প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৭ ছেপ্টেম্বৰত ৰাষ্ট্ৰীয় লজিষ্টিক নীতিৰ শুভাৰম্ভ কৰিব
এক আন্তঃক্ষেত্ৰীয় আৰু বহু-ক্ষেত্ৰাধিকাৰ পৰিকাঠামো নিৰ্ধাৰণ কৰি লজিষ্টিক ব্যয় হ্ৰাস কৰাৰ নীতি
সামগ্ৰিক পৰিকল্পনা আৰু ৰূপায়ণৰ বাবে সকলো অংশীদাৰক একত্ৰিত কৰি দক্ষতা আৰু সমন্বয় প্ৰাপ্তিৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি এই নীতি
ব্যৱসায় কৰাৰ সহজতা আৰু জীৱন ধাৰণৰ সহজতা দুয়োটা বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে এই নীতি
প্ৰধানমন্ত্ৰী গতিশক্তিৰ পৰিপূৰক হিচাপে এই নীতি
16 SEP 2022 6:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৭ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২২ তাৰিখে নতুন দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনত সন্ধিয়া ৫:৩০ বজাত ৰাষ্ট্ৰীয় লজিষ্টিক নীতি (এনএলপি) আৰম্ভ কৰিব।
ৰাষ্ট্ৰীয় লজিষ্টিক নীতিৰ প্ৰয়োজনীয়তা অনুভৱ কৰা হৈছিল কিয়নো ভাৰতত অন্যান্য বিকশিত অৰ্থনীতিৰ তুলনাত লজিষ্টিক ব্যয় অধিক। ঘৰুৱা তথা ৰপ্তানি বজাৰত ভাৰতীয় সামগ্ৰীৰ প্ৰতিযোগিতামূলক দিশ উন্নত কৰাৰ বাবে ভাৰতত লজিষ্টিক ব্যয় হ্ৰাস কৰাটো অত্যাৱশ্যকীয়। লজিষ্টিক ব্যয় হ্ৰাস হোৱাৰ ফলত অৰ্থনীতিৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত দক্ষতা উন্নত হয় আৰু ই মূল্যবৰ্দ্ধন আৰু উদ্যমক প্ৰোৎসাহিত কৰে।
২০১৪ চনৰ পৰা চৰকাৰে ব্যৱসায় সহজতৰ কৰা আৰু জীৱন ধাৰণৰ সহজতা দুয়োটা উন্নত কৰাৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। ৰাষ্ট্ৰীয় লজিষ্টিক নীতি, সমগ্ৰ লজিষ্টিক পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ বিকাশৰ বাবে এক ব্যাপক আন্তঃক্ষেত্ৰীয়, আৰু বহু-ক্ষেত্ৰাধিকাৰ পৰিকাঠামো নিৰ্ধাৰণ কৰি উচ্চ ব্যয় আৰু অদক্ষতাৰ সমস্যা সমাধানৰ এক ব্যাপক প্ৰচেষ্টা, যি হৈছে এই দিশত গ্ৰহণ কৰা আন এক পদক্ষেপ। এই নীতি হৈছে ভাৰতীয় সামগ্ৰীৰ প্ৰতিযোগিতামূলক দিশ উন্নত কৰা, অৰ্থনৈতিক বিকাশ বৃদ্ধি কৰা আৰু নিযুক্তিৰ সুযোগ বৃদ্ধি কৰাৰ এক প্ৰয়াস।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী হৈছে সামগ্ৰিক পৰিকল্পনা আৰু ৰূপায়ণৰ ক্ষেত্ৰত সকলো অংশীদাৰৰ একত্ৰীকৰণৰ জৰিয়তে বিশ্বমানৰ আধুনিক আন্তঃগাঁথনি বিকাশ কৰা যাতে প্ৰকল্পটোৰ কাৰ্যকৰীকৰণত দক্ষতা আৰু সমন্বয় সাধন হয়। যোৱা বছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰম্ভ কৰা মাল্টি-মডেল সংযোগৰ ৰাষ্ট্ৰীয় মাষ্টাৰ প্লেন প্ৰধানমন্ত্ৰী গতিশক্তি এই দিশত এক অগ্ৰণী পদক্ষেপ আছিল। ৰাষ্ট্ৰীয় লজিষ্টিক নীতি আৰম্ভ কৰাৰ লগে লগে প্ৰধানমন্ত্ৰী গতিশক্তিয়ে অধিক প্ৰোৎসাহ আৰু পূৰ্ণ সমৰ্থন লাভ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to launch National Logistics Policy on 17th September
Policy to reduce the logistics cost by laying down an interdisciplinary, cross-sectoral and multi-jurisdictional framework
In line with PM’s vision of achieving efficiency and synergy by bringing all stakeholders together for holistic planning and implementation
Policy to boost both Ease of Doing Business as well as Ease of Living
Policy to complement PM GatiShakti
16 SEP 2022 6:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the National Logistics Policy (NLP) on 17th September, 2022 at 5:30 PM at Vigyan Bhawan, New Delhi.
The need for a national logistics policy was felt since the logistics cost in India is high as compared to other developed economies. It is imperative to reduce the logistics cost in India for improving the competitiveness of Indian goods both in domestic as well as export markets. Reduced logistics cost improves efficiency cutting across various sectors of the economy, encouraging value addition and enterprise.
Since 2014, the government has put significant emphasis on improving both Ease of Doing Business and Ease of Living. National Logistics Policy, a comprehensive effort to address issues of high cost and inefficiency by laying down an overarching interdisciplinary, cross-sectoral and multi-jurisdictional framework for the development of the entire logistics ecosystem, is yet another step in this direction. The policy is an endeavour to improve competitiveness of Indian goods, enhancing economic growth and increasing employment opportunities.
It has been the vision of the Prime Minister to develop world class modern infrastructure through integration of all stakeholders in holistic planning and implementation so that efficiency and synergy is achieved in the execution of the project. The PM GatiShakti - National Master Plan for muti-modal connectivity - launched by the Prime Minister last year, was a pioneering step in this direction. PM GatiShakti will get further boost and complementarity with the launch of National Logistics Policy.