Prime Minister's Office
PM to participate in ‘Udyami Bharat’ programme on 30th June
PM to launch key initiatives to ramp up the MSME sector
PM to launch ‘Raising and Accelerating MSME Performance’ (RAMP) scheme, ‘Capacity Building of First Time Exporters’ (CBFTE) scheme and new features of ‘Prime Minister’s Employment Generation Programme’ (PMEGP)
PM to digitally transfer assistance to beneficiaries of PMEGP
PM to announce results of MSME Idea Hackathon, 2022 and also distribute National MSME Awards, 2022
28 JUN 2022 7:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the ‘Udyami Bharat’ programme at Vigyan Bhawan in New Delhi on 30th June, 2022 at around 10:30 AM. During the event, Prime Minister will launch the ‘Raising and Accelerating MSME Performance’ (RAMP) scheme, ‘Capacity Building of First-Time MSME Exporters’ (CBFTE) scheme and new features of the ‘Prime Minister’s Employment Generation Programme’ (PMEGP). Prime Minister will also digitally transfer assistance to beneficiaries of PMEGP for 2022-23; announce results of MSME Idea Hackathon, 2022; distribute National MSME Awards, 2022; and issue Digital Equity Certificates to 75 MSMEs in the Self Reliant India (SRI) Fund.
‘Udyami Bharat’ is reflective of the continuous commitment of the government, right from day one, to work towards empowerment of MSMEs. Government has launched several initiatives from time to time like MUDRA Yojana, Emergency Credit Line Guarantee Scheme, Scheme of Fund for Regeneration of Traditional Industries (SFURTI) etc. to provide necessary and timely support to the MSME sector, which has helped benefit crores of people across the country.
Prime Minister will launch the ‘Raising and Accelerating MSME Performance’ (RAMP) scheme, with an outlay of around Rs 6000 crore. It aims to scale up the implementation capacity and coverage of MSMEs in the States, with impact enhancement of existing MSME schemes. It will complement the Aatmanirbhar Bharat Abhiyan by fostering innovation, encouraging ideation, incubating new business and entrepreneurship by developing quality standards, improving practices and processes, enhancing market access, deploying technological tools and Industry 4.0 to make MSMEs competitive and self-reliant.
Prime Minister will launch the ‘Capacity Building of First-Time MSME Exporters’ (CBFTE) scheme, which aims to encourage MSMEs to offer products and services of international standards for the global market. This will enhance the participation of Indian MSMEs in the global value chain and help them realise their export potential.
Prime Minister will also launch new features of the ‘Prime Minister’s Employment Generation Programme’ (PMEGP). These include increase in the maximum project cost to Rs 50 lakhs (from Rs 25 lakhs) for manufacturing sector and Rs 20 lakhs (from Rs 10 lakhs) in the service sector and inclusion of applicants from Aspirational districts & Transgenders in the Special Category applicants for availing higher subsidies. Also, handholding support is being provided to applicants/entrepreneurs through engagement of banking, technical & marketing experts.
During the event the PM will announce the results of the MSME Idea Hackathon, 2022. Launched on 10th March, 2022, this Hackathon is aimed at promoting and supporting the untapped creativity of individuals, promoting adoption of latest technologies and innovation among MSMEs. The selected incubatee ideas will be provided funding support of up to Rs. 15 lakhs per approved idea.
Prime Minister will also distribute the National MSME Awards 2022. The award is a recognition of the contributions of MSMEs, States/UTs, Aspirational Districts and Banks for their outstanding performance in the growth and development of India’s dynamic MSME sector.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জুন ৩০দা ‘উদ্যমী ভারত’ থৌরম শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা এম.এস.এম.ই সেক্তর চাউখৎনবা মরুওইবা থবকশিং হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা ‘রাইজিং এন্দ এসেলেরেতিং এম.এস.এম.ই পর্ফোমেন্স’(রাম্প) স্কিম, ‘কেপাসিতি বিল্দিং ওফ ফার্স্ত তাইম এক্সপোর্তরস’(সি বি এফ তি ই) স্কিম অমসুং ‘প্রাইম মিনিস্তরস ইমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম’(পি এম ই জি পি)গী অনৌবা থবকশিং হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.ই.জি.পিগী বেনিফিসরিশিংদা দিজিতেল ওইনা মতেং য়েন্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা এম.এস.এম.ই আইদিয়া হেক্কাথোন,২০২২গী ফলশিং লাউথোক্কনি অমসুং নেস্নেল এম.এস.এম.ই এৱার্দস,২০২২ য়েন্থোক্কনি
28 JUN 2022 7:33PM by PIB Imphal
লাক্লিবা জুন ৩০গী অয়ুক পুং ১০:৩০ রোম তাবদা নিউ দিল্লিদগী বিগ্যান ভাবন্দা পাংথোক্কদবা ‘উদ্যমী ভারত’ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা ‘রাইজিং এন্দ এসেলেরেতিং এম.এস.এম.ই পর্ফোমেন্স’(রাম্প) স্কিম, ‘কেপাসিতি বিল্দিং ওফ ফার্স্ত তাইম এক্সপোর্তরস’(সি বি এফ তি ই) স্কিম অমসুং ‘প্রাইম মিনিস্তরস ইমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম’(পি এম ই জি পি)গী অনৌবা থবকশিং হৌদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা ২০২২-২৩গী পি.এম.ই.জি.পিগী বেনিফিসরিশিংদা দিজিতেল ওইনা মতেং য়েন্থোক্কনি; এম.এস.এম.ই আইদিয়া হেক্কাথোন,২০২২গী ফলশিং লাউথোক্কনি; নেস্নেল এম.এস.এম.ই এৱার্দস,২০২২ য়েন্থোক্কনি অমসুং সেল্ফ রেলিয়েন্ত ইন্দিয়া(এস আর আই) ফন্দগী দিজিতেল ইকুইতি সর্তিফিকেদশিং এম.এস.এম.ই ৭৫দা য়েন্থোক্কনি।
‘উদ্যমী ভারত’ অসি সরকার অসিগী অহানবা নুমিত্তগী হৌনা এম.এস.এম.ইশিং য়াইফনবা থবক পায়খৎনবা থাজবা পীখিবা অদুগী মখা তানা থবক পাংথোরকপগী মমিনি। লৈবাক শীনবা থুংনা মীওই কোতি কয়া কান্নবা ফংহল্লিবা এম.এস.এম.ই সেক্তরগী দরকার ওইবশিং পীনবা অমসুং মতম চানা শৌগৎনবা ভারত সরকারনা মতম মতমগী ওইনা থবক কয়া হায়বদি মুদ্রা য়োজনা, ইমর্জেন্সি ক্রেদিৎ লাইন গরেন্তি স্কিম, স্কিম ওফ ফন্দ ফোর রিজেনেরেসন ওফ ত্রেদিসনেল ইন্দস্ত্রিস অসিনচিংবা কয়া হৌদোক্লে।
চাউরাক্না লুপা কোতি ৬০০০ রোমগী শেন্ফম অমা কাইথোক্লবা ‘রাইজিং এন্দ এসেলেরেতিং এম.এস.এম.ই পর্ফোমেন্স’(রাম্প) স্কিম প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোক্কনি। স্কিম অসিনা হৌজিক পায়খৎলিবা এম.এস.এম.ই স্কিমশিং ফগৎহন্দুনা রাজ্যশিংদা এম.এস.এম.ইশিং হেন্না পাকথোক চাউথোক্নবা পান্দম থম্লি। স্কিম অসিনা অনৌবা থবকশিং য়োকখৎতুনা, অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পুক্নিং থৌগৎতুনা, অনৌবা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং য়োকখৎতুনা, কৈথেলগী খুদোংচাবা হেন্না ফংহন্দুনা, তেক্নোলোজিগী তুলশিং শীজিন্নদুনা অমসুং এম.এস.এম.ই অসি চাংদম্নবা অমসুং মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা ইন্দস্ত্রি ৪.০ শেমগৎতুনা অত্মনির্ভর ভারত অভিয়ানদা মতেং পাংলি।
মালেমগী কৈথেলদা য়োন্নবা মালেম থাক্কী মগুন লৈবা পোৎথোকশিং অমসুং থবকশিং পুথোকপা ঙম্নবা এম.এস.এম.ই সেক্তর পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দমদা প্রধান মন্ত্রীনা ‘কেপাসিতি বিল্দিং ওফ ফার্স্ত তাইম এক্সপোর্তরস’(সি বি এফ তি ই) স্কিম হৌদোক্কনি। স্কিম অসিনা ভারতকী এম.এস.এম.ইশিং গ্লোবেল ভেলু চেন্দা শরুক য়াবা হেনগৎহনগনি অমসুং মখোয়গী মপান্দা থাদোকপা ঙম্বগী শক্তি অদু থবক ওইনা পাংথোকপদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ‘প্রাইম মিনিস্তরস ইমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম’(পি এম ই জি পি)গী অনৌবা থবকশিং হৌদোক্কনি। মসিদা মেনুফেকচরিং সেক্তরগী ওইনা খ্বাইদগী য়াম্বা প্রোজেক কোস্ত লুপা লাখ ৫০(হান্না লাখ ২৫ ওইরম্বদগী)দা হেনগৎলে অমসুং সর্বিস সেক্তরগী ওইনা লুপা লাখ ১০ ওইরম্বদগী হৌজিক লুপা লাখ ২০দা হেনগৎলে অমসুং এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিকশিংগী এপ্লিকান্তশিং অমসুং অখন্নবা কাংলুপগী ওইনা ত্রান্সজেন্দরশিং সবসিদি য়াম্না ফংবা য়ারগনি। বেঙ্কগা শম্নহনবা, তেক্নিকেল অমসুং য়োনফমগী মতেং পাংনবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংগা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নরে।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা এম.এস.এম.ই আইদিয়া হেক্কাথোন,২০২২গী ফলশিং লাউথোক্কনি। ইং ২০২২গী মার্চ ১০দা হৌদোকখিবা হেক্কাথোন অসিনা লনাই মীওইশিংগী হৈথোই-শিংথোইবশিং শৌগৎনবা, খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং এম.এস.এম.ইশিংগী মরক্তা অনৌবা থবক পায়খৎনবা পান্দম থম্লি। খনগৎলবা অনৌবা থবকশিংদা লুপা লাখ ১৫ ফাওবগী মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল এম.এস.এম.ই এৱার্দস,২০২২শু য়েন্থোক্কনি। মসি ভারতকী এম.এস.এম.ই সেক্তর চাউখৎনবা এম.এস.এম.ইশিং, রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং, এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিকশিং অমসুং বেঙ্কশিংনা পাংথোকপা শিংথানিঙাই থবকশিং শকখঙবা উৎনবা মনা অমনি।