি ভারতমালা অমসুং সাগরমালা য়োজনানা ভারত অমসুং কর্নাতকাগী লেন্দস্কেপতা অওনবা পুরক্লি। মালেম পুম্বনা কোরোনা লাইচৎকী চৈথেং নংজরবসু লৈবাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর বজেৎ অসি শরুক কয়া হেনগৎহনখি। চহি অসিগী বজেৎতা লৈবাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা লুপা করোর লাখ ১০ হেন্না এল্লোকেৎ তৌখি।
নুংঙাইহনবগী মথক্তা ইনফ্রাস্ত্রকচরনা থবকশিং, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং শেল তান্নবা খুদোংচাবশিং পুদুনা লাক্লি। কর্নাতকা খক্তদা সরকারনা হন্দক চহি খরা অসিদা হায়ৱেগা মরী লৈনবা প্রোজেক্তশিংদা লুপা করোর লাখ ১ হেন্না ইনভেস্ত তৌখি।।
বেঙ্গলুরু অমসুং মৈসুরু অনিমক কর্নাতকাগী মরু ওইবা সহরশিংনি। সহর অমনা তেক্নোলোজীগীদমক খঙনৈ অদুগা অমনা ত্রেদিসনগীদমক খঙনৈ। সহর অনি অসিবু মোদর্ন কন্নেক্তিবিতীগা লোয়ননা শম্নহনবা হায়বা অসি তোঙান-তোঙানবা মীৎয়েংদগী মরু ওই।
মতম শাংনা মীয়াম্না সহর অনিগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা ত্রাফিক য়াম্না চিনবগী তোইনা ৱাকৎতুনা লাকখি অমসুং এক্সপ্রেসৱে অসিনা সহর অনিগী মরক্তা চৎথোক চৎশিন তৌবগী মতম অসি পুং অমা মখাই হন্থহল্লগনি। মসিনা মরম ওইদুনা অপুনবা রিজন অসিগী শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমদা ইনোৎ অমা হাপ্লগনি।
বেঙ্গলুরু-মৈসুরু এক্সপ্রেসৱে অসিনা রামনগর অমসুং মান্দ্যাগী হেরিতেজ তাউন ফাওদুনা চৎলি। মফম অসিদা হিস্তোরিকেল হেরিতেজ সাইৎ কয়াসু লৈ। সহরশিং অসিগী তুরিজমগী পোতেন্সিএলদা শাহৌ পীরগনি। মসিনা মৈসুরু য়ৌবদা লায়হনবা খক্তা নত্তনা মা কাবেরিগী পোক্নফম ওইরিবা কোদাগুদা লাকপদা খুদোংচাহল্লগনি। হৌজিক ৱেস্তর্ন ঘাতসতা লৈরিবা বেঙ্গলুরু-মেঙ্গলুরু লম্বী অসি নোংজু থা মনুংদা লৈবাক নীংখাইবনা মরম ওইদুনা তোইনা থীংজিনবা উবা ফংলি। মসিনা রিজন অসিগী পোর্ত কন্নেক্তিবিতীদা অকাইবা পীদুনা লাকখি। মৈসুরু-কুশলনগর হায়ৱে পাকথোক-চাউথোরকপনা সমস্যা অসি কোকহনবা ঙম্লগনি। অফবা কন্নেক্তিবিতীনা মরম ওইদুনা মফম অসিদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রীশিংনা খুমাং চাউশিনবা ঙম্লগনি।
২০১৪গী মমাংদা কেন্দ্রদা শক্তি পাইরম্বা কোংগ্রেস সরকার অসি চুংশিন্নবা সরকার অমা ওইরমখি। তোঙান-তোঙানবা মীওইশিংনা শৌগৎপনা মসি শক্তি পাইপা ঙমখি, মখোয়না লায়রবা মীওই অমদি লায়রবা ইমুংশিং মাংহন্নবা হোৎনবদা লম্বী অমত্তা লেম্না থাখিদে। কোংগ্রেস সরকারনা লায়রবশিংগী চাউখৎ থৌরাংগী কাইথখিবা শেনফমশিং লুৎ তৌখি। লায়রবশিংগী অৱাবা কোংগ্রেস সরকারনা উবীখিদে।
২০১৪দা নখোয়দা ঐঙোন্দা ভোৎ পীবীদুনা লৈবাক অসিবু শেবা তৌনবা খুদোংচাবা পীখিবা মতমদা লায়রবা কাংলুপশিংগী অৱাবা খঙবা লায়রবশিংগী সেন্সিতিব গভর্নমেন্ত অমা লাকখি। মসিগী মতুংদা বি.জে.পি.গী কেন্দ্র সরকারনা লায়রবগী শেবা তৌনবা লেপ্তনা হোৎনখি, লায়রবশিংগী পুন্সিদগী অৱাবা কোকহন্নবা হোৎন্দুনা লাকখি।
বি.জে.পি. সরকারনা লায়রবশিংদা পক্কাগী য়ুম, তোতি ঈশিং, উজ্জ্বলা গ্যাস কন্নেক্সন, ইলেক্ত্রিসিতী, লম্বী-থোং, হোস্পিতালশিং অমসুং লায়রবগীদমক অনা লায়েংদা ৱাখল ৱারম্বা অদু হন্থহনবদা খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংখি।
হৌখিবা চহি ৯ অসিদা বি.জে.পি. সরকারগী য়োজনা কয়ানা মরম ওইরগা লায়রবা করোর কয়াগী পুন্সি নুংঙাইহনবা ঙমখি। কোংগ্রেসকী মতমদা লায়রবশিংনা খুদোংচাবশিং ফংনবা হোৎনবদা সরকারগী মতুং ইন্নদুনা লাকখি। হৌজিক বি.জে.পি. সরকারনা লায়রবশিং য়ুমথোংশিংদা চৎতুনা মখোয়গীদমক খুদোংচাবশিং ফংহনখি। বি.জে.পি. সরকারগী য়োজনাশিংগী কান্নবা ফংদনা লৈরিবা শোত্থরবশিংদা য়ৌশিন্নবা কেম্পেনসু চত্থরি।
মতম শাংনা থেংনদুনা লাকখিবা সমস্যাশিংগী মতম চুপ্পগী ৱারোইশিন অমা পীনবা বি.জে.পি. সরকারনা মতম চুপ্পদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি। হৌখিবা চহি ৯দা য়ুম করোর ৩ শাখি মসিগী মনুংদা য়ুম লাখ কয়া কর্নাতকাদা শাখি অমসুং অনৌবা য়ুম লাখ ৪০না জল জীবন মিসনগী মখাদা তোতি ঈশিং ফংহনখি।
ঐখোয়গী লৈবাক্তা দিকেদ কয়া পন্দুনা লাকখিবা ইরিগেসন প্রোজেক্তশিং খোঙজেল য়াংনা লোইশিনবা ঙমখি। চহি অসিগী বজেৎতা অপ্পর ভাদ্রা প্রোজেক্তকীদমক লুপা করোর ৫,৩০০ এল্লোকেৎ তৌখি। মসিগী মথক্তা কর্নাতকাগী অচৌবা শরুক্না য়োক্নরিবা ইরিগেসনগী সমস্যাশিং অসিগী মসিগী মতম চুপ্পগী ৱারোইশিন অমা পুরকপা ঙম্লগনি।
লৌমীশিংগী অপীকপা সমস্যাশিং কোকহল্লবা মতুংদা ফাওবা বি.জে.পি. সরকারনা মখোয়গী খুদোংচাদবশিংগী মতম চুপ্পগী ওইবা সোল্যুসন অমা পীরি। কর্নাতকাগী লৌমীশিংনা মায়োক্নরিবা অপীকপা সমস্যাশিংগী সোল্যুসনশিং পীবগী মথক্তা সরকার অসিনা পি.এম. কিসান সম্মান নিধি য়োজনাগী খুত্থাংদা কর্নাতকাগী লৌমীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা লুপা করোর ১২,০০০ হকথেংননা ত্রান্সফর তৌখি হায়রিবা অসিদা কেন্দ্র সরকারনা মান্দ্যা রিজনদগী লৌমী লাখ ২.৭৫দা লুপা করোর ৬০০ পীখি।
কর্নাতকা সরকারপু ৱাফম অমগীদমক ঐহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকচনীংই। কেন্দ্র সরকারনা পি.এম. কিসান সম্মান নিতিগী লুপা ৬০০০কী ইন্সতোলমেন্ত পীখি মসি কর্নাতকা সরকারনা লুপা ৪০০০ হাপচিনখি। হায়বদি দবল-ইঞ্জিন সরকার অসিদা লৌমীশিংনা কান্নবা শরুক অনি হেন্না ফংলি, মখোয়গী সমস্যাশিং কোকচবা ঙম্লে।
মধুর মান্দ্যা, সক্করে নগরগী চু থারিবা লৌমীশিংনা দিকেদ কয়াদগী অতোপ্পা সমস্যা অমা মায়োক্নদুনা লাকখি। করিগুম্বা চুগী পোত্থোক অসি কা হেন্না ৱাংলবদি সমস্যা অমা ওইরমখি, চুগী পোত্থোক কা হেন্না নেম্লবদি মদুসু সমস্যা অমা ওইরমখি। মসিনা মরম ওইদুনা সুগর মিলশিংগী চু থারিবা লৌমীশিংগী শেনফম মতম শাংনা পীথোক্তনা লাকখি।
সমস্যা অসিগী ৱারোইশিন পুরকপা অসি তঙাই ফদবা অমা ওইখি। বি.জে.পি. সরকারনা লৌমীশিংগী য়াইফনবা হোৎনবদা মীৎয়েং চংখি, ইথানোলগী লম্বী অসি খনখি। ঐখোয়না চুদগী ইথানোল পুথোকপা হেনগৎহন্নবা ৱারেপ লৌখি। হায়বদি অহেনবা চুনা ইথানোল পুথোক্লগনি, মসিনা লৌমীশিংদা লেপ্তনা শেন্থোক লৈহনবা ঙম্লগনি।
মমাং চহিদা লৈবাক্কী সুগর মিলশিংনা লুপা করোর লিশিং ২০রোমগী ইথানোল ওইল কম্পনীশিংদা য়োনখি মসিনা চু থারিবা লৌমীশিংদা মতম চানা শেল পীথোকপা ঙমহনখি। ২০১৩-১৪দগী হৌনা লুপা করোর লিশিং ৭০রোমগী ইথানোল সুগর মিলশিংদগী লৈখি অমসুং শেনফম অদু লৌমীশিংদা য়ৌহনখি।
চহি অসিগী বজেৎতসু চু থারিবা লৌমীশিংগীদমক প্রোবিজন কয়া শেমখি, মসিদা সুগর কোওপরেতিবশিংগীদমক লুপা করোর লিশিং ১০গী তেংবাং য়াওখি অমসুং তেক্সকী রিবেৎনা লৌমিশিংদা কান্নবা পীরগনি।
ঐখোয়গী লৈবাক অসি খুদোংচাবনা থনবা লমদম অমনি অমসুং মালেম শিনবা থুংবদগী মীয়াম্না লৈবাক আসিদা মীৎয়েং চংনরি। লাখ ৪ হেনবগী ইনভেস্তমেন্ত ফংদুনা খ্বাইদগী চাউবা বেনিফিসরী ওইখি। কোরোনাগী মতম ওইজরবসু কর্নাতকানা লুপা করোর লাখ ৪গী ইনভেস্তমেন্ত ফংবা ঙমখি। মসিনা দবল-ইঞ্জিন সরকারগী হোৎনবা কনবা মতৌ অদু উৎলি।
আই.তি.গী মথক্তা বাইওতেক্নোলোজী, দিফেন্স মেন্যুফেকচরিং অসিগুম্বা ইন্দস্ত্রীশিং অসি খোঙজেল য়াংনা পাকথোক চাউথোরক্লি অমরোমদা এরোস্পেস অমসুং স্পেস গুম্বা ইন্দস্ত্রীশিংনসু অমুক্তা উখিদ্রিবা মওংদা ইনভেস্তমেন্ত লাকপা উবা ফংলি। হৌজিক কর্নাতকানা ইলেক্ত্রিক ভেহিকল মেন্যুফেকচরিংদা খোঙজেল য়াংনা খুমাং চাউশিল্লি।
দবল ইঞ্জিন সরকারগী খোঙথাংশিং অসিগী চৈরক্ত কোংগ্রেস অমসুং মাগী এলীশংনা করি তৌরি? কোংগ্রেসনা হায় মানা মাগী থবক তৌখ্রে, কোংগ্রেসনা মোদীগী মোংফম তৌবগী মঙলানশিং শাগৎপদা থবক চিল্লি অমরোমদনা মোদীনা বেঙ্গলুরু-মৈসুরু এক্সপ্রেসৱেগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবক তৌদুনা অমসুং লায়রবশিংগী পুন্সি নুংঙাইনবা হোৎনবদা থবক চিল্লি।
মোদীগী মোংফম তৌবগী মঙলান শাগৎলিবা কোংগ্রেসকী মীওইশিংনা খঙদে মদুদি মহাক্কী ঙাকলৌ ওইনা ইমা, ইচে-ইচলশিং অমসুং ইচানুপীশিং অমদুং ভারত মীয়ামগী থৌজালশিং লৈরি।
দবল-ইঞ্জিন সরকারনা কর্নাতকাদা খোঙজেল য়াংনা চাউখৎ-থৌরাং পুরকপা হায়বা অসি মরু ওইনা লৌরি। ঐহাক্না অচৌবা থৌরম, মীয়োক মীচান ফবা মতৌ অমসুং নখোয়গী থৌজালশিংগীদমক মান্দ্যাগী মীয়ামদা থমোয় শেংনা তৌবীমল খঙবা উৎচরি। চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক পুম্নমকপু ঐহাক্না হন্না-হন্না থাগৎচরি।
ভারত ইমানা য়াইফরে, ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে, ভারত ইমানা য়াইফরে।
হন্না-হন্না থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the launch of development works in Mandya, Karnataka
12 MAR 2023 4:17PM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai!
My heartfelt greetings to all the people of Karnataka!
My salutations to Tayi Bhuvaneshwari too!
I also bow down before the gurus of Adichunchanagiri and Melukote, seeking their blessings.
In the past, I have had the opportunity to visit the people in different parts of Karnataka. Everywhere, the people of Karnataka are showering unprecedented blessings. And there is sweetness in the blessings of the people of Mandya as it is called the sugar city (सक्करे नगरा मधुर मंड्या). I am overwhelmed by this love and hospitality of Mandya. I bow down to all of you!
It is the relentless effort of the double engine government to repay the debt of your love with interest, through rapid development. The infrastructure projects worth thousands of crores of rupees, which have either been inaugurated or their foundation stones have been laid, are a part of this effort.
For the past several days, there has been a lot of discussion about the Bengaluru-Mysuru Expressway in the country. Pictures related to the expressway are going viral on social media. It has been the wish of every countryman and our youth that such luxurious, modern expressways are built everywhere in India. Today, seeing the Bengaluru-Mysuru Expressway, the youth of our country are feeling proud. With this expressway, the travel time between Mysuru and Bengaluru has now been reduced to less than half.
Today the foundation stone of the Mysuru-Kushalnagar four-lane highway has also been laid. All these projects will speed up 'sabka vikas' in this area and will pave the way for prosperity. My heartiest congratulations to all of you for these connectivity projects!
Whenever there is a discussion related to the vision of infrastructure in India, the names of two great personalities always emerge in the forefront - Krishna Raja Wadiyar and Sir M. Visvesvaraya. Both these great men were the sons of this soil and they gave a new vision and strength to the whole country. These great personalities converted disaster into an opportunity; understood the importance of infrastructure and today's generations are fortunate that they are reaping the benefits of their ancestors' penance.
Inspired by such great personalities, work is being done on modern infrastructure in the country today. Today Karnataka is changing with the Bharatmala and Sagarmala schemes. The country is also transforming. Even when the world was struggling with Corona, India increased the infrastructure budget manifold. In this year's budget, we have made a record Rs 10 lakh crore allocation for infrastructure.
Infrastructure not only brings convenience, but also employment opportunities, investments, as well as means of earning. In Karnataka alone, we have invested more than Rs 1 lakh crore in highway related projects in the past years.
Both Bengaluru and Mysuru are important cities of Karnataka. One city is known for technology, the other for tradition. Connecting these two cities with modern means of connectivity is very crucial from different points of view.
For a long time, people travelling between the two cities complained of heavy traffic. But now, because of the expressway, this distance can be covered in just 1.5 hours. Due to this, the pace of economic development in this entire region is going to be phenomenal.
This expressway is passing through Ramanagara and Mandya. There are also many historical heritage sites here. The tourism potential will increase in these cities as well. This will not only make it easier to reach Mysuru, but will also make it easier to reach Kodagu, the source of Mother Kaveri. Nowadays we see that the Bengaluru-Mangaluru road in the Western Ghats often remains closed due to landslides during the rainy season. This affects the port connectivity of the region. With the widening of the Mysuru-Kushalnagar highway, this problem will also be solved. Due to good connectivity, the industry will also expand very rapidly in this area.
Before the year 2014, the Congress government which was at the centre was a coalition government. It was running with the support of various parties. It had left no stone unturned to shatter poor people and poor families. The Congress government looted thousands of crores of money meant for the development of the poor. Congress has never bothered about the pain and suffering of the poor.
In 2014, when you gave me the opportunity to serve by voting, the government of the poor was formed in the country; a government sensitive to the pain and suffering of the poor was formed. Thereafter, the central government of BJP tried to serve the poor with complete sincerity and constantly tried to alleviate the problems faced by the poor.
The BJP government has given top priority to ensure that the poor have pucca houses, tap water in their homes, Ujjwala gas connection, electricity connection, roads to the villages, hospitals, and proper treatment.
In the last 9 years, the lives of crores of poor have become easier due to the schemes of the BJP government. During the regime of Congress, the poor had to go from pillar to post for availing facilities. Now the BJP government is reaching out to the poor and giving them the facilities. Those who are still left out of the benefits of the BJP government’s schemes are also being reached out.
The BJP government has always given importance to permanent solutions to problems. In the last 9 years, houses of more than 3 crore poor have been built in the country. Out of which lakhs of houses are also built in Karnataka. Under the Jal Jeevan Mission, about 40 lakh new families have got tap water in Karnataka.
The irrigation projects which were in a limbo for decades in our country are also being completed at a fast pace. In this year's budget, the central government has announced Rs 5300 crore for the Upper Bhadra project. Besides this, there will be a permanent solution to the problems related to irrigation in a large part of Karnataka.
The BJP government is providing a permanent solution to the concerns of the farmers by solving their every minor problem. Rs 12 thousand crore have been directly transferred to the bank accounts of the farmers of Karnataka under the PM Kisan Samman Nidhi. The BJP government at the centre has transferred Rs 600 crore to the bank accounts of 2.75 lakh farmers of Mandya.
Also, I would like to appreciate the BJP government in Karnataka for one more thing. While the central government sends Rs 6,000 under the PM Kisan Samman Nidhi, the Karnataka government adds another Rs 4000 to it. That is, in the double engine government, farmers are getting double the benefits. Consequently, their problems are being addressed.
Our sugarcane farmers from the city of sugar Mandya, Karnataka had to face another problem for decades. If the production of sugarcane is high then it is a problem; if the production of sugarcane is less then also it is a problem. As a result, the arrears of sugarcane farmers with sugar mills continued to accrue for several years.
It was necessary to find some solution to this problem. The BJP government, which gave priority to the interests of the farmers, chose a path of ethanol. We decided to increase the production of ethanol made from sugarcane. That is, when there is more production of sugarcane, ethanol will be manufactured from it. So, the income of the farmers will be ensured by ethanol.
Last year alone, the country's sugar mills sold ethanol worth Rs 20,000 crore to oil companies. This has helped in making timely payments to the sugarcane farmers. From 2013-14 till the last season, ethanol worth Rs 70,000 crore has been purchased from sugar mills. This money has reached the sugarcane farmers.
In this year's Union Budget also, many provisions have been made for the farmers, especially for the sugarcane farmers. The sugarcane farmers are going to benefit from the Rs 10,000 crore assistance for sugar cooperatives as well as tax exemption.
Our country is the land of opportunities. People from all over the world are looking for opportunities in India. Record foreign investments flowed into India in 2022. Karnataka has benefitted the most out of it. Despite the Corona pandemic, there has been an investment of about Rs 4 lakh crore in Karnataka. This reflects the hard work of the double engine government.
Besides IT, every sector from bio-technology to defence manufacturing is expanding in Karnataka. Unprecedented investments are being made in the defence, aerospace and space sectors. Now Karnataka is also moving fast in electric vehicles manufacturing.
Amidst these efforts of the double engine government, what the Congress and its allies are doing? Congress says it is dreaming of digging Modi's grave. Congress is busy in digging Modi's grave while Modi is busy getting the Bengaluru-Mysuru Expressway built. Congress is busy in digging Modi's grave while Modi is busy making life easier for the poor.
Congressmen who are dreaming of digging Modi's grave do not know that the blessings of crores of mothers-sisters-daughters of the country and the blessings of the people of the country are Modi's formidable shield.
Double engine government is necessary for the rapid development of Karnataka. I once again express my heartfelt gratitude to the people of Mandya for this grand event, this grand hospitality and for your blessings. My heartiest congratulations to all of you for the development projects!
Bharat Mata ki Jai, Bharat Mata ki Jai!
Bharat Mata ki Jai, Bharat Mata ki Jai!
Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.