Prime Minister's Office
List of MoUs/Agreements signed and exchanged during Prime Minister's visit to Lumbini, Nepal
16 MAY 2022 2:43PM by PIB Delhi
Sr. No. Name of MoU
1. Memorandum of Understanding between Indian Council of Cultural Relations (ICCR) and Lumbini Buddhist University on the establishment of Dr. Ambedkar Chair for Buddhist Studies
2. Memorandum of Understanding between Indian Council of Cultural Relations (ICCR) and CNAS, Tribhuvan University on the establishment of ICCR Chair of Indian Studies
3. Memorandum of Understanding between Indian Council of Cultural Relations (ICCR) and Kathmandu University (KU) on the establishment of the ICCR Chair of Indian Studies
4. Memorandum of Understanding in collaboration between Kathmandu University (KU), Nepal and Indian Institute of Technology Madras (IIT-M), India
5. Letter of Agreement (LoA) between Kathmandu University (KU), Nepal and Indian Institute of Technology (IITM), India [ For Joint degree program at Master’s level]
6. Agreement between SJVN Ltd and Nepal Electricity Authority (NEA) for Development and implementation of Arun 4 Project

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেপালগী লুম্বিনীদা চৎখিবা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ মনুংদা খুৎয়েক পীনখিবা অমসুং একচেঞ্জ তৌনখিবা এম.ও.য়ু./য়ান্ন-ৱারোলশিংগী লিস্ত
16 MAY 2022 2:43PM by PIB Imphal
সিরিএল মশিং
এম.ও.য়ু.গী মমিং
১.
দা. অম্বেদকর চিয়র ফোর বুদ্ধিস্ত স্তদীজ হাংদোক্নবা ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ কলচরেল রিলেসন্স (আই.সি.সি.আর.) অমসুং লুম্বিনী বুদ্ধিস্ত য়ুনিভর্সিতীগী মরক্তা পীনবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং।
২.
আই.সি.সি.আর.চিয়র ওফ ইন্দিয়ন স্তদীজ হাংদোক্নবা ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ কলচরেল রিলেসন্স (আই.সি.সি.আর.) অমসুং সি.এন.এ.এস., ত্রিভুবন য়ুনিভর্সিতীগী মরক্তা পীনবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং।
৩.
আই.সি.সি.আর.চিয়র ওফ ইন্দিয়ন স্তদীজ হাংদোক্নবা ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ কলচরেল রিলেসন্স (আই.সি.সি.আর.) অমসুং কাথমন্দু য়ুনিভর্সিতী (কে.য়ু.)গী মরক্তা পীনবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং।
৪.
নেপালগী কাথমন্দু য়ুনিভর্সিতী (কে.য়ু.) অমসুং ভারতকী ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী মদ্রাস (আই.আই.তি.-এম.)গী মরক্তা পীনবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং।
৫.
নেপালগী কাথমন্দু য়ুনিভর্সিতী (কে.য়ু.) অমসুং ভারতকী ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী (আই.আই.তি.এম.)গী মরক্তা পীনবা লেত্তর ওফ এগ্রীমেন্ত (এল.ও.এ.) [মাস্তরগী থাক্তা জোইন্ত দিগ্রী প্রোগ্রাম তম্নবগীদমক]।
৬.
অরুন প্রোজেক্ত ৪গী চাউখৎ-থৌরাং অমসুং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী এস.জে.ভি.এন. লিমিতেদ অমসুং নেপাল ইলেক্ত্রিসিতী ওথোরিতী (এন.ই.এ,)গী মরক্তা য়ান্ন-ৱারোল পীনবা।