Prime Minister's Office
PM chairs a high level meeting to review situation related to Heat Wave management & Monsoon Preparedness
Take all measures to avoid loss of life due to heat wave or fire incidents: PM
Holistic efforts needed to reduce the vulnerability of forests in the country against fire hazards: PM
States advised to prepare ‘Flood Preparedness Plans’
NDRF to develop deployment plan in flood prone States
PM directed precautionary measures including timely dissemination of weather alerts in coastal areas
Use social media actively for sensitisation of communities: PM
05 MAY 2022 7:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today reviewed the situation relating to Heat Wave Management and Monsoon Preparedness.
During the meeting, IMD and NDMA briefed about the persistence of high temperatures in March-May 2022 across the country. States and UTs have been advised to prepare Heat Action Plans as a standard response at the state, district and city levels. Regarding southwest monsoon preparedness, all states have been advised to prepare 'Flood Preparedness Plans' and undertake appropriate preparedness measures. NDRF has been advised to develop its deployment plan in flood affected states. Active use of social media for sensitisation of communities has to be widely adopted.
Prime Minister observed that we need to take all measures to avoid deaths due to heat wave or fire incident and added that our response time towards any such incidents should be minimal.
He stressed that in view of the rising temperatures, regular hospital fire safety audits need to be done. PM spoke about the need to work to substantially reduce the vulnerability of forests across the diverse forest ecosystems in the country against fire hazards, enhance the capabilities of forest personnel and institutions for timely detection of a possible fire and for fighting fires, and to speed up recovery after a fire event.
PM directed that in view of upcoming monsoons, arrangements for monitoring the quality of drinking water need to be ensured to avoid contamination and resultant spread of water-borne diseases.
It was discussed in the meeting about the need for effective coordination between central and state agencies to ensure preparedness of all systems for any incidents in the wake of heat wave and upcoming monsoons.
The meeting was attended by the Principal Secretary to PM, Advisors to PM, Cabinet Secretary, Secretaries in the Ministries of Home, Health, Jal Shakti, Member NDMA, DGs of National Disaster Management Authority (NDMA) and Indian Meteorological Department (IMD) & DG NDRF.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না থৌবুরেল ওইদুনা হীত ৱেব মেনেজমেন্ত অমসুং মনসুন প্রিপেয়র্দনেসকা মরি লৈনবা ফিভম য়েংশিন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে
হীত ৱেব নত্রগা মৈ চাকপগী থৌদোক্না মরম ওইরগা পুনশি মাংবগী থবক থোক্তনবা পাম্বৈ খুদিংমক পাইখৎকদবনি: পি.এম.
মৈ চাকপগী খুদোংথিবা অসিগী মায়োক্তা লৈবাক অসিগী উমং-ৱামংদা খুদোংথিনিংঙাই ওইবা অদু হন্থহন্নবা হোলিস্তিক ওইবা মওংদা হোৎনগদবনি: পি.এম.
‘ফ্লদ প্রিপেয়র্দনেস প্লানশিং’ শেম্নবা রাজ্যশিংদা খঙহল্লকখ্রে
এন.দি.আর.এফ.না ঈশিং-ইচাউ তোইনা থোকপা রাজ্যশিংদা দিপ্লোইমেন্ত প্লানশিং দেবেলপ তৌরগনি
পি.এম.না সমুদ্র খোংবানগী মফমশিংদা ৱেদর এলর্তশিং মতম চানা থাদোকপা অসি য়াওনা চেকশিন-থৌরাংগী পাম্বৈশিং লৌখৎনবা তাক্লকখ্রে
কম্যুনিতীশিং সেন্সিতাইজ তৌনবগীদমক্তা সোসিয়েল মীদিয়া অসিবু নিংথিজনা শিজিন্নৌ: পি.এম.
05 MAY 2022 7:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি হিত ৱেব মেনেজমেন্ত অমসুং মনসুন প্রিপেয়র্দনেসকা মরী লৈনবা ফিভম য়েংশিনখ্রে।
মীফম অদুদা আই.এম.দি. অমসুং এন.দি.এম.এ.না লৈবাক শিনবা থুংনা ২০২২গী মার্চ – মেদা মতম কুইনা মৈশা য়াম্না ৱাংনা লৈবগী মতাংদা খঙহনখি। রাজ্যশিং অমসংউ য়ু.তি.শিংদা হীত এক্সন প্লানশিং অসিবু রাজ্য, জিলা অমসুং সিতীগী থাক্তা স্তেন্দার্দ রেসপোন্স অঞা ওইনা শেম-শাদুনা লৈনবা তাক্লকখ্রে। সাউথ ৱেস্ত মনসুনগী মতাংদা শেম-শাদুনা লৈবগ মতাংদা, রাজ্য খুদিংমক্তা ‘ফ্লদ প্রিপেয়র্দনেস প্লানশিং’ শেম্নবা অমসুং মতিক চাবা শেম-শানবগী পাম্বৈশিং লৌখৎনবা খঙহল্লকখ্রে। এন.দি.আর.এফ.তা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা দিপ্লোইমেন্ত প্লানশিং দেবেলপ তৌনবা খঙহল্লকখ্রে। কম্যুনিতীশিংদা সেন্সিতাইজ তৌনবগীদমক্তা সোসিয়েল মীদিয়া অসিবু নিংথিজনা শিজিন্নবগী থবক অসি পাক শন্না পাইখৎকদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হীত ৱেব নত্রগা মৈ চাকপগী থৌদোক্না মরম ওইরগা শিবা য়াওদনবা পাম্বৈ খুদিংমক শিজিন্নবগী তঙাইফদবা লৈ অমসুং অসিগুম্বা থৌদোকশিং অসিদা ঐখোয়গী রেসপোন্স তাইম অদু খ্বাইদগী য়ামদবা ওইগদবনি হায়না মহাক্না মখাতানা হায়রকখি।
মহাক্না শাগৎলক্লিবা মৈশাগী ফিভম অসি য়েংলগা, হোসপিতালগী ফাবর সেফ্তী ওদিৎশিং তত্তনা তৌবগী মথৌ তাই হায়না হায়খি। পি.এম.না মৈগী খুদোংথিবগী মায়োক্তা লৈবাক অসিদা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা উমং-ৱামংশিংগী ইকোসীস্তেমশিংদা উমং-ৱামংগী খুদোংথিনিংঙাই ওইবা অদু য়ারিবমখৈ হন্থহন্নবা, মৈ চাকপগী ওইথোকপা য়াবা অদুবু মতম চানা খঙদোকপা অমসুং মৈশিং অদু মুথৎনবগীদমক্তা, অমসুং মৈ চাকপগী থৌদোক অদুগী মতুংদা রিকোভরী তৌবদা য়াংখৎহন্নবা ফোরেস্ত পার্সোনেল অমসুং ইন্সতিত্যুশনশিংগী কেপেবিলিতীশিং অদুবু ফগৎহনবদা থবক তৌবগী মথৌ তাই হায়না হায়খি।
পি.এম.না লাক্লিবা মনসুন অসিগী য়েংলগা কন্তামিনেশন অমসুং মসিনা মরম ওইরগা ঈশিংদগী থোরকপা লাইনাশিং শন্দোরকপদগী থিংনবা থক্নবা ঈশিংগী ক্বালিতী য়েংশিনবগিদমক্তা এরেঞ্জমেন্তশিং তৌনবা খঙহল্লকখ্রে।
হীত ৱেব অমসুং লাক্লিবা মনসুনশিং অসিগী য়েংলগা করিগুম্বা থৌদোক অমহেক্তগীদমক্তা সীস্তেমশিং পুম্নমক শেম-শাদুনা লৈনবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী এজেন্সীশিংগী মরক্তা কোওর্দিনেশন নিংথিনা পীনবগী তঙাইফদাব অসিগ মতাংদা মীফম অদুদা খন্নখ্রে।
মীফম অদুদা পি.এম.গী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, পি.এম.গী এদভাইজর, কেবিনেত সেক্রেতরী, য়ুমলৈ-কৈরৈ, হকশেল, জল শক্তি মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরীশিং, এন.দি.এম.এ.গী মেম্বর, নেস্নেল দিজেস্তর মেনেজমেন্ত ওথোরিতী (এন.দি.এম.এ.) অমসুং ইন্দিয়ন মেত্যোরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আি.এম.দি.) গী দি.জি.শিং অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী দি.জি.না শরুক য়াখি।