Prime Minister's Office
PM to dedicate 75 Digital Banking Units across 75 districts to the Nation on 16th October
DBUs to further deepen financial inclusion in the country
DBUs will spread Digital Financial Literacy; also educate customers on cyber security awareness and safeguards
DBUs will provide enhanced digital experience of banking products and services all round the year
14 OCT 2022 3:43PM by PIB Delhi
In yet another measure to deepen financial inclusion, Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate 75 Digital Banking Units (DBUs) to the nation on 16th October at 11 AM via video conferencing. He will also address the gathering on the occasion.
As part of the Union budget speech for 2022-23, the Finance Minister had announced the setting up of the 75 DBUs in 75 districts of the country to commemorate the 75 years of independence of our country. The DBUs are being set up with an objective to ensure benefits of digital banking reach every nook and corner of the country and will cover all the States and Union territories. 11 Public Sector Banks, 12 Private Sector Banks and one Small Finance Bank are participating in the endeavour.
DBUs will be brick and mortar outlets which will provide a variety of digital banking facilities to people such as opening of savings account, balance-check, print passbook, transfer of funds, investment in fixed deposits, loan applications, stop-payment instructions for cheques issued, apply for credit / debit cards, view statement of account, pay taxes, pay bills, make nominations, etc.
DBUs will enable customers to have cost effective, convenient access and enhanced digital experience of banking products and services all round the year. They will spread Digital Financial Literacy and special emphasis will be given to customer education on cyber security awareness and safeguards. Also, there shall be adequate digital mechanisms to offer real time assistance and redress customer grievances arising from business and services offered by the DBUs directly or through Business Facilitators/ Correspondents.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর ১৬তা দিস্ত্রিক্ত ৭৫দা দিজিতেল বেঙ্কিং য়ুনিৎ ৭৫ লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কদৌরি
দি.বি.য়ু.শিংনা লৈবাকসিগী ফাইনেন্সিএল ইনক্লুজন হেন্না মরা চেৎশিনহল্লগনি
দি.বি.য়ু.শিংনা দিজিতেল ফাইনেন্সিএল লিতরেসী শন্দোক্কনি; কস্তমরশিংবু সাইবর সিক্যুরিতী এৱ্যারনেস অমসুং সেফগার্দকী মরমদসু খঙহল্লগনি
দি.বি.য়ু.শিংনা চহি চুপ্পা বেঙ্কিং প্রদক্তশিং অমসুং সর্ভিসশিংগী দিজিতেল এক্সপরিএন্স হেনগৎহল্লগনি
14 OCT 2022 3:43PM by PIB Imphal
ফাইনেন্সিএল ইনক্লুজন হেন্না মরা চেৎশিলহন্নবগী থৌরাং অমগী মখাদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ১৬গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা দিজিতেল বেঙ্কিং য়ুনিৎ (দি.বি.য়ু.) ৭৫ লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কদৌরি‍। মহাক্না থৌরম অদুদা তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদসু ৱা ঙাঙগনি‍।
২০২২-২৩গী কেন্দ্রগী বজেৎ ৱারোলগী শরুক অমা ওইনা শেলথুম মন্ত্রীনা লৈবাকসিগী নীংতম্বা চহি ৭৫ শুরকপবু নীংশিংবা ওইনা লৈবাকসিগী দিস্ত্রিক্ত ৭৫দা দি.বি.য়ু. ৭৫ লিংখৎনবা ৱাফম লাউথোকখি‍। দি.বি.য়ু.শিং অসি লৈবাকসিগী কাচিন কোয়া শিনবা থুংনা দিজিতেল বেঙ্কিংগী কান্নবা ফংহন্নবা পান্দমদা লিংখৎপনি অমদি মসিনা স্তেত অমসি য়ুনিয়ন তেরিতরী পুম্নমক কোনশিনগনি‍। থৌরাং অসিদা পব্লিক সেক্তর বেঙ্ক ১১, প্রাইভেৎ সেক্তর বেঙ্ক ১২ অমদি স্মোল ফাইনান্স বেঙ্ক অমনা শরুক য়ারি‍।
দি.বি.য়ু.শিং অসি সেভিং একাউন্ত হাংদোকপা, বেলেন্স চেক তৌবা, পাসবুক নম্বা, ফন্দ থাদোক থাজিন তৌবা, ফিক্স দিপোজিত্তা শেল থাদবা, লোনগী চে থাবা, ইসু তৌখ্রবা চেক্কী স্তোপ পেমেন্তকী ইন্সত্রকসন শেম্বা, ক্রেদিৎ/দেবিৎ কার্দ এপ্লাই তৌবা, একাউন্ত স্তেতমেন্ত য়েংবা, খাজনা থীবা, বিল থীবা, নোমিনেসন তৌবনচিংবা মখল মখা কয়াগী দিজিতেল বেঙ্কিং ফেসিলিতীশিং মীয়ামদা ফংহন্নবা আউতলেৎশিংনি‍।
দি.বি.য়ু.শিংনা কস্তমরশিংদা চহি চুপ্পা বেঙ্কিং প্রদক্তশিং অমসুং সর্ভিসশিং মমল হন্থবা, লায়না ফংবা ঙম্বা অমদি ফীভম ফগৎলবা দিজিতেল বেঙ্কিং এক্সপরিএন্সশিং ফংহনগনি‍। মখোয়না দিজিতেল ফাইনেন্সিএল লিতরেসী শন্দোক্কনি অমদি কস্তমরশিংদা সাইবর সিক্যুরিতী এৱ্যারনেস অমসুং সেফগার্দশিংগী মরমদা খঙহনবদা অখন্নবা মীৎয়েঙ থমগনি‍। লোয়ননা মফমশিং অসিদা রিএ তাইম এসিস্তেন্স পীননবা অমদি দি.বি.য়ু.শিংনা হকথেংননা নৎত্রগা বিজিনেস ফেসিলিতেতরশিং/করেসপোন্দেন্তশিংগী খুত্থাঙদা পীরিবা বিজিনেস অমসুং সর্ভিসশিংগী মরমদা পেন্দবা লৈবশিংগী ৱাখৈ পুরক্নবা দিজিতেল মেকানিজম মতিক চানা লৈগনি‍।