Prime Minister's Office
PM remembers all those who took part in Quit India Movement under Bapu's leadership
09 AUG 2022 9:35AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remembered all those who took part in the Quit India Movement under Bapu's leadership and strengthened our freedom struggle.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Remembering all those who took part in the Quit India Movement under Bapu's leadership and strengthened our freedom struggle."
"Here is picture of Mahatma Gandhi at the start of the Quit India Movement in Bombay. (Sourced from the Nehru Memorial Collection)"
"August 9 has become a burning symbol of our national revolution” said Loknayak JP.
Inspired by Bapu, the Quit India Movement witnessed remarkable participation from people across all sections of society including greats like JP and Dr. Lohia."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না বাপুগী লুচিং মখাদা চত্থখিবা ক্বিৎ ইন্দিয়া মুফমেন্ততা শরুক য়াখিবা পুম্নমকপু নীংশিংখ্রে
09 AUG 2022 9:35AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বাপুগী লুচিং মখাদা চত্থখিবা ক্বিৎ ইন্দিয়া মুফমেন্ততা শরুক য়াখিবা অমসুং ঐখোয়গী নীংতম ইহৌবু মপাঙ্গল হাপখিবা মীওই পুম্নমকপু নীংশিংখ্রে।
ত্বিত মথং-মথং তৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"বাপুগী লুচিং মখাদা চত্থখিবা ক্বিৎ ইন্দিয়া মুফমেন্ততা শরুক য়াখিবা অমসুং ঐখোয়গী নীংতম ইহৌবু মপাঙ্গল হাপখিবা মীওই পুম্নমকপু নীংশিংজরি।"
"ক্বিৎ ইন্দিয়া মুফমেন্ত হৌদোকপদা বোম্বেদা নমখিবা মহাত্মা গান্ধীগী মমি মসিদা লৈজরে। (নেস্নেল মেমোরিএল কল্লেক্সনদগী ফংখিবা)"
লোক নায়ক জে.পি.না হায়খি "ওগস্ত ৯ অসি ঐখোয়গী নেস্নেল রিভোল্যুসন্দা মরু ওইবা খুদম অমা ওইদুনা লৈহৌখি”।
“বাপুনা ইথিল পীদুনা ক্বিৎ ইন্দিয়া মুফমেন্ত অসিদা জে.পি. অমসুং দা. লোহিয়া অসিগুম্বা মশক নাইবা মীওইশিং য়াওনা খুন্নাইগী শরুক পুম্নমক্তগী মীয়াম্না চাউনা শরুক য়াবা উবা ফংখি”।