Prime Minister's Office
English Translation of the Address by Prime Minister Shri Narendra Modi at the Opening Ceremony of BRICS Business Forum 2022
22 JUN 2022 9:37PM by PIB Delhi
Excellencies,
Leaders of the BRICS business community,
Namaskar!
BRICS was established with the belief that this group of emerging economies can evolve as an engine of global growth.
Today when the whole world is focusing on post-COVID recovery, then the role of BRICS countries will continue to remain very important again.
Friends,
In order to deal with the economic problems arising out of the pandemic, in India we have adopted the mantra of "reform, perform and transform".
And the results of this approach are evident from the performance of the Indian economy.
This year, we are expecting 7.5 percent growth, which makes us the fastest growing major economy.
Transformative changes are taking place in every sector in the emerging 'New India'.
Today I want to draw your attention on four main aspects.
First, a key pillar of India's current economic recovery is technology-led growth.
We are supporting innovation in every sector.
We have made innovation-friendly policies in many areas like space, blue economy, green hydrogen, clean energy, drones, geo-spatial data, etc.
Today, India has one of the best eco-systems in the world for innovation, which is reflected in the growing number of Indian start-ups.
There are more than 100 unicorns in over 70,000 start-ups in India, and their number continues to grow.
Second, even during the pandemic, India continued to make many efforts to improve the ease of doing business.
Thousands of rules have been changed to reduce the compliance burden on the business.
The work is going on at a massive scale to bring in more transparency and consistency in Government policies and procedures.
Third, Infrastructure in India is also being improved on a large scale, and its expansion is also taking place.
For the same, India has prepared a National Master Plan.
There are investment opportunities of $1.5 trillion under our National Infrastructure Pipeline.
And fourth, the kind of digital transformation is being taking place in India today, it has never been seen in the world stage.
The value of Indian digital economy will reach 1 trillion dollars by 2025.
The growth of the digital sector also encouraged the participation of women in the workforce.
There are approximately 36 % women out of 4.4 million professionals working in our IT sector.
The maximum benefit from Technology-based financial inclusion has also been gone to the women in our rural areas.
BRICS Women Business Alliance can undertake study in this transformative change in India.
Similarly, we can have a useful dialogue on innovation-led economic recovery.
I suggest that the BRICS Business Forum may develop a platform for regular exchanges between our startups.
I am sure that today's discussion of BRICS Business Forum will be very beneficial.
I wish you all the best.
Thank you.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ব্রিক্স বিজনেস ফোরম ২০২২গী ওপনিং সেরেমোনীদা থমখিবা ৱারোল
22 JUN 2022 9:37PM by PIB Imphal
এক্সেলেন্সীশিং,
ব্রিক্স বিজনেস কম্যুনিতীগী লুচিংবশিং,
কুরুমজরি!
ব্রিক্স অসি মসিগী ইমর্জিং ইকোনোমীশিংগী কাংলুপ অসিবু মালেমগী চাউখৎ-থৌরাংগী ইঞ্জিন অমা ওইনা ওইরকপা ঙমগনি হায়গী থাজবা অসিগা লোইননা শেমখিবনি।
ঙসি মালেম পুম্বনা কোবিদ মতুংগী রিকোভরীদা মীৎয়েং থম্বা মতম অসিদা, ব্রিক্স লৈবাকশিংগী থৌদাং অসি অমুক্কসু হেন্না মরু ওইদুনা অদুমক লৈখিগনি।
মরুপশিং,
লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা থোরক্লিবা শেনমিৎলোনগী ওইবা সমস্যশিং অসিবু থেংননবগীদমক্তা, ভারত্তা ঐখোয়না “রিফোর্ম, পর্ফোর্ম অমসুং ত্রান্সফোর্ম”গী মন্ত্রা অসি শিজিন্নখি।
মসিগী এপ্রোচ অসিগি ফল অসি ইন্দিয়ন ইকোনোমীগী পর্ফোর্মেন্সতগী ময়েক শেংনা ঊবা ফংলে।
হন্দক্কী চহি অসিদা, ঐখোয়না চাদা ৭.৫ গ্রোথ লাক্কনি হায়না পানরি, হায়রিবা অসিনা ঐখোয়বু খ্বাইদগী হেন্না য়াংনা চাউখৎলক্লিবা মরু ওইবা ইকোনোমী অমা ওইহল্লে।
ফাওগৎলক্লিবা ‘ন্যু ইন্দিয়া’ দা সেক্তর খুদিংমক্তা ত্রান্সফোর্মেতিব ওইবা অহোংবা কয়া থোক্লি।
ঙসি ঐহাক্না এসপেক্ত মরিদআ নখোয়গী পুক্নিং চিংশিনবা পাম্লি।
অহানবা, ভারতকী হৌজিক্কী করেন্ত ইকোনোমিক রিকোরী অসিগী মরু ওইবা য়ুম্বি অমা ওইরিবা অসি তেক্নোলোজী-লেদ গ্রোথনি।
ঐখোয়না সেক্তর খুদিংমক্তা ইনোৱেশনবু সপোর্ত তৌই।
ঐখোয়না স্পেস, ব্লু ইকোনোমী, গ্রীন হাইদ্রোজেন, ক্লীন ইনর্জী, দ্রোন, জিয়ো-স্পেসিয়েল দেতাগুম্বা ইনোৱেশন ফ্রেন্দলী ওইবা পোলিসীশিং শেমখি ।
ঙসিদি, ভারত্তা ইনোৱেশনগীদমক্তা মালেম অসিদা খ্বাইদগী হেন্না ফবা ইকোসীস্তেমশিংগী মনুংদা অমনি, হায়রিবা অসি ভারতকী স্তার্ত-অপশিংগী হেনগৎলক্লিবা মশিং অসিদা উৎলি।
ভারতকী ৭০,০০০দগীসু হেনবা স্তার্ত-অপশিং অসিগী মনুংদা য়ুনিকোর্ন ১০০ হেন্না য়াওরি, অমসুং মখোয়গী মশিং অসি লেপ্না হেনগৎলক্লি।
অনিশুবদা, লাইচৎ মনুংদা ফাওবা, ভারতনা ইজ ওফ দুইং বিজনেস অসিবু ফগৎহন্নবা থবক কয়া অমা লেপ্তনা হোৎনরি।
বিজনেসতা কমপ্লাইন্স বর্দন হন্থনবা রুল লিশিং কয়া অমা ওন্থোকখ্রে।
সরকারগী পোলিসীশিং অমসুং প্রোসিজরশিংদা ত্রান্সপরেন্সী অমসুং কন্সিস্তেন্সী লৈহন্নবা থবক অসি য়াম্না চাউবা থাক অমদা পাংথোক্লি।
অহুমশুবদাঅমসুং মরিশুবদা, ঙসি ভারত্তা থোক্লিবা দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেশনগী মখল অসি মালেমগী থাক্তা অমুক্তা উখিদ্রি।
ইন্দিয়ন দিজিতেল ইকোনোমীগী ভেল্যু অসি ২০২৫ ফাওবদা ত্রিলিয়ন দোলর য়ৌরগনি।
দিজিতেল সেক্তরগী গ্রোথনা ৱার্কফোর্সতা নুপীশিংনা শরুক য়াবা অসি থৌগৎলি।
ঐখোয়গী আই.তি. সেক্তরদাদা থবক তৌরিবা প্রোফেস্নেল মিলিয়ন ৪.৪গী মনুংদা চাউরাক্না ৩৬%দি নুপীনি।
তেক্নোলোজী-বেজদ ফাইনান্সিয়েল ইনক্লুজনগী কান্নবা অসি খ্বাইদগী হেন্না ঐখোয়গী খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈবা নুপীশিংদা ফংখি।
ব্রিক্স ৱিমেন বিজনেস এলাইন্সনা ভারততা মসিগী ত্রান্সফোররমেতিব ওইবা অহোংবা অসিদা স্তদী তৌবা য়াগনি।
অসিগুম্না, ঐখোয়না ইনোভেশন লেদ ইকোনোমিক রিকোভরীগী মতাংদা কান্নগদবা খন্ন-নৈনবা কয়া পাংথোকপা য়াই।
ঐহাক্না সজেস্ত তৌরি মদুদি ব্রিক্স বিজনেস ফোরম অসিনা ঐখোয়গী স্তার্তঅপশিংগী মরক্তা চাং নাইনা এক্সচেঞ্জ তৌননবগীদমক্তা প্লেতফোর্ম অমা দেবেলপ তৌবা য়াই।
ঐহাক্না থাজৈ মদুদি ঙসিগী ব্রিক্স বিজনেস ফোরমগী খন্ন-নৈনবা অসিনা য়াম্না কান্নগনি।
ঐহাক্না নখোয় ময়াম্বু য়াইফ পাউজেল পীরি।
থাগৎচরি।