Prime Minister's Office
List of MoUs/Agreements signed and exchanged during Prime Minister's visit to Lumbini, Nepal
16 MAY 2022 2:43PM by PIB Delhi
Sr. No. Name of MoU
1. Memorandum of Understanding between Indian Council of Cultural Relations (ICCR) and Lumbini Buddhist University on the establishment of Dr. Ambedkar Chair for Buddhist Studies
2. Memorandum of Understanding between Indian Council of Cultural Relations (ICCR) and CNAS, Tribhuvan University on the establishment of ICCR Chair of Indian Studies
3. Memorandum of Understanding between Indian Council of Cultural Relations (ICCR) and Kathmandu University (KU) on the establishment of the ICCR Chair of Indian Studies
4. Memorandum of Understanding in collaboration between Kathmandu University (KU), Nepal and Indian Institute of Technology Madras (IIT-M), India
5. Letter of Agreement (LoA) between Kathmandu University (KU), Nepal and Indian Institute of Technology (IITM), India [ For Joint degree program at Master’s level]
6. Agreement between SJVN Ltd and Nepal Electricity Authority (NEA) for Development and implementation of Arun 4 Project

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ନେପାଳର ଲୁମ୍ବିନୀ ଗସ୍ତ ଅବସରରେ ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଥିବା ତଥା ଆଦାନପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ବୁଝାମଣା / ଚୁକ୍ତିନାମା ଗୁଡିକର ତାଲିକା
16 MAY 2022 2:43PM by PIB Bhubaneswar
ବୁଝାମଣା/ ଚୁକ୍ତିନାମାର ଶୀର୍ଷକ
୧ - ଭାରତୀୟ ସାଂସ୍କୃତିକ ସମ୍ବନ୍ଧ ପରିଷଦ (ଆଇସିସିଆର୍) ଏବଂ ଲୁମ୍ବିନୀ ବୌଦ୍ଧ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ବୌଦ୍ଧ ଶାସ୍ତ୍ର ଅଧ୍ୟୟନ (ବୁଦ୍ଧିଷ୍ଟ ଷ୍ଟଡିଜ୍‌) ପାଇଁ ଡଃ ଆମ୍ବେଦକର ଚେୟାର ସ୍ଥାପନ ନିମନ୍ତେ ବୁଝାମଣା
୨- ଭାରତୀୟ ସାଂସ୍କୃତିକ ସମ୍ବନ୍ଧ ପରିଷଦ (ଆଇସିସିଆର୍) ଏବଂ ତ୍ରିଭୁବନ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତୀୟ ପ୍ରାଚୀନ ଶାସ୍ତ୍ର ଅଧ୍ୟୟନ (ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଷ୍ଟଡିଜ୍‌)ର ଆଇସିସିଆର୍ ଚେୟାର୍ ସ୍ଥାପନ ନିମନ୍ତେ ବୁଝାମଣା
୩ - ଭାରତୀୟ ସାଂସ୍କୃତିକ ସମ୍ବନ୍ଧ ପରିଷଦ (ଆଇସିସିଆର୍) ଏବଂ କାଠମାଣ୍ଡୁ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ (କେୟୁ) ମଧ୍ୟରେ ଭାରତୀୟ ପ୍ରାଚୀନ ଶାସ୍ତ୍ର ଅଧ୍ୟୟନ (ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଷ୍ଟଡିଜ୍‌) ନିମନ୍ତେ ଆଇସିସିଆର୍ ଚେୟାର ସ୍ଥାପନା ନିମନ୍ତେ ବୁଝାମଣା
୪ - କାଠମାଣ୍ଡୁ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ (କେୟୁ), ନେପାଳ ଏବଂ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଇନ୍‌ଷ୍ଟିଟ୍ୟୁଟ୍ ଅଫ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି, ମାଡ୍ରାସ୍ (ଆଇଆଇଟି – ଏମ୍ ), ଭାରତ ମଧ୍ୟରେ ସହଯୋଗ ନିମନ୍ତେ ବୁଝାମଣା
୫ - କାଠମାଣ୍ଡୁ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ (କେୟୁ), ନେପାଳ ଏବଂ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଇନ୍‌ଷ୍ଟିଟ୍ୟୁଟ୍ ଅଫ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି, ମାଡ୍ରାସ୍ (ଆଇଆଇଟି – ଏମ୍ ), ଭାରତ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ନାତକୋତର ସ୍ତରରେ ମିଳିତ ଡିଗ୍ରୀ ପାଠ୍ୟକ୍ରମ ନିମନ୍ତେ ବୁଝାମଣା ପତ୍ର (ଏଲ୍‌ଓଏ) ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ
୬ - ଅରୁଣ – ୪ ପ୍ରକଳ୍ପର ବିକାଶ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟାନ୍ୱୟନ ନିମନ୍ତେ ଏସ୍‌ଜେଭିଏନ୍ ଲିମିଟେଡ୍ ଏବଂ ନେପାଳ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ପ୍ରାଧିକରଣ (ଏନ୍‌ଇଏ) ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା