Ministry of Youth Affairs and Sports
Nominations for Tenzing Norgay National Adventure Award 2021 close on 16th June 2022
03 JUN 2022 11:50AM by PIB Delhi
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India confers the National Adventure Awards called “Tenzing Norgay National Adventure Award” (TNNAA) in order to recognize the achievements of persons associated in the field of adventure and to encourage young people to develop the spirit of endurance, risk-taking, cooperative teamwork and quick, ready and effective reflexes in challenging situations.
The award consists of a bronze statuette, a certificate, a blazer with a silken tie/a saree and an award money of Rs. 15 Lakh. The Awards are presented to the winners along with Arjuna Awards by the Government of India.
Usually, One Award is given in four categories namely, Land Adventure, Water (Sea) Adventure, Air Adventure and Life Time Achievement for adventure activities on Land, Sea and Air. Achievements for the last 3 years are considered for the 3 categories namely Land Adventure, Water (Sea) Adventure, Air Adventure and for Life Time Achievement award, the achievement of entire career is considered.
The nominations for the TNNAA 2021 are being invited through the portal https://awards.gov.in from 18th May, 2022 to 16th June 2022. Guidelines for the award are available at the website of Ministry of Youth Affairs and Sports at the following URL: https://yas.nic.in/youth-affairs/inviting-nominations-tenzing-norgay-national-adventure-award-2021 . Any person having excellent performance and having outstanding qualities of leadership, a sense of adventure discipline and continuous achievement in one particular field of adventure viz. Land, Air or Water (Sea) may apply for the award before the last date i.e. 16th June, 2022 through the above portal.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
তেঞ্জিং নোর্গে নেস্নেল এদভেঞ্চর এৱার্দ ২০২১গী নোমিনেসন জুন ১৬, ২০২২দা লোইশিল্লগনি
03 JUN 2022 11:50AM by PIB Imphal
এদভেঞ্চরগী লমগা মরী লৈনবা মীওইশিংগী মায় পাকপশিং শকখঙনবা অমদি নহাশিংদা খাঙবা কনবা, খুদোংথিবা মায়োক্নবা, পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং খুদোংথিনিংঙাই ওইবা ফীভমদা থুনা, শেম শাদুনা অমদি মতিং লৈনা থবক পাঙথোকপা ঙম্নবগী মতিং শেমগৎনবগীদমক য়ুথ এফঞার্স এন্দ স্পোর্ত্স মন্ত্রালয়, ভারত লৈঙাক্না “তেঞ্জিং নোংগে নেস্নেল এদভেঞ্চর এৱার্দ” (তি.এন.এন.এ.এ.) কৌবা নেস্নেল এদভেঞ্চর অৱার্দ অমা লান্থোক্লি‍।
মনা অসিদা শেনজ্রেংগী মীতম অমা, শকখঙচে অমা, মুগাগী তাই য়াওবা ব্লেজর অমা/সারি অমা, অমসুং লুপা লাখ ১৫গী শেলগী মনা য়াওরি‍। মনা অসি ৱিন্নরশিংদা ভারত লৈঙাক্না অর্জুন এৱার্দকা লোয়ননা লান্থোকপন‍ি‍।
মহৌশানা কংফালগী এদভেঞ্চর, ঈশিংগী (সমুদ্র) এদভেঞ্চর, নোংথক্কী এদভেঞ্চর অমসুং লাইফতাইম এচীভমেন্ত ফোর এদভেঞ্চর এক্তিভিতীজ ওন লেন্দ, সী এন্দ এয়র হায়রিবা কাঙলুপ মরিসিদা মনা অমমম পীরমবনি‍। কংফালগী এদভেঞ্চর, ঈশিংগী (সমুদ্র) এদভেঞ্চর, নোংথক্কী এদভেঞ্চর হায়রিবা কাঙলুপ অহুমসিদা হৌখিবা চহি অহুমসিগী মায় পাকপশিং খন্নগনি অদুগা লাইফতাইম এচীভমেন্ত এৱার্দকীনা অপুনবা করিয়রবু খন্নগনি‍।
তি.এন.এন.এ.এ. ২০২১গী নোমিনেসন মে ১৮, ২০২২দগী জুন ১৬, ২০২২ ফাওবা পোর্তেল https://awards.gov.in গী খুত্থাঙদা কৌরি‍। মনা অসিগী চৎন-পথাপশিং য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রালয়গর ৱেবসাইতকী পীরিবা য়ু.আর.এল.: https://yas.nic.in/youth-affairs/inviting-nominations-tenzing-norgay-national-adventure-award-2021 অসিদা ফংলে‍। পর্ফোর্মেন্ত নীংথিনা লৈরবা অমদি লুচিংবগী মশক থোকবা মতিং লৈবা, এদভেঞ্চর দিসিপ্লিনগী ৱাখল্লোন লৈবা অমদি এদভেঞ্চরগী অকক্নবা হীরম অমদা হায়বদি কংফাল, নোংথক নৎত্রগা ঈশিং (সমুদ্র) অসিদা লেপ্পা লৈতনা মায় পাকপা ফংলবা মীওই অমা হেক্তনা পোর্তেল অসিগী খুত্থাঙদা অরোইবা তাং জুন ১৬, ২০২২ ফাওবগী মনুংদা এপ্লাই তৌরকপা য়াগনি‍।