Ministry of Communications
Inviting comments on the draft Indian Telecommunication Bill, 2022
22 SEP 2022 11:16AM by PIB Delhi
The Ministry of Communications, Government of India had initiated a public consultative process to develop a modern and future-ready legal framework in telecommunications.
In July 2022, a Consultation Paper on ‘Need for a new legal framework governing Telecommunication in India’ was published and comments were invited. Comments have been received from various stakeholders and industry associations.
Based on the consultations and deliberations, the Ministry has now prepared the draft Indian Telecommunication Bill, 2022.
To facilitate further consultations, an Explanatory note to provide a brief overview of the Bill has also been prepared.
The draft Bill and Explanatory note can be accessed at https://dot.gov.in/relatedlinks/indian-telecommunication-bill-2022.

ଯୋଗାଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ଦୂରସଂଚାର ବିଲ୍‌, ୨୦୨୨ ଚିଠା ସମ୍ପର୍କରେ ମତାମତ ଆହ୍ୱାନ
22 SEP 2022 11:16AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଯୋଗାଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦୂରସଂଚାର କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ଆଧୁନିକ ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତର ବିଧି ବ୍ୟବସ୍ଥା ବିକଶିତ କରିବା ପାଇଁ ଜନ ମତାମତ ଆହ୍ୱାନ କରିଛନ୍ତି ।
ଜୁଲାଇ ୨୦୨୨ରେ ‘ନିଡ ଫର ଏ ଲିଗାଲ ଫ୍ରେମୱର୍କ ଗଭର୍ଣ୍ଣିଂ ଟେଲିକମ୍ୟୁନିକେସନ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ’ ଶୀର୍ଷକ ଏକ ପରାମର୍ଶ ପତ୍ର ପ୍ରକାଶିତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ମତାମତ ଆହ୍ୱାନ କରା ଯାଇଥିଲା । ଏହି ପରାମର୍ଶ ପତ୍ର ଉପରେ ବିଭିନ୍ନ ହିତଧାରକ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ସଂଘ ଠାରୁ ମତାମତ ପ୍ରାପ୍ତ ହୋଇଥିଲା ।
ଏହି ପରାମର୍ଶ ଏବଂ ଆଲୋଚନାକୁ ଭିତ୍ତି କରି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବେ ଭାରତୀୟ ଦୂରସଂଚାର ବିଲ୍‌, ୨୦୨୨ର ଚିଠା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି ।
ଅଧିକ ବିଚାର ବିମର୍ଶ ପାଇଁ ଏକ ବ୍ୟାଖ୍ୟାମୂଳକ ଟୀକା ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରା ଯାଇଛି, ଯେଉଁଥିରେ ବିଲ୍ ସମ୍ପର୍କରେ ସଂକ୍ଷିପ୍ତ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଏହି ଚିଠା ବିଲ୍ ଏବଂ ବ୍ୟାଖ୍ୟାମୂଳକ ଟୀକା https://dot.gov.in/relatedlinks/indian-telecommunication-bill-2022 ରେ ଦେଖା ଯାଇପାରିବ ।