ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟଙ୍କ ରାୟ ଆଞ୍ଚଳିକ ଭାଷାରେ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବା ପାଇଁ ମୁଖ୍ୟ ବିଚାରପତିଙ୍କ ବିଚାରକୁ ସ୍ୱାଗତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 JAN 2023 5:05PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟଙ୍କ ରାୟ ଆଞ୍ଚଳିକ ଭାଷାରେ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବା ପାଇଁ ମୁଖ୍ୟ ବିଚାରପତି ନ୍ୟାୟମୂର୍ତ୍ତି ଡିୱାଇ ଚନ୍ଦ୍ରଚୂଡଙ୍କ ବିଚାରକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି;
“ନିକଟରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ, ସମ୍ମାନନୀୟ ମୁଖ୍ୟ ବିଚାରପତି ନ୍ୟାୟମୂର୍ତ୍ତି ଡିୱାଇ ଚନ୍ଦ୍ରଚୂଡ ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟଙ୍କ ରାୟ ଆଞ୍ଚଳିକ ଭାଷାରେ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବାକୁ ଉଦ୍ୟମର ଆବଶ୍ୟକତା ଥିବା ସମ୍ପର୍କରେ କହିଛନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ସେ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହା ଏକ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ବିଚାର ଯାହା ଅନେକଙ୍କୁ ବିଶେଷ କରି ଯୁବପୀଢିଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ ।’’
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି;
“ଭାରତରେ ଅନେକ ଭାଷା ରହିଛି, ଯାହା ଆମ ସାଂସ୍କୃତିକ ଗତିଶୀଳତାକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିଥାଏ । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଭାରତୀୟ ଭାଷାଗୁଡିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ପାଇଁ ଅନେକ ଉଦ୍ୟମ ଜାରି ରଖିଛନ୍ତି, ଏଥିରେ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ଓ ଡାକ୍ତରୀ ଭଳି ବିଷୟଗୁଡିକୁ ବିଦ୍ୟାର୍ଥୀମାନେ ନିଜ ମାତୃଭାଷାରେ ପଢିବାର ବିକଳ୍ପ ସାମିଲ ରହିଛି ।’’