Prime Minister's Office
PM declares 36th National Games open in Ahmedabad
PM inaugurates world-class ‘Swarnim Gujarat Sports University’ in Desar
“When the event is so wonderful and unique, its energy is bound to be this extraordinary”
“The victory of the players and their strong performance in the sporting field also paves the way for victory of the country in other fields”
“The soft power of sports enhances the country's identity and image manifold”
“Savaj, the Asiatic lion mascot reflects the mood of fearless participation among India’s youth”
“When infrastructure is of good standard, morale of the athletes also soars”
“We worked for sports with a sports spirit. Prepared in mission mode for years through schemes like TOPS”
“Efforts like Fit India and Khelo India that have become a mass movement”
“Sports budget of the country has increased by almost 70 per cent in the last 8 years”
“Sports have been a part of India’s legacy and growth journey for thousands of years”
29 SEP 2022 8:42PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi declared the 36th National Games open at Narendra Modi Stadium in Ahmedabad today. During the event, the Prime Minister also inaugurated the world-class “Swarnim Gujarat Sports University” in Desar. The Prime Minister also addressed the athletes from across the country who are taking part in the National Games.
Addressing the gathering, the Prime Minister exclaimed that the exhilarating atmosphere at the inauguration of the National Games is beyond words. He remarked that the feeling and energy of such a grand event are beyond words. More than 7000 athletes, more than 15000 participants, more than 35000 colleges, universities and schools and the direct connection of more than 50 lakh students with the National Games is amazing and unprecedented, he exclaimed. “At the world's largest stadium, such a young country in the world, and the biggest sports festival in the country! When the event is so wonderful and unique, its energy ought to be so extraordinary”, the Prime Minister remarked. He recited the Key Words of the National Games Anthem ‘Judega India - Jeetega India’ to the rousing accompaniment of everyone present in the stadium. He said that the confidence shining on the face of athletes is a precursor of the coming golden age of Indian sports. He also praised the capability of the people of Gujarat for organizing such a grand event at such short notice.
Recalling the grand drone show that took place in Ahmedabad yesterday, the Prime Minister said that everyone is astonished and proud to see such a spectacle. “Such careful use of technology, like a drone, will take Gujarat, India to new heights, '' the Prime Minister added. Remarking on the official mascot for the National Games 2022 is Savaj, the Asiatic lion, the Prime Minister said that the mascot reflects the mood of India’s youth, a passion for fearless entry into the sporting arena. This is also a symbol of rising India in a global scenario, he said.
Speaking about the uniqueness of the stadium, the Prime Minister said that while other complexes are limited to only a few sports facilities, Sardar Patel Sports Complex has facilities for many sports like Football, Hockey, Basketball, Kabaddi, Boxing and Lawn Tennis. “In a way, it is a model for the whole country. When infrastructure is of this standard, the morale of the athletes also soars”, the Prime Minister added. Urging the players who are participating in the National Games to enjoy the Navratri event in the state, the Prime Minister said that festivities go beyond the worship of Maa Durga and the joyous celebrations of Garba take place as well. “It has its own identity”, Shri Modi added.
The Prime Minister reiterated the importance of sports in national life. “The victory of the players in the field of play, their strong performance, also paves the way for the victory of the country in other fields. The soft power of sports enhances the country's identity and image manifold.” He continued “I often tell my friends related to sports - Success starts with action! That is, the moment you start, the very moment success also starts. If you have not abandoned the spirit of moving, then victory keeps chasing you”.
Highlighting the progress made in the field of sports, the Prime Minister said that 8 years ago, players from India used to participate in less than a hundred international events. On the contrary, the number of international events that players from India participate in has gone up to 300 now. “8 years ago the players of India used to go to play 20-25 games. Now players from India go to participate in about 40 different sports. Number of medals as well as India’s aura are increasing today”, the Prime Minister added.
Even during the difficult period of Corona, the Prime Minister said that the morale of the sports persons was not allowed to ebb. “We worked for sports with a sports spirit. Prepared in mission mode for years through schemes like TOPS. Today, from the success of the big players to the future creation of the new players, TOPS is playing a big role.” He recalled that India gave its best Olympics performance this year at Tokyo Olympics. Similarly, the Thomas Cup victory by the badminton team brought fresh cheers. He also praised the achievement of para-athletes in various international events. He expressed happiness on the equal and strong participation of female athletes in this resurgence.
The Prime Minister pointed out that this success was possible earlier but sports in India was marred by corruption and nepotism, instead of the required professionalism. “We cleaned that and raised confidence in the youth for their dreams”, he said. Remarking on the new India that does not believe only in mere policy-making, but also moves forward in tandem with the youth of the nation, the Prime Minister pointed out efforts like Fit India and Khelo India that have become a mass movement. The Prime Minister said that the sports budget of the country has increased by almost 70 per cent in the last 8 years. This has led to more and more resources being made available to the players which help in creating more and more opportunities for the players. The Prime Minister remarked that sports universities are being set up in the nation, and advanced sports infrastructures are being erected in every nook and corner of the country. Shri Modi further added that efforts are also being made to make the lives of retired players easier. Work is also being done in this direction so that the new generation can benefit from the experiences of the retiring players.
Throwing light on the history of India's civilization and culture, the Prime Minister said that Sports have been a part of India’s legacy and growth journey for thousands of years. “In the Azadi Ka Amrit Kaal, the country is reviving this tradition with pride in its heritage.” The Prime Minister further added that the efforts and enthusiasm of the country are not limited to just one sport, but Indian sports like 'Kalaripayattu' and Yogasan are also gaining importance. “I am glad that these games have been included in big events like National Games”, he continued. To the players who are representing these sports here, the Prime Minister said “I want to say one thing in particular. you on the one side, are carrying forward the thousands of years old tradition, while at the same time giving leadership to the future of the sports world. In the coming time when these games will get global recognition, then your name will be taken as legends in these fields.”
In concluding the address, the Prime Minister spoke directly to the players and shared a mantra with them. He said, “If you want to win the competition, then you have to learn to live commitment and continuity.” Speaking of the sports spirit, the Prime Minister pointed out that defeat and victory in sports should never be considered the final outcome. Shri Modi further added that the dreams of a young country like India can be realised if the sports spirit becomes a part of your life. “You have to remember, where there is movement, there is progress”, Shri Modi added. “You have to maintain this momentum off the ground as well. This pace should be the mission of your life. I am sure, your victory in the National Games will give the nation a chance to celebrate, and will also instill new confidence in the future” the Prime Minister concluded.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Governor of Gujarat, Shri Acharya Devvrat, Union Minister of Youth Affairs and Sports, Shri Anurag Singh Thakur, Member of Parliament, Shri C R Patil, Home Minister of Gujarat, Shri Harsh Sanghavi and Mayor of Ahmedabad, Shri Kirit Parmar were those present on the occasion.
Background
National Games are being held in the state of Gujarat for the very first time. It will be organised from 29th September to 12th October 2022. Nearly 15,000 sportspersons, coaches, and officials from across the country will be participating in 36 sports disciplines, making it the biggest National Games ever. The sporting events will be organised in six cities of Ahmedabad, Gandhinagar, Surat, Vadodara, Rajkot and Bhavnagar. Under the leadership of the then Chief Minister and the current Prime Minister Narendra Modi, Gujarat embarked on the journey to create a robust sports infrastructure of international standards, which helped the state to prepare for the games in a very short span of time.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আহমেদাবাদত ৩৬সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া মুকলি বুলি ঘোষণা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
দেছাৰত বিশ্বমানৰ ‘স্বৰ্ণীম গুজৰাট ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয়’ উদ্বোধন কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
“যেতিয়া অনুষ্ঠানটো অতিকে আটকধুনীয়া আৰু অনন্য হয়, তেতিয়া ইয়াৰ শক্তি অসাধাৰণ হোৱাটো নিশ্চিত”
“ক্ৰীড়াক্ষেত্ৰত খেলুৱৈসকলৰ বিজয় আৰু তেওঁলোকৰ শক্তিশালী প্ৰদৰ্শনে আন ক্ষেত্ৰতো দেশৰ জয়ৰ পথ প্ৰশস্ত কৰে”
“ক্ৰীড়াৰ সুক্ষ্ম শক্তিয়ে দেশৰ পৰিচয় আৰু ভাৱমূৰ্তিৰ বহুমুখীতা বৃদ্ধি কৰে”
“এছিয়াটিক সিংহৰ ছাৱাজ শুভংকৰে ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত প্ৰতিযোগিতাত নিৰ্ভীক অংশগ্ৰহণৰ আৱেগ প্ৰতিফলিত কৰিছে”
29 SEP 2022 8:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আহমেদাবাদৰ নৰেন্দ্ৰ মোদী ষ্টেডিয়ামত ৩৬সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া মুকলি হোৱা বুলি ঘোষণা কৰে৷ অনুষ্ঠানৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে দেছাৰত বিশ্বমানৰ ‘স্বৰ্ণিম গুজৰাট ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয়ো’ উদ্বোধন কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াত অংশগ্ৰহণ কৰা সমগ্ৰ দেশৰ খেলুৱৈসকলক উদ্দেশ্যি ভাষণ আগবঢ়ায়৷
এই উপলক্ষে দৰ্শক উদ্দেশ্যি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত যি আনন্দৰ পৰিৱেশ সৃষ্টি হৈছে, সেয়া ভাষাৰে বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰি৷ তেওঁ কয় যে এনে এক মহান অনুষ্ঠানৰ অনুভৱ আৰু শক্তি শব্দৰে বুজাব নোৱাৰি। ৭০০০তকৈ অধিক খেলুৱৈ, ১৫০০০তকৈ অধিক অংশগ্ৰহণকাৰী, ৩৫০০০তকৈ অধিক কলেজ, বিশ্ববিদ্যালয় আৰু বিদ্যালয় আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াৰ সৈতে ৫০লাখতকৈ অধিক ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ প্ৰত্যক্ষ সংযোগ হোৱাটো আচৰিত আৰু অভূতপূৰ্ব বুলি তেওঁ কয়৷ “বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ ষ্টেডিয়ামত, বিশ্বৰ এনে এখন যুৱ দেশত আৰু দেশৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ক্ৰীড়া উৎসৱত! অনুষ্ঠানটো যেতিয়া ইমানেই আকৰ্ষণীয় আৰু অনন্য, তেতিয়া ইয়াৰ শক্তিও অসাধাৰণ হোৱা উচিত”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। ষ্টেডিয়ামত উপস্থিত সকলোৰে উত্তেজনাপূৰ্ণ সংগীতেৰে তেওঁ ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া সংগীত ‘জুড়েগা ইণ্ডিয়া-জীতেগা ইণ্ডিয়া’ৰ মূল শব্দ আওৰায়। তেওঁ কয় যে খেলুৱৈসকলৰ মুখত জিলিকি থকা আত্মবিশ্বাস ভাৰতীয় ক্ৰীড়াৰ আগন্তুক সোণালী যুগৰ পূৰ্বসূৰী। ইমান কম সময়ৰ ভিতৰতে এনে এক মহান অনুষ্ঠান আয়োজন কৰাৰ বাবে গুজৰাটবাসীৰ সামৰ্থ্যকো তেওঁ প্ৰশংসা কৰে।
কালি আহমেদাবাদত বিশাল ড্ৰোণ প্ৰদৰ্শনীৰ কথা দোঁহাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এনে এটা দৃশ্য দেখি সকলোৱে আচৰিত আৰু গৌৰৱ অনুভৱ কৰে। “ড্ৰোনৰ দৰে প্ৰযুক্তিৰ এনে সাৱধানতমুলক ব্যৱহাৰে গুজৰাটে ভাৰতক নতুন উচ্চতালৈ লৈ যাব,'' প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়। ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া ২০২২ৰ বাবে চৰকাৰী শুভংকৰ এছিয়াটিক সিংহ ছাৱাজ সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই শুভংকৰে ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মেজাজ প্ৰতিফলিত কৰে, ক্ৰীড়াক্ষেত্ৰত নিৰ্ভীক প্ৰৱেশৰ প্ৰতি এক আবেগ। এয়া এক বিশ্বজনীন পৰিস্থিতিত উদিত ভাৰতৰ প্ৰতীক বুলিও তেওঁ কয়।
ষ্টেডিয়ামখনৰ স্বকীয়তা সম্পৰ্কে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে অন্যান্য কমপ্লেক্সসমূহ মাত্ৰ কেইটামান ক্ৰীড়াৰ সুবিধাতে সীমাবদ্ধ থকাৰ বিপৰীতে চৰ্দাৰ পেটেল ক্ৰীড়া কমপ্লেক্সত ফুটবল, হকী, বাস্কেটবল, কাবাডী, বক্সিং, লন টেনিছৰ দৰে বহুতো খেলৰ সুবিধা আছে। ‘এক প্ৰকাৰে ই সমগ্ৰ দেশৰ বাবে এক আৰ্হি। যেতিয়া আন্তঃগাঁথনি এই মানদণ্ডৰ হয়, তেতিয়া খেলুৱৈসকলৰ মনোবলো শীৰ্ষত উপনীত হয়”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়। ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াত অংশগ্ৰহণ কৰা খেলুৱৈসকলক ৰাজ্যত নৱৰাত্ৰী অনুষ্ঠান উপভোগ কৰিবলৈ আহ্বান জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মা দুৰ্গাৰ পূজাৰ দৰে গৰ্বাৰ আনন্দময় উদযাপনও এক উসৱমুখৰ পৰিৱেশৰ সৃষ্টি কৰে৷ “ইয়াৰ নিজস্ব পৰিচয় আছে”, শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জাতীয় জীৱনত ক্ৰীড়াৰ গুৰুত্বৰ কথা পুনৰ দোহাৰে। তেওঁ কয়, ‘খেলৰ ক্ষেত্ৰখনত খেলুৱৈসকলৰ জয়, তেওঁলোকৰ শক্তিশালী প্ৰদৰ্শনে আন ক্ষেত্ৰতো দেশৰ জয়ৰ পথ প্ৰশস্ত কৰে। ক্ৰীড়াৰ সুক্ষ্ম শক্তিয়ে দেশৰ পৰিচয় আৰু ভাৱমূৰ্তিৰ বহুমুখীতা বৃদ্ধি কৰে।” তেওঁ লগতে কয় “মই প্ৰায়ে মোৰ ক্ৰীড়াৰ সৈতে জড়িত বন্ধু-বান্ধৱীসকলক কওঁ-সফলতা কাম-কাজৰ পৰা আৰম্ভ হয়! অৰ্থাৎ যি মুহূৰ্তত আপুনি আৰম্ভ কৰে, সেই মুহূৰ্ততে সফলতাও আৰম্ভ হয়। যদি আপুনি গতিশীলতাৰ মনোভাৱ পৰিত্যাগ কৰা নাই, তেন্তে বিজয়ে আপোনাক খেদি ফুৰিছে”।
ক্ৰীড়াৰ ক্ষেত্ৰৰ অগ্ৰগতিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৮ বছৰ পূৰ্বে ভাৰতৰ খেলুৱৈয়ে এশতকৈও কম আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে বৰ্তমান ভাৰতৰ খেলুৱৈয়ে অংশগ্ৰহণ কৰা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ইভেণ্টৰ সংখ্যা এতিয়া ৩০০লৈ বৃদ্ধি পাইছে। ‘৮ বছৰ আগতে ভাৰতৰ খেলুৱৈসকলে ২০-২৫ খন খেল খেলিবলৈ গৈছিল। এতিয়া ভাৰতৰ পৰা খেলুৱৈসকলে প্ৰায় ৪০টা ভিন্ন খেলত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ যায়। পদকৰ সংখ্যাৰ লগতে ভাৰতৰ আভাও আজি বৃদ্ধি পাইছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আনকি ক’ৰোনাৰ কঠিন সময়ছোৱাতো ক্ৰীড়াবিদসকলৰ মনোবল কমি যাবলৈ দিয়া হোৱা নাছিল। “আমি ক্ৰীড়াৰ মনোভাৱেৰে ক্ৰীড়াৰ বাবে কাম কৰিছিলো। টপছৰ দৰে আঁচনিৰ জৰিয়তে বছৰ বছৰ ধৰি মিছন মোডত প্ৰস্তুত চলোৱা হৈছে৷ আজি ডাঙৰ খেলুৱৈৰ সফলতাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ভৱিষ্যতে নতুন খেলুৱৈৰ সৃষ্টিলৈকে টপছে ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰি আছে।” তেওঁ স্মৰণ কৰি কয় যে এইবাৰ টকিঅ’ অলিম্পিকত ভাৰতে অলিম্পিকত সৰ্বোত্তম প্ৰদৰ্শন আগবঢ়াইছিল। একেদৰে বেডমিণ্টন দলটোৱে থমাছ কাপত জয়লাভ কৰি আনন্দ উল্লাসক অধিক সতেজ কৰিলে। তেওঁ লগতে বিভিন্ন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ইভেণ্টত পেৰা-এথলীটসকলৰ সাফল্যকো প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ এই পুনৰুত্থানত মহিলা খেলুৱৈসকলৰ সমান আৰু শক্তিশালী অংশগ্ৰহণক লৈ আনন্দ প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে এই সফলতা পূৰ্বতে সম্ভৱ আছিল যদিও ভাৰতত ক্ৰীড়াক প্ৰয়োজনীয় পেছাদাৰিত্বৰ পৰিৱৰ্তে দুৰ্নীতি আৰু স্বজন-তোষণৰ দ্বাৰা ঘেৰি ধৰিছিল। “আমি সেইটো পৰিষ্কাৰ কৰিলো আৰু যুৱক-যুৱতীসকলৰ সপোনৰ বাবে বিশ্বাস বৃদ্ধি কৰিলো”, তেওঁ কয়। কেৱল নীতি নিৰ্ধাৰণত বিশ্বাস নকৰা, দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ সৈতে মিলি আগবাঢ়ি যোৱা নতুন ভাৰতৰ সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ফিট ইণ্ডিয়া আৰু খেলো ইণ্ডিয়াৰ দৰে কাৰ্যসূচী এক গণ আন্দোলনত পৰিণত হোৱা বুলি উল্লেখ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বিগত ৮ বছৰত দেশৰ ক্ৰীড়া বাজেট প্ৰায় ৭০ শতাংশ বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াৰ ফলত খেলুৱৈসকলৰ বাবে অধিক সম্পদ উপলব্ধ কৰা হৈছে যিয়ে খেলুৱৈসকলৰ বাবে অধিক সুযোগ সৃষ্টি কৰাত সহায় কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশত ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয় স্থাপন কৰা হৈছে আৰু দেশৰ প্ৰতিটো চুকে-কোণে উন্নত ক্ৰীড়া আন্তঃগাঁথনি স্থাপন কৰা হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয় যে অৱসৰপ্ৰাপ্ত খেলুৱৈসকলৰ জীৱন সহজ কৰাৰ বাবেও প্ৰচেষ্টা চলোৱা হৈছে। এই দিশতো কাম কৰা হৈছে যাতে অৱসৰপ্ৰাপ্ত খেলুৱৈসকলৰ অভিজ্ঞতাৰ পৰা নতুন প্ৰজন্ম লাভৱান হ’ব পাৰে।
ভাৰতৰ সভ্যতা আৰু সংস্কৃতিৰ ইতিহাসৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ক্ৰীড়া হাজাৰ হাজাৰ বছৰ ধৰি ভাৰতৰ উত্তৰাধিকাৰ আৰু বিকাশৰ যাত্ৰাৰ এক অংশ হৈ আহিছে। “আজাদী কা অমৃত কালত দেশে নিজৰ ঐতিহ্যক লৈ গৌৰৱ কৰি এই পৰম্পৰাক পুনৰুজ্জীৱিত কৰিছে।” প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে দেশৰ প্ৰচেষ্টা আৰু উৎসাহ কেৱল এটা খেলতে সীমাবদ্ধ নহয়, বৰঞ্চ ‘কালৰীপায়ট্টু’, যোগাসনৰ দৰে ভাৰতীয় ক্ৰীড়াইও গুৰুত্ব লাভ কৰিছে। তেওঁ লগতে কয়, “মই আনন্দিত যে এই খেলসমূহক ৰাষ্ট্ৰীয় গেমছৰ দৰে ডাঙৰ ইভেণ্টত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে”। ক্ৰীড়াসমূহক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা খেলুৱৈসকলক উদ্দেশ্যি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “মই এটা কথা বিশেষভাৱে ক’ব বিচাৰিছো। আপোনালোকে এফালে, হাজাৰ হাজাৰ বছৰ পুৰণি পৰম্পৰাক আগুৱাই লৈ গৈছে, একে সময়তে ক্ৰীড়া জগতৰ ভৱিষ্যতক নেতৃত্ব দিছে। আগন্তুক সময়ত যেতিয়া এই ক্ৰীড়াসমূহে বিশ্বজুৰি স্বীকৃতি লাভ কৰিব, তেতিয়া আপোনালোকৰ নাম এই ক্ষেত্ৰসমূহত কিংবদন্তি হিচাপে গণ্য কৰিব৷”
ভাষণৰ সামৰণিত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলুৱৈসকলৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ কথা পাতি তেওঁলোকৰ সৈতে এটা মন্ত্ৰ শ্বেয়াৰ কৰে। তেওঁ কয়, “যদি আপোনালোকে প্ৰতিযোগিতাত জয়ী হ’ব বিচাৰে, তেন্তে আপুনি প্ৰতিশ্ৰুতি আৰু ধাৰাবাহিকতা জীয়াই থাকিবলৈ শিকিব লাগিব।” ক্ৰীড়া মনোভাৱৰ কথা কওঁতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আঙুলিয়াই দিয়ে যে ক্ৰীড়াত পৰাজয় আৰু জয়ক কেতিয়াও চূড়ান্ত ফলাফল বুলি গণ্য কৰা উচিত নহয়। শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয় যে ভাৰতৰ দৰে এখন যুৱ দেশৰ সপোন তেতিয়াহে বাস্তৱায়িত হ’ব যেতিয়া ক্ৰীড়া মনোভাৱ আপোনাৰ জীৱনৰ অংশ হৈ পৰে। “এইটো কথা মনত ৰখা উচিত, য’ত সংগ্ৰাম আছে, তাত প্ৰগতি আছে”, শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়। “আপুনি তৃণমূল পৰ্যায়ৰ পৰাই এই গতিবেগ বজাই ৰাখিব লাগিব। এই গতি আপোনাৰ জীৱনৰ মিছন হোৱা উচিত৷ মই নিশ্চিত, ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াত আপোনালোকৰ বিজয়ে দেশবাসীক উদযাপনৰ সুযোগ দিব আৰু ভৱিষ্যতৰ প্ৰতিও নতুন বিশ্বাস জগাই তুলিব৷”
এই উপলক্ষে অনুষ্ঠানত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ পেটেল, গুজৰাটৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী আচাৰ্য্য দেৱব্ৰত, কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ, সাংসদ শ্ৰী চি আৰ পাটিল, গুজৰাটৰ গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী হৰ্ষ সংঘৱী আৰু আহমেদাবাদৰ মেয়ৰ শ্ৰী কিৰিত পাৰমাৰ উপস্থিত থাকে৷
পটভূমিঃ
গুজৰাটত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া অনুষ্ঠিত হৈছে৷ ২৯ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা ১২ অক্টোবৰ, ২০২২ লৈকে এই ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতা অনুষ্ঠিত হ’ব৷ দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা প্ৰায় ১৫,০০০ খেলুৱৈ, প্ৰশিক্ষক আৰু বিষয়াবৰ্গই ৩৬টা ক্ৰীড়া শাখাত অংশগ্ৰহণ কৰিব, যিটো এতিয়ালৈকে অনুষ্ঠিত প্ৰতিযোগিতাৰ ভিতৰত সৰ্ববৃহৎ ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া হিচাপে পৰিগণিত হ’ব। আহমেদাবাদ, গান্ধীনগৰ, ছুৰাট, বদোদৰা, ৰাজকোট, ভাৱনগৰ আদি ৬খন চহৰত এই ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতা আয়োজন কৰা হৈছে। তদানিন্তন মুখ্যমন্ত্ৰী তথা বৰ্তমানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত গুজৰাটে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মানদণ্ডৰ এক শক্তিশালী ক্ৰীড়া আন্তঃগাঁথনি গঢ়ি তোলাৰ যাত্ৰাত অৱতীৰ্ণ হৈছিল, যিটো অতি কম সময়ৰ ভিতৰতে ৰাজ্যখনক খেলৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলোৱাত সহায় কৰিছিল।