Ministry of Railways
Indian Railways continues its momentum of Coal Supply to power plants
Railways deploy additional rakes to transport coal to power plants
During 2021-22, Coal Supply through Railways witnesses a record 111 Million tonnes
Many steps have been taken to prioritize loading of coal to power sector
25 APR 2022 1:58PM by PIB Delhi
To ensure swift supply of coal across power plants, additional trains and rakes by Indian Railways have been initiated to augment transportation of coal through its network. Indian Railways has ramped up the coal transportation resulting in 32% more coal freight loading between Sept' 21 - March' 22. There has also been an increase in 10% freight, by efficiently mobilizing resources after April' 22.
During the year 2021-22 Indian Railways has augmented the transportation of Coal through Railways by a record 111 Million tonnes and loaded a record 653 Million Tonnes of coal as compared to 542 Million tonnes in the previous year i.e. a growth of 20.4 %.
Further during the period Sept-21 to Mar-22 loading of coal to power sector was augmented by 32% in just 2 quarters.
In April 2022 , IR has taken many steps to prioritize the loading of coal to power sector which has led to increase in supply of coal of more than 10 % within one week time.
This improvement has been possible due to various measures undertaken by Indian Railways some of which are listed below :
• The movement of Coal trains have been prioritized and the each and every train is being intensively monitored during the entire cycle from Loading to movement and finally unloading.
• Through this prioritization and monitoring the Transit time of coal trains to long distance Power has been reduced significantly by 12-36% for critical power plants.
• Indian Railways has prioritized the movement of coal to long distance Power houses as well which is reflected in the fact that the average lead of coal trains has increased by 7 % in the last 5 days as compared to the average leads of 1st to 10th April.
• Despite this increase in the average lead of coal trains the time taken between two successive loading of the same rake for these stocks has reduced by 10%.
• With these operational innovations Indian Railways has augmented the supply of coal trains to Power houses as well as has loaded more coal rakes on a sustained basis.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ରକୁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର କୋଇଲା ଯୋଗାଣ ଜାରି
ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ରକୁ କୋଇଲା ପରିବହନ ପାଇଁ ରେଳବାଇ ଦ୍ୱାରା ଅତିରିକ୍ତ ରେକ୍ ବ୍ୟବହାର
୨୦୨୧ – ୨୨ ବର୍ଷ ପାଇଁ ରେଳବାଇ ମାଧ୍ୟମରେ ରେକର୍ଡ ୧୧୧ ମିଲିୟନ୍ ଟନ୍ କୋଇଲା ଯୋଗାଣ
ବିଦ୍ୟୁତ୍ କ୍ଷେତ୍ରକୁ କୋଇଲାର ଲୋଡିଂକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବା ପାଇଁ ଅନେକ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଇଛି
25 APR 2022 1:58PM by PIB Bhubaneswar
ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ର ଗୁଡିକରେ ଦ୍ରୁତଗତିରେ କୋଇଲା ଯୋଗାଣକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ, ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଦ୍ୱାରା ଏହାର ନେଟୱର୍କ ମାଧ୍ୟମରେ କୋଇଲା ପରିବହନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଅତିରିକ୍ତ ଟ୍ରେନ୍ ଏବଂ ରେକ୍‌ର ବ୍ୟବହାର ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ କୋଇଲା ପରିବହନକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି ଯାହା ଦ୍ୱାରା ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୧ ରୁ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୨ ମଧ୍ୟରେ ୩୨ % ଅଧିକ କୋଇଲା ପରିବହନ ହୋଇଛି । ଏପ୍ରିଲ୍ ୨୦୨୨ ପରେ କୁଶଳତାର ସହିତ ସମ୍ବଳ ଯୋଗାଡ କରି ମାଲ୍ ପରିବହନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମଧ୍ୟ ୧୦% ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି ।
୨୦୨୧ – ୨୨ ବର୍ଷରେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ରେଳ ମାଧ୍ୟମରେ କୋଇଲା ପରିବହନକୁ ରେକର୍ଡ ୧୧୧ ମିଲିୟନ୍ ଟନ୍ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି ଏବଂ ପୂର୍ବ ବର୍ଷରେ ୫୪୨ ମିଲିୟନ୍ ଟନ୍ ତୁଳନାରେ ରେକର୍ଡ ପରିମାଣର ୬୫୩ ମିଲିୟନ୍ ଟନ୍ କୋଇଲା ଧାରଣ କରିଛି ଅର୍ଥାତ୍ ଏଥିରେ ୨୦.୪ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି ।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ , ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୧ରୁ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୨ ମଧ୍ୟରେ ବିଦ୍ୟୁତ୍ କ୍ଷେତ୍ରକୁ କୋଇଲା ଲୋଡିଂ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମାତ୍ର ଦୁଇଟି ତ୍ରୈମାସିକରେ ୩୨% ବୃଦ୍ଧି କରା ଯାଇଛି ।
ଏପ୍ରିଲ୍ ୨୦୨୨ରେ, ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ବିତ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ର ଗୁଡିକରେ କୋଇଲା ଲୋଡିଂକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବା ପାଇଁ ଅନେକ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛି, ଯାହା ଫଳରେ ଏକ ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ କୋଇଲା ଯୋଗାଣରେ ୧୦%ରୁ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି ।
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଦ୍ୱାରା ନିଆ ଯାଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗୁଁ ଏହି ଉନ୍ନତି ସମ୍ଭବ ହୋଇଛି, ଯାହା ମଧ୍ୟରୁ କେତେକ ନିମ୍ନରେ ତାଲିକାଭୁକ୍ତ ହୋଇଛି :
- କୋଇଲା ଟ୍ରେନ୍‌ର ଗତିବିଧିକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦିଆଯାଇଛି ଏବଂ ଲୋଡିଂ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଯାତ୍ରା ସମୟ ଏବଂ ଶେଷରେ ଅନଲୋଡିଂ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମୟ ଚକ୍ରରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଟ୍ରେନ୍ ଉପରେ ତୀବ୍ର ନଜର ରଖାଯାଉଛି ।
- ଏହି ପ୍ରାଥମିକତା ଏବଂ ଦୀର୍ଘ ଦୂରତା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୋଇଲା ଟ୍ରେନ୍‌ର ଗମନାଗମନ ସମୟ ଉପରେ ନଜର ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଜଟିଳ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ ପ୍ଲାଂଟ୍ ପାଇଁ ବିଦ୍ୟୁତ୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ୧୨ – ୩୬% ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
- ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଦୀର୍ଘ ଦୂରତା ବିଶିଷ୍ଟ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୋଇଲା ଚଳାଚଳକୁ ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ହେଇଛି, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଏହା ପ୍ରତିଫଳିତ ହେଉଛି ଯେ ଗତ ୫ ଦିନରେ କୋଇଲା ଟ୍ରେନ୍‌ର ହାରାହାରି ଗତି ୭ ରୁ ୧୦ ଏପ୍ରିଲ୍ ତୁଳନାରେ ହାରାହାରି ୭% ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
- କୋଇଲା ଟ୍ରେନ୍‌ର ହାରାହାରି ଗତି ବୃଦ୍ଧି ହେବା ସତ୍ୱେ ଏହି ଷ୍ଟକ୍ ପାଇଁ ସମାନ ରେକ୍‌ର ଦୁଇଟି କ୍ରମାଗତ ଲୋଡିଂ ମଧ୍ୟରେ ରହିଥିବା ସମୟରେ ୧୦% ହ୍ରାସ ଘଟିଛି ।
- ଏହି ପରିଚାଳନା କ୍ଷେତ୍ରରେ ନୂତନତ୍ୱ ସହିତ ଭାରତୀୟ ରେଳ ପାୱାର ହାଉସ୍ ଗୁଡିକୁ କୋଇଲା ଟ୍ରେନ୍ ଯୋଗାଣକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ସହିତ ସ୍ଥାୟୀ ଭିତିରେ ଅଧିକ କୋଇଲା ରେକ୍ ଲୋଡ୍ କରିଛି ।