Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah will preside over the 'Chintan Shivir of Home Ministers of the States' at Surajkund, Haryana on 27th and 28th October, 2022
Prime Minister Shri Narendra Modi to address Chintan Shivir through video conferencing on October 28, 2022
Home Ministers of States and the Lieutenant Governors and Administrators of Union Territories will participate in the Chintan Shivir
‘Chintan Shivir’ aim is to prepare Action Plan for implementation of "Vision 2047" and Panch Pran announced in Independence Day speech of Prime Minister Narendra Modi
Conference will discuss issues such as developing eco-system for cyber crime management, modernization of police forces, increasing use of IT in criminal justice system, land border management and coastal security and other internal security
Role of ‘Nari Shakti’ is important to achieve the goal of 'Developed India by 2047', special emphasis will be given to women’s safety and creating a safe environment for them
Objective of conference is also to facilitate national policy making and better planning and coordination
On first day of Conference, topics such as Home Guards, Civil Defense, Fire Protection, Enemy Property will be discussed
On second day, important issues such as cyber security, drug trafficking, women’s security and border management will be discussed
The purpose of sessions on various subjects is to encourage and ensure participation of State Governments on these issues
26 OCT 2022 1:18PM by PIB Delhi
The Union Minister for Home and Cooperation, Shri Amit Shah will preside over the 'Chintan Shivir of Home Ministers' of States at Surajkund, Haryana on October 27 and 28, 2022. Prime Minister, Shri Narendra Modi, will address the Chintan Shivir through video conferencing on October 28, 2022.
Home Ministers of all States and Lieutenant Governors and Administrators of Union Territories have been invited to participate in the two-day Chintan Shivir. State Home Secretaries, Director Generals of Police and Director Generals of Central Armed Police Forces and Central Police Organizations will also participate in the Chintan Shivir.
The objective of the two-day Chintan Shivir is to prepare an Action Plan for the implementation of "Vision 2047" and ‘Panch Pran’ announced in the Independence Day speech of Prime Minister, Shri Narendra Modi. In the conference of Home Ministers, development of eco-system for cyber crime management, modernization of police forces, increase in usage of IT in criminal justice system, land border management and coastal security and other internal security issues will be discussed. The role of ‘Nari Shakti’ is important to achieve the goal of 'Developed India by 2047' and special emphasis will be given to safety of women and creating a safe environment for them. The aim of the Conference is also to facilitate national policy making and better planning and coordination in the above mentioned areas.
Various topics will be discussed in the six sessions in the ‘Chintan Shivir’. On the first day of the Conference, many important issues such as Home Guards, Civil Defense, Fire Protection and Enemy Property will be discussed. On the second day, other important issues such as cyber security, drug trafficking, women’s safety and border management will be discussed Chintan is planned on issues of drug trafficking including the NDPS Act, NCORD, NIDAAN and Nasha Mukt Bharat Abhiyan in the Conference. Protection of borders and development of border areas will be discussed under the themes of Land Border Management and Coastal Security. Enhancing conviction rate by technology based investigation using ICJS & CCTNS systems and IT modules - NAFIS, ITSSO, and NDSO & Cri-MAC will also be deliberated. Initiatives like Safe City Project, 112-Single Emergency Response System, anti-human trafficking units in districts, women’s help desks in police stations and biometric identity cards for fishermen will also be discussed. The purpose of the sessions on various subjects is to encourage and ensure the participation of State Governments on these issues.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ওক্তোবর ২৭ অমসুং ওক্তোবর ২৮, ২০২২দা হরিয়নাগী সুরজকুন্দদা পাংথোক্কদবা ‘রাজ্যশিংগী হোম মিনিস্তরশিংগী চিন্তন শিবির’দা হোম অমসুং কোর্পেরসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহ থৌরম মপু ওইনা শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২৮, ২০২২দা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা চিন্তন শিবিরদা ৱা ঙাংগনি
চিন্তন শিবিরদা রাজ্যশিংগী হোম মিনিস্তরশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংগী লেপ্তনেন্ত গভর্নরশিং অমসুং এদমিনিস্ত্রেতরশিং শরুক য়াগনি
‘চিন্তন শিবির’না নিংতম্বা নুমিৎগী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাউথোকখিবা “ভিজন ২০৪৭” অমসুং পঞ্চ প্রান থবক ওইনা পাংথোক্নবা এক্সন প্লান শেম্নবা পান্দম থম্লি
মীফম অদুদা সাইবর ক্রাইম থেংন্নবা থৌরাং তৌবা, পুলিস ফোর্স মতমগা চুন্ননা শেমগৎপা, অরানবা তৌবশিং ৱায়েনবগী থবক্তা আই.তি শীজিন্নবা হেনগৎহনবা, কংফালগী ঙমখৈ শরুক য়েংশিনবা অমসুং সমুদ্র মপানগী ঙাক-শেন অমসুং লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী মতাংদা খন্নগনি
‘২০৪৭দা চাউখৎলবা ভারত’ ওইহন্নবা পান্দম ফংনবা ‘নুপীগী শক্তি’গী থৌদাং অসি য়াম্না মরুওই অমসুং নুপীশিং ঙাক-শেন্নবা অমসুং মখোয়গী অশোই-অঙাম লৈতবা ফিবম অমা শেম্নবা অখন্নবা থৌরাং পায়খৎকদবনি
লৈবাক্কী থৌশিল শেম্বা অমসুং থৌরাং তৌবা অমসুং মতেং পাংনবগী থবকশিংদা খুদোংচাবা পীবা অসি মীফম অসিগী পান্দমনি
মীফমগী অহানবা নুমিৎতা হোম গার্দশিং, সিবিল দিফেন্স, মৈহৌ-লাং
26 OCT 2022 1:18PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ২৭ অমসুং ওক্তোবর ২৮, ২০২২দা হরিয়নাগী সুরজকুন্দদা পাংথোক্কদবা ‘রাজ্যশিংগী হোম মিনিস্তরশিংগী চিন্তন শিবির’দা হোম অমসুং কোর্পেরসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহ থৌরম মপু ওইনা শরুক য়াগনি।প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২৮, ২০২২দা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা চিন্তন শিবিরদা ৱা ঙাংগনি।
নুমিৎ নিনীগী চিন্তর শিবিরদা শরুক য়ানবা রাজ্যশিংগী হোম মিনিস্তরশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংগী লেপ্তনেন্ত গভর্নরশিং অমসুং এদমিনিস্ত্রেতরশিং চেবাউ পীখ্রে। চিন্তর শিবির অসিদা রাজ্যগী হোম সেক্রেতরিশিং, দি.জি.পিশিং অমসুং সেন্ত্রেল আমর্দ পুসিল ফোর্সশিং অমসুং সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনশিংগী দিরেক্তর জেনেরেলশিংসু শরুক য়াগনি।
নুমিৎ নিনী পাংথোক্কদবা চিন্তন শিবিরগী পান্দমদি নিংতম্বা নুমিৎগী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাউথোকখিবা “ভিজন ২০৪৭” অমসুং পঞ্চ প্রান থবক ওইনা পাংথোক্নবা এক্সন প্লান শেম্নবনি। হোম মিনিস্তরশিংগী মীফম অদুদা সাইবর ক্রাইম থেংন্নবা থৌরাং তৌবা, পুলিস ফোর্স মতমগা চুন্ননা শেমগৎপা, অরানবা তৌবশিং ৱায়েনবগী থবক্তা আই.তি শীজিন্নবা হেনগৎহনবা, কংফালগী ঙমখৈ শরুক য়েংশিনবা অমসুং সমুদ্র মপানগী ঙাক-শেন অমসুং লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী মতাংদা খন্নগনি।‘২০৪৭দা চাউখৎলবা ভারত’ ওইহন্নবা পান্দম ফংনবা ‘নুপীগী শক্তি’গী থৌদাং অসি য়াম্না মরুওই অমসুং নুপীশিং ঙাক-শেন্নবা অমসুং মখোয়গী অশোই-অঙাম লৈতবা ফিবম অমা শেম্নবা অখন্নবা থৌরাং পায়খৎকদবনি। লৈবাক্কী থৌশিল শেম্বা অমসুং থৌরাং তৌবা অমসুং মতেং পাংনবগী থবকশিংদা খুদোংচাবা পীবা অসি মীফম অসিগী পান্দমনি।
চিন্তর শিবির অদুদা সেসন ৬ লৈদুনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং খন্নগনি। মীফমগী অহানবা নুমিৎতা হোম গার্দশিং, সিবিল দিফেন্স, মৈহৌ-লাংপোক্তগী ঙাকথোকপা, ইনেমি প্রোপর্তিগী মতাংদা খন্নগনি। অনিশুবা নুমিৎতা, সাইবর সেকুরিতি, দ্রগ ত্রাফিক্কিং, নুপীশিং ঙাক-শেনবা অমসুং ঙমখৈ য়েংশিনবগী মতাংদা খন্নগনি। মীফম অদুদা দ্রগ ত্রাফিক্কিংগা মরি লৈনবা হায়বদি এন.দি.প.এস এক্ত, এনকোর্দ, নিদান অমসুং নিশা মুক্তা ভারত অভিয়ানগী মতাংদা খন্নগনি। লেন্দ বোর্দর মেনেজমেন্ত অমসুং কোস্তেল সেকুরিতিগী থিমশিংদা ঙমখৈগী শরুকশিং ঙাক-শেন্নবগী মতাংদসু খন্নগনি।
আই.সি.জে.এস অমসুং সি.সি.তি.এন.এস সিস্তেমশিং অমসুং আই.তি মোদুলশিং-নাফিস, ইতসো অমসুং এন.দি.এস.ও অমসুং ক্রি-মেক য়াওনা তেক্নোলোজিগী য়ুম্ফম ওইবা থিজিনবগী থবকশিংনা অরানবা তৌবশিং চৈরাক পীবগী চাং হেনগৎলকপগী মতাংদসু খন্নগনি। সেফ সিতি প্রোজেক, ১১২-শিঙ্গল ইমর্জেন্সি রেন্সপোন্স সিস্তেম, জিলাশিংদা হুমেন ত্রাফিক্কিং থিংনবা য়ুনিতশিং লিংখৎপা, পুলিস স্তেসনশিংদা নুপীশিং মতেং পাংনবা মফম শেমগৎপা অমসুং ঙামীশিংদা বাইওমেত্রিক আইদেন্তি কার্দশিং পীনবগী মতাংদসু খন্নগনি। তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা সেসনশিং পাংথোকপগী পান্দমদি হায়রিবা হিরমশিং অসিদা রাজ্য সরকারশিংগী শোইদনা শরুক য়াহনবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎপনি।