Prime Minister's Office
PM to launch National Logistics Policy on 17th September
Policy to reduce the logistics cost by laying down an interdisciplinary, cross-sectoral and multi-jurisdictional framework
In line with PM’s vision of achieving efficiency and synergy by bringing all stakeholders together for holistic planning and implementation
Policy to boost both Ease of Doing Business as well as Ease of Living
Policy to complement PM GatiShakti
16 SEP 2022 6:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the National Logistics Policy (NLP) on 17th September, 2022 at 5:30 PM at Vigyan Bhawan, New Delhi.
The need for a national logistics policy was felt since the logistics cost in India is high as compared to other developed economies. It is imperative to reduce the logistics cost in India for improving the competitiveness of Indian goods both in domestic as well as export markets. Reduced logistics cost improves efficiency cutting across various sectors of the economy, encouraging value addition and enterprise.
Since 2014, the government has put significant emphasis on improving both Ease of Doing Business and Ease of Living. National Logistics Policy, a comprehensive effort to address issues of high cost and inefficiency by laying down an overarching interdisciplinary, cross-sectoral and multi-jurisdictional framework for the development of the entire logistics ecosystem, is yet another step in this direction. The policy is an endeavour to improve competitiveness of Indian goods, enhancing economic growth and increasing employment opportunities.
It has been the vision of the Prime Minister to develop world class modern infrastructure through integration of all stakeholders in holistic planning and implementation so that efficiency and synergy is achieved in the execution of the project. The PM GatiShakti - National Master Plan for muti-modal connectivity - launched by the Prime Minister last year, was a pioneering step in this direction. PM GatiShakti will get further boost and complementarity with the launch of National Logistics Policy.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ১৭দা নেসনেল লোজিস্তিক্স পোলিসী হৌদোক্কনি
পোলিসী অসিনা ইন্তর্দিসিপ্লিনরী, ক্রোস-সেক্তোরেল অমসুং মলতি-জুরিসদিক্সনেল ফ্রেমৱার্ক অমা শেমদুনা লোজিস্তিক্সকী অচঙবা শেল হন্থহল্লগনি
মপুং ওইবা প্লান্নিং অমসুং থবক্তা ওন্থোক্নবগীদমক স্তেকহোল্দর পুম্নমকপু পুনশিন্দুনা ইফিসিএন্সী অমসুং সাইনর্জী ফংনবগী প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান অসিগা চুন্নগনি
পোলিসী অসিনা লল্লোন ইতীক্তা লায়বা অমসুং হিংবদা লায়হনবা হেল্লগনি
পোলিসী অসিনা পি.এম. গতিশক্তিদা মতেং ওইরগনি
16 SEP 2022 6:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর ১৭কী নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ৫:৩০দা ভিগ্যান ভাবন, নই দিল্লীদা নেসনেল লোজিস্তিক্স পোলিসী (এন.এল.পি.) হৌদোক্কদৌরি।
ভারত্তা পোৎ চৈ পুথোক পুশিন তৌবগী মমল অসি অতোপ্পা চাউখৎলবা শেন্মিৎলোন লৈবা লৈবাকশিংগা চাংদম্নবদা ৱাংবনা মরম ওইদুনা নেসনেল লোজিস্তিক্স পোলিসী অমা লৈবগী তঙাইফদবসি লাকপা কুইরবনি। দোমেস্তিক অমসুং এক্সপোর্ত মার্কেৎ অনিমক্তা ভারতকী পোৎচৈগী অথোই অহেন তান্নবগী মশক হেনগৎনবগীদমক ভারত্তা লোজিস্তিক্সকী অচঙবা শেল অসি হন্থহনবা তঙাইফদে। লোজিস্তিক্স কোস্ত হন্থহনবনা শেন্মিৎলোনগী তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা কান্নবা হেনগৎহল্লি, ভেল্যু এদিসন অমসুং এন্তর্প্রাইজ হেনগৎহল্লি।
২০১৪দগী হৌদুনা লৈঙাক অসিনা ইজ ওব দুইং বিজিনেস অমসুং ইজ ওব লিভিং ফগৎনবা মশক থোক্না মীৎয়েং চঙদুনা লাক্লি। মমল ৱাংবা অমসুং কান্নফম খঙদবগী সমশ্যা অসি মপুং ওইবা ইন্তর্দিসিপ্লিনরী, ক্রোস-সেক্তোরেল অমসুং মলতি-জুরিসদিক্সনেল ফ্রেমৱার্ক অমা শেমদুনা অপুনবা লোজিস্তিক্স ইকোসিস্তেম চাউখৎহন্নবা থৌরাং অমা ওইরিবা নেসনেল লোজিস্তিক্স পোলিসী অসি হায়রিবা মায়কৈ অসিদা চঙশিন্নবা অতোপ্পা খোংথাং অমনি। পোলিসী অসি ভারতকী পোৎচৈদা অথোই অহেন তান্নবা হেনগৎনবা, শেন্মিৎলোন চাউখৎনবা অমসুং থবক পীবগী খুদোংচাবা হেনগৎনবা খোঙথাং অমনি। মপুং ওইবা প্লান্নিং অমসুং থবক্তা ওন্থোক্নবগীদমক স্তেকহোল্দর পুম্নমকপু পুনশিন্দুনা প্রোজেক্ত অসি পায়খৎপদা ইফিসিএন্সী অমসুং সাইনর্জী ফংহন্দুনা মালেমগী থাক্তা লৈবা অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা শেমগৎপা হায়বসি প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান্নি। প্রধান মন্ত্রীনা মমাং চহিদা হৌদোকখিবা পি.এম. গতিশক্তি –নেসনেল মাস্তর প্লান ফোর মলতি মোদেল কন্নেক্তিবিতী অসি হায়রিবা মায়কৈ অসিদা চঙশিল্লিবা মশক নাইবা খোঙথাং অমনি। পি.এম. গতিশক্তি অসিনা নেসনেল লোজিস্তিক্স পোলিসী হৌদোকপদা হেন্না মপাঙ্গল পীরগনি অমসুং মতেং ওইরগনি।