Ministry of Commerce & Industry
States’ Start-up Ranking 2021 to be declared on 4th July
24 States and 7 UTs participated in the 3rd Start-up ranking exercise with 7 reform areas and 26 action points
Within last 6 years, States/UTs with Start-up policies increased from 4 to 30 with 29 of them having Start-up portals
Feedback on Start-up ecosystem taken from 7200 beneficiaries in 13 languages
01 JUL 2022 12:49PM by PIB Delhi
The results of the 3rd edition of Ranking of States’ on Support to Start-up Ecosystems will be released by Shri Piyush Goyal, Minister of Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food and Public Distribution, and Textiles on 4th July, 2022 in a felicitation ceremony in New Delhi.
The Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) conducted the 3rd edition of the States’ Start-up Ranking Exercise with the key objective to promote India’s vision of competitive and cooperative federalism. The exercise was launched in 2018 to encourage states and union territories to work towards easing regulations for the growth of start-ups and strengthening the support to the start-up ecosystem.
A total of 24 States and 7 Union Territories participated in the exercise this year, an increase from 25 last year and the highest till date. As India becomes one of the leading start-up nation globally, the growth of the entrepreneurship in Tier-II and Tier – III cities in the country has become necessary. There were 4 states/UTs with start-up policies in 2016. Today, there are over 30 states/UTs who have start-up policies, and 27 states/UTs have their own state start-up portal.
This edition had 7 broad Reform Areas consisting of 26 action points which are essential in providing regulatory, policy and economic support to startups and stakeholders of the ecosystem. The reform areas included Institutional Support, Fostering Innovation and Entrepreneurship, Access to Market, Incubation support, Funding Support, Mentorship Support and Capacity Building of Enablers.
The third edition of the exercise evaluated the support provided by states and union territories over a period from 1st October 2019 to 31st July 2021. Their submissions were evaluated over a 6-month period and feedback was gathered from more than 7,200 beneficiaries in 13 different languages. This edition is unique as it highlights the extensive support provided by states and union territories to the start-up ecosystem amid a global pandemic.
The State Start-up Ranking Exercise Results 2021 and call for mentors for the Mentorship, Advisory, Assistance, Resilience, and Growth (MAARG) Portal will be announced on Monday, 4th July 2022 at 11:30 A.M. at The Ashok Hotel, New Delhi with senior government officials attending from all participating States and UTs.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
রাজ্যশিংগী স্তার্ত-অপ রেঙ্কিং ২০২১ জুলাই ৪দা লাউথোক্কনি
রিফোর্ম এরিয়া ৭ অমসুং এক্সন পোইন্ত ২৬কা লোয়ননা রাজ্য ২৪ অমসুং য়ু.তি. ৭না ৩শুবা স্তার্ত-অপ রেঙ্কিং এক্সর্সাইজতা শরুক য়াখি
হৌখিবা চহি ৬কী মনুংদা, স্তার্ত-অপ পোলিসীশিং লৈবা রাজ্য/য়ু.তি.গী মশিং অসি ৪দগী ৩০দা হেনগৎলকখি লোয়ননা ২৯না মখোয় মশাগী স্তার্ত-অপ পোর্তেলশিং লৈজরে
লোল ১৩দা বেনিফিসরী ৭২০০দগী স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেমগী মতাংদা ফীদবেক লৌখি
01 JUL 2022 12:49PM by PIB Imphal
জুলাই ৪, ২০২২দা নই দিল্লীদা পাঙথোক্কদবা ফেলিসিতেসন সেরমনী অমদা কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং তেক্সতাইলসকী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেমশিং শৌগৎপা ওইনা রাজ্যশিংগী রেঙ্কিংগী ৩শুবা ইদিসনগী ফলশিং লাউথোক্কনি।
দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)না ভারতকী কম্পিতিতিব অমসুং কোওপরেতিব ফেদরেলিজমগী বিজন অসি চাউখৎহন্নবা মরু ওইবা পান্দমগা লোয়ননা রাজ্যশিংগী স্তার্ত-অপ রেঙ্কিং এক্সর্সাইজকী ৩শুবা ইদিসন পাঙথোকখি। এক্সর্সাইজ অসি স্তার্ত-অপশুংগী গ্রোথকী রিগ্যুলেসনশিং লায়থোকহন্নবা অমসুং স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেম ইকোসিস্তেমগী তেংবাং পীবা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মাইকৈদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা থবক তৌনবা পুক্নীং থৌগৎলদুনা ২০১৮দা হৌদোকখি।
চহি অসিগী ওইনা এক্সর্সাইজ অসিদা পুন্না রাজ্য ২৪ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৭না শরুক য়াখি, হৌখিবা চহি ২৫ ওইখিবা অদুদগী হেনগৎলক্তুনা হৌজিক ফাওবদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি। ভারতনা মালেমগী ওইনা স্তার্ত-অপতা মাংজিল থারিবা লৈবাক অমা ওইবনা লৈবাক অসিগী তায়র -II অমসুং তায়র – IIIগী সহরশিংগী ওন্তপ্রিনোর্শিপ গ্রোথ অসি তঙাই ফদে। ২০১৬দা স্তার্ত-অপ পোলিসীশিং লৈবা রাজ্য/য়ু.তি. ৪ লৈরমখি। ঙসি, স্তার্ত-অপ পোলিসীশিং লৈবা রাজ্য/য়ু.তি. ৩০ হেন্না লৈরে অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. ২৭তি মখোয়গী মশাগী রাজ্যগী ওইবা স্তার্ত-অপ পোর্তেল লৈজরে।
ইদিসন অসিদা ইকোসিস্তেম অসিগী স্তার্তঅপ অমসুং স্তেকহোল্দরগী রিগ্যুলেতরী, পোলিসী অমসুং ইকনোমিক সপ্পোর্ত পীবদা তঙাই ফদবা এক্সন পোইন্ত ২৬ য়াওবা রিফোর্ম এরিয়া ৭ য়াওখি। রিফোর্ম এরিয়াশিং অসিদা ইন্সতিত্যুস্নেল সপ্পোর্ত, ইনোভেসন অমসুং ওন্তপ্রিনোর্শিপ মখোং শোম্বীবা, মার্কেৎকী এক্সেস ফংহনবা, ইনক্যুবেসন সপ্পোর্ত, ফন্দিং সপ্পোর্ত, মেন্তরশিপ সপ্পোর্ত অমসুং ইনেব্লরশিংগী কেপাসিতী বিল্দিং য়াওখি।
এক্সর্সাইজ অসিগী অহুম শুবা ইদিসন্না রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা ওক্তোবর ১, ২০১৯দগী জুলাই ৩১, ২০২১গী মতমগী মনুংদা পীখিবা তেংবাং ইভাল্যুএৎ তৌগনি। মখোয়না পীশিল্লকখিবশিং অদু থা ৬কী মতম য়েংলগা ইভেল্যুএৎ তৌখি অমসুং তোঙান-তোঙানবা লোল ১৩দা বেনিফিসরী ৭,২০০দগী ফীদবেক খোমজিনখি। ইদিসন অসি অখন্নবা ওই মরমদি মসিনা মালেমগী লাইচৎ মনুংদা স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেমদা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা পীখিবা এক্সতেন্সিব সপ্পোর্ত অদু হায়লাইৎ তৌরি।
স্তেৎ স্তার্ত-অপ রেঙ্কিং এক্সর্সাইজ রিজল ২০২১ অমসুং মেন্তরশিপ, এদভাইজরী, এসিস্তেন্স, রেজিলিএন্স, এন্দ গ্রোথ (এম.এ.এ.আর.জি.) পোর্তেলগী মেন্তরশিংগী কোল রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কী পার্তিসিপেন্তশিংনা শরুক য়াদুনা সরকারগী ওফিসিএলশিং য়াওদুনা নই দিল্লীগী দি অশোকা হোতেলদা নীংথৌকাবা নুমিৎ, জুলাই ৪, ২০২২গী অয়ুক পুং ১১:৩০ তাবা মতমদা লাউথোক্কনি।