Prime Minister's Office
PM welcomes CJI's idea of making SC judgments available in regional languages
22 JAN 2023 5:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has praised the thought of Chief Justice of India, Justice DY Chandrachud about making SC judgments available in regional languages.
The Prime Minister tweeted;
“At a recent function, the Hon’ble CJI Justice DY Chandrachud spoke of the need to work towards making SC judgments available in regional languages. He also suggested the use of technology for it. This is a laudatory thought, which will help many people, particularly youngsters.”
The Prime Minister added;
"India has several languages, which add to our cultural vibrancy. The Central Government is undertaking numerous efforts to encourage Indian languages including giving the option of studying subjects like engineering and medicine in one’s Matru Bhasha."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সুপ্রিম কোর্তকী ৱায়েলশিং লম লমগী লোনশিংদা ফংহন্নবা ভারতকী চীফ জজতিসনা হৌদোরকপা ৱাফম প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখ্রে
22 JAN 2023 5:05PM by PIB Imphal
সু্প্রিম কোর্তকী ৱায়েলশিং লম লমগী লোনশিংদা ফংহন্নবা ভারতকী চীফ জজতিস দি.ৱাই চন্দ্রচুরনা হৌদোরকপা অনৌবা ৱাখল্লোন প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তরাম্না ওকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিৎ তৌখি;
“হন্দক থৌরম অমদা, সু্প্রিম কোর্তকী ৱায়েলশিং লম লমগী লোনশিংদা ফংহন্নবা থবক পায়খৎপগী তঙাইফদবা ভারতকী চীফ জজতিস দি.ৱাই চন্দ্রচুরনা ফোঙদোকখ্রে। মসিগীদমক তেক্নোলোজি শীজিন্নবগী ৱাফমশু মহাক্না পনখি। মসি থাগৎফম থোকপা ৱাখল্লোন্নি, মসিনা মীওই কয়া মরুওইনা নহারোলশিং কান্নগনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি;
“ভারতকী লোন কয়া লৈ,মসিনা ঐখোয়গী কলচরগী ফজবা হেনগৎহল্লি। কনাগুম্বা অমগী মমা লোন্দা ইঞ্জিনিয়ারিং অমসুং মেদিসিন সবজেকশিং য়াওনা সবজেক কয়া তমহনবা ভারতকী লোনশিং পুক্নিং থৌগৎনবা কেন্দ্র সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে”।