Prime Minister's Office
PM to participate in ‘Udyami Bharat’ programme on 30th June
PM to launch key initiatives to ramp up the MSME sector
PM to launch ‘Raising and Accelerating MSME Performance’ (RAMP) scheme, ‘Capacity Building of First Time Exporters’ (CBFTE) scheme and new features of ‘Prime Minister’s Employment Generation Programme’ (PMEGP)
PM to digitally transfer assistance to beneficiaries of PMEGP
PM to announce results of MSME Idea Hackathon, 2022 and also distribute National MSME Awards, 2022
28 JUN 2022 7:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the ‘Udyami Bharat’ programme at Vigyan Bhawan in New Delhi on 30th June, 2022 at around 10:30 AM. During the event, Prime Minister will launch the ‘Raising and Accelerating MSME Performance’ (RAMP) scheme, ‘Capacity Building of First-Time MSME Exporters’ (CBFTE) scheme and new features of the ‘Prime Minister’s Employment Generation Programme’ (PMEGP). Prime Minister will also digitally transfer assistance to beneficiaries of PMEGP for 2022-23; announce results of MSME Idea Hackathon, 2022; distribute National MSME Awards, 2022; and issue Digital Equity Certificates to 75 MSMEs in the Self Reliant India (SRI) Fund.
‘Udyami Bharat’ is reflective of the continuous commitment of the government, right from day one, to work towards empowerment of MSMEs. Government has launched several initiatives from time to time like MUDRA Yojana, Emergency Credit Line Guarantee Scheme, Scheme of Fund for Regeneration of Traditional Industries (SFURTI) etc. to provide necessary and timely support to the MSME sector, which has helped benefit crores of people across the country.
Prime Minister will launch the ‘Raising and Accelerating MSME Performance’ (RAMP) scheme, with an outlay of around Rs 6000 crore. It aims to scale up the implementation capacity and coverage of MSMEs in the States, with impact enhancement of existing MSME schemes. It will complement the Aatmanirbhar Bharat Abhiyan by fostering innovation, encouraging ideation, incubating new business and entrepreneurship by developing quality standards, improving practices and processes, enhancing market access, deploying technological tools and Industry 4.0 to make MSMEs competitive and self-reliant.
Prime Minister will launch the ‘Capacity Building of First-Time MSME Exporters’ (CBFTE) scheme, which aims to encourage MSMEs to offer products and services of international standards for the global market. This will enhance the participation of Indian MSMEs in the global value chain and help them realise their export potential.
Prime Minister will also launch new features of the ‘Prime Minister’s Employment Generation Programme’ (PMEGP). These include increase in the maximum project cost to Rs 50 lakhs (from Rs 25 lakhs) for manufacturing sector and Rs 20 lakhs (from Rs 10 lakhs) in the service sector and inclusion of applicants from Aspirational districts & Transgenders in the Special Category applicants for availing higher subsidies. Also, handholding support is being provided to applicants/entrepreneurs through engagement of banking, technical & marketing experts.
During the event the PM will announce the results of the MSME Idea Hackathon, 2022. Launched on 10th March, 2022, this Hackathon is aimed at promoting and supporting the untapped creativity of individuals, promoting adoption of latest technologies and innovation among MSMEs. The selected incubatee ideas will be provided funding support of up to Rs. 15 lakhs per approved idea.
Prime Minister will also distribute the National MSME Awards 2022. The award is a recognition of the contributions of MSMEs, States/UTs, Aspirational Districts and Banks for their outstanding performance in the growth and development of India’s dynamic MSME sector.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩০ জুনত ‘উদ্যমী ভাৰত’ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
এমএছএমই খণ্ডক ত্বৰান্বিত কৰাৰ বাবে মূল পদক্ষেপ শুভাৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
‘এমএছএমইৰ কাম-কাজ বৃদ্ধি আৰু ত্বৰান্বিত কৰা’ (ৰেম্প) আঁচনি, ‘প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰপ্তানিকাৰকৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি’ (চিবিএফটিই) আঁচনি আৰু ‘প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিয়োগ সৃষ্টি কাৰ্যসূচী’
(পিএমইজিপি)ৰ নতুন বৈশিষ্ট্যসমূহ শুভাৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
পিএমইজিপিৰ হিতাধিকাৰীসকললৈ ডিজিটেল ব্যৱস্থাৰে সাহায্য হস্তান্তৰ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
এমএছএমই আইডিয়া হেকাথন, ২০২২ৰ ফলাফল ঘোষণা আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় এমএছএমই বঁটা, ২০২২ বিতৰণো কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
28 JUN 2022 7:33PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩০ জুন, ২০২২ৰ পুৱা প্ৰায় ১০:৩০ বজাত নতুন দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ‘উদ্যমী ভাৰত’ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব। অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘এমএছএমইৰ কাম-কাজ বৃদ্ধি আৰু ত্বৰান্বিত কৰা’ (ৰেম্প) আঁচনি, ‘প্ৰথমবাৰৰ বাবে এমএছএমই ৰপ্তানিকাৰকৰ সামৰ্থ্য বিকাশ’ (চিবিএফটিই) আঁচনি আৰু ‘প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিয়োগ সৃষ্টি কাৰ্যসূচী’ (পিএমইজিপি)ৰ নতুন বৈশিষ্ট্যসমূহ শুভাৰম্ভ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০২২-২৩ বৰ্ষৰ বাবে পিএমইজিপিৰ হিতাধিকাৰীসকললৈও ডিজিটেল ব্যৱস্থাৰে সাহায্য হস্তান্তৰ; ২০২২ বৰ্ষৰ এমএছএমই আইডিয়া হেকাথনৰ ফলাফল ঘোষণা; ২০২২ বৰ্ষৰ ৰাষ্ট্ৰীয় এমএছএমই বঁটা বিতৰণ; আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীল ভাৰত (এছআৰআই) পুঁজিৰ ৭৫টা এমএছএমইক ডিজিটেল ইকুইটি প্ৰমাণপত্ৰ প্ৰদান কৰিব৷
‘উদ্যমী ভাৰত’ কাৰ্যসূচীয়ে প্ৰথম দিনাৰ পৰাই এমএছএমইৰ সবলীকৰণৰ দিশত কাম কৰাৰ বাবে চৰকাৰৰ নিৰন্তৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ প্ৰতিফলন ঘটাইছে৷ চৰকাৰে সময়ে সময়ে মুদ্ৰা যোজনা, জৰুৰীকালীন ক্ৰেডিট লাইন নিশ্চয়তা আঁচনি, পৰম্পৰাগত উদ্যোগৰ পুনৰুজ্জীৱিতকৰণৰ বাবে পুঁজিৰ আঁচনি (এছএফইফআৰটিআই) আদি এলানি পদক্ষেপ আৰম্ভ কৰি এমএছএমই খণ্ডক প্ৰয়োজনীয় আৰু সময়মতে সহায় আগবঢ়াইছে, যি ব্যৱস্থাই সমগ্ৰ দেশৰ কোটি কোটি লোকক উপকৃত কৰাত সহায় কৰিছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ৬,০০০ কোটি টকা ব্যয়সাপেক্ষ ‘এমএছএমইৰ কাম-কাজ বৃদ্ধি আৰু ত্বৰান্বিত কৰা’ (ৰেম্প) আঁচনিৰ শুভাৰম্ভ কৰিব৷ ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে বৰ্তমানৰ এমএছএমই আঁচনিসমূহৰ প্ৰভাৱ বৃদ্ধিৰ লগতে ৰাজ্যসমূহত এমএছএমইসমূহৰ ৰূপায়ণ ক্ষমতা আৰু কভাৰেজ বৃদ্ধি কৰা৷ এই ব্যৱস্থাই উদ্ভাৱনক লালন-পালন কৰি, চিন্তাধাৰাক উৎসাহিত কৰি, গুণগত মান বিকশিত কৰি নতুন ব্যৱসায় আৰু উদ্যোগীকৰণক জগাই তোলা, পদ্ধতি আৰু প্ৰক্ৰিয়াৰ উন্নতি সাধন কৰি, বজাৰত প্ৰৱেশ বৃদ্ধি কৰি, প্ৰযুক্তিগত সঁজুলি নিয়োগ কৰি আৰু উদ্যোগ ৪.০ৰ পৰিপূৰক হিচাপে এমএছএমইসমূহক প্ৰতিযোগিতামূলক আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীল কৰি তুলিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘প্ৰথমবাৰৰ বাবে এমএছএমই ৰপ্তানিকাৰকৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি’ (চিবিএফটিই) আঁচনিৰ শুভাৰম্ভ কৰিব, যাৰ লক্ষ্য হৈছে এমএছএমইসমূহক বিশ্ব বজাৰৰ বাবে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মানদণ্ডৰ সামগ্ৰী আৰু সেৱা আগবঢ়াবলৈ উৎসাহিত কৰা। ইয়াৰ ফলত ভাৰতীয় এমএছএমইসমূহৰ বিশ্ব মূল্য শৃংখলত অংশগ্ৰহণ বৃদ্ধি পাব আৰু তেওঁলোকৰ ৰপ্তানিৰ সম্ভাৱনাক বাস্তৱায়িত কৰাত সহায়ক হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিয়োগ সৃষ্টি কাৰ্যসূচী’ (পিএমইজিপি)ৰ নতুন বৈশিষ্ট্যসমূহো শুভাৰম্ভ কৰিব। এই বৈশিষ্ট্যত উৎপাদন খণ্ডৰ বাবে সৰ্বোচ্চ প্ৰকল্প ব্যয় ৫০ লাখ টকালৈ (২৫ লাখ টকাৰ পৰা) আৰু সেৱা খণ্ডত ২০ লাখ টকালৈ (১০ লাখ টকাৰ পৰা) বৃদ্ধি কৰা আৰু অধিক ৰাজসাহায্য লাভ কৰাৰ বাবে বিশেষ শ্ৰেণীৰ আবেদনকাৰীৰ বাবে আক্ষাংকিত জিলা আৰু কিন্নৰ আবেদনকাৰীক অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে৷ তদুপৰি, বেংকিং, কাৰিকৰী আৰু বিপণন বিশেষজ্ঞৰ সৈতে জড়িত হৈ আবেদনকাৰী/উদ্যোগীসকলক পৰ্যাপ্ত সহায় আগবঢ়োৱা হৈছে।
অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এমএছএমই আইডিয়া হেকাথন, ২০২২ৰ ফলাফল ঘোষণা কৰিব। ২০২২ৰ ১০ মাৰ্চত অনুষ্ঠিত এই হেকাথনৰ লক্ষ্য হৈছে ব্যক্তিসকলৰ অব্যৱহৃত সৃষ্টিশীলতাক প্ৰসাৰ আৰু সমৰ্থন কৰা, এমএছএমইসমূহৰ মাজত শেহতীয়া প্ৰযুক্তি গ্ৰহণ আৰু উদ্ভাৱনক প্ৰসাৰ কৰা। নিৰ্বাচিত ইনকিউবেট ধাৰণাসমূহক অনুমোদন সাপেক্ষে ১৫ লাখ টকালৈকে পুঁজিৰ সহায় আগবঢ়োৱা হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অনুষ্ঠানত ২০২২ বৰ্ষৰ ৰাষ্ট্ৰীয় এমএছএমই বঁটাও বিতৰণ কৰিব। ভাৰতৰ গতিশীল এমএছএমই খণ্ডৰ বৃদ্ধি আৰু বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত এমএছএমই, ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল, আকাংক্ষিত জিলা আৰু বেংকৰ অৱদানৰ স্বীকৃতিস্বৰূপে এই বঁটাসমূহ প্ৰদান কৰা হৈছে।