Ministry of Communications
“Post-Service engagement of ‘Agniveers’ – DoT sets the ball rolling”
15 JUN 2022 4:49PM by PIB Delhi
Subsequent to the Government’s transformative announcement on 14th June, 2022 on a 4 year engagement of ‘Agniveers’ by the Armed Forces under the ‘Agnipath Scheme’, Department of Telecom (DoT) held a meeting with all the Telecom Service Providers (TSPs) on date (15.6.2022). Ways and means on how the telecom sector in general and TSPs in particular can make use of the talent, discipline and acquired skills of the trained ‘Agniveers’ who will be coming out after 4 years of service with the Armed Forces were discussed at the meeting. Representatives of all the 4 TSPs (Airtel, BSNL, Reliance Jio and Vodafone-Idea) attended the meeting along with Senior Officers of DoT. The meeting was chaired by Member(Technology) at Sanchar Bhawan.
During discussions, some areas were identified in which engagement/ employment of ‘Agniveers’ could be done. These include Optical Fibre Maintenance, Air Conditioning equipment, Provision of infrastructure especially last mile connectivity, Fibre to Home (FTTH), and in Customer Interface areas. TSPs agreed that the talent pool of trained/skilled and disciplined youth that would become available as a result of this Scheme could be an asset for the country including the telecom sector. It was decided that TSPs would shortly revert with inputs on specific trades/skill sets they were looking for. It could then be explored if training in these specific aspects/areas could be provided to these ‘Agniveers’ during their stint in the Armed Forces so that they are industry-ready, when they complete their Agnipath service.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
“থবক্কী মতমগী মতুংদা ফাওবা ‘অগ্নিবীর’শিংগী মরী লৈনবা- দি.ও.তি.না মরী লৈনবা থবক পায়খৎলি”
15 JUN 2022 4:49PM by PIB Imphal
আর্ম্দ ফোর্সনা ‘অগ্নিপথ স্কিম’গী মখাদা অগ্নিবীরশিংবু চহি ৪গী মতমগী থবক পীবগী সরকারগী মাইকৈদগী পায়খৎপা অহোংবা পুরক্কদবা থৌওং অমা জুন ১৪, ২০২২দা লাউথোকখিবগা লোয়ননা তেলিকোম বিভাগ (দি.ও.তি.)না তেলিকোম সর্ভিস প্রোভাইদর পুম্নমক্কা ১৫/৬/২০২২দা মীফম অমা ফমখ্রে। মীফম অসিদা আর্ম্দ ফোর্সতগী চহি ৪গী মতুংদা থোক্লক্কদৌরিবা ত্রেনিং লোইরবা ‘অগ্নিবীর’শিংগী তেলেন্ত, লিচৎ-শাজৎ অমসুং মখোয়না ফংখ্রবা স্কিলশিংবু তেলিকোম সেক্তরনা অয়াম্বা ওইনা অমসুং তি.এস.পি.শিংনা অখন্ননবা মওংদা করম্না শিজিন্নবা য়াবগে হায়বগী মতাংদা খন্নখি। তি.এস.পি. ৪মক (এয়র্তেল, বি.এস.এন.এল., রিলাইএন্স জিও অমসুং ভোদাফোন-আইদিয়া) অসিগী মীহুৎশিংনা দি.ও.তি.গী সেনিয়র ওফিসরশিংগা লোয়ননা মীফম অসিদা শরুক য়াখি। সঞ্চার ভবন্দা পাংথোকপা মীফম অসিবু মেম্বর (তেলিকোম)না লুচিংখি।
অগ্নিবীরশিংবু থবক পীবা য়াবা লম খরা খন্ন-নৈনবগী মনুংদা শকখঙখি। লমশিংগী মনুং চনবশিংদি ওপ্তিকেল ফাইবর শেন্নবা অমসুং য়েংশিনবা, এয়র কন্দিসনিংগী খুৎশু-খুৎলায়, লাস্ত মাইল কন্নেক্তিবিতীনা অখন্নবা ওইদুনা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহনবা, ফাইবর তু হোম (এফ.তি.তি.ঐচ.) অমসুং কস্তমর ইন্তর্ফেস এরিয়াশিংনি। স্কিম অসিনা মরম ওইরগা ফংগদৌরিবা ত্রেন তৌরবা/স্কিল লৈরবা তেলেন্ত ময়াম অমসুং লিচৎ-শাজৎ নীংথিরবা নহারোলশিংনা তেলিকোম সেক্তর য়াওনা লৈবাক্কী এসেত ওইগনি হায়না মীফম অসিদা তি.এস.পি.শিংনা য়ান্নবা পুরকখি। তি.এস.পি.শিংনা মখোয়না অপাম্বা অখন্নবা ত্রেদ/স্কিল সেতশিংগী মতাংদা ইনপুত কয়া অথুবা মতমদা হায়রক্লগনি। মদু ওইরবদি, ‘অগ্নিবীর’শিংনা মখোয়গী অগ্নিপথ সর্ভিস লোইরবা তুংদা ইন্দস্ত্রী-রেদী ওইহন্নবা মখোয়গী আর্ম্দ ফোর্সকী ত্রেনিং মনুংদা হায়রিবা অখন্নবা লমশিংগা মরী লৈনবা ত্রেনিং পীবা য়াবা য়াদবগী মতাংদা খন্নবসু য়াগরগনি।