Ministry of Health and Family Welfare
More than 4 lakh 82 thousand people participated in Ayushman Bharat block level Health Melas on 21st April; 587 blocks organized Health Melas on day four across the country
More than 66,000 ABHA Health IDs created; 18,000 PMJAY Golden Cards issued and 33,000 teleconsultations done
22 APR 2022 12:47PM by PIB Delhi
The Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) in collaboration with States and Union Territories is celebrating the 4th Anniversary of Ayushman Bharat Health and Wellness Centres (AB-HWCs) under Azadi ka Amrit Mahotsav from 16th April to 22nd April 2022. The celebrations are being carried out with great enthusiasm and fervour across the country. Union Health minister, Health Minister of States/UTs, MPs, MLAs, senior officials of the Union Health Ministry, Principal Health secretaries/ Health secretaries of States/UTs, senior officials of the State Health department, representatives and local dignitaries are also visiting the AB-HWCs and creating awareness among the public reading the importance of AB-HWCs in providing affordable and accessible Health care.
From 18th-22nd April 2022, Block level Health Melas at more than one lakh AB-HWCs in at least one block in each district of the State/UT are being organised across the country. Each block level Health Mela would be for one day and each block in the State/UT will be covered.
On the fourth day of the Health Mela, more than 4 lakh 82 thousand people participated and around 587 blocks organized Health Melas across the country. Further, more than 66,000 ABHA Health IDs were created and 18,000 PMJAY Golden Cards issued in addition to thousands of screenings being done for Hypertension, diabetes etc.
Record 3 lakh teleconsultations through e-Sanjeevani platform were done in a day at Ayushman Bharat - Health and Wellness Centres (AB-HWCs) on 16th April 2022. This has been the highest number of teleconsultations ever done at AB-HWCs on a single day, surpassing its earlier record of 1.8 lakh teleconsultations per day. On 21st April 2022, more than 33,000 teleconsultations were done throughout the country.
The state-wise Block Health Mela report as on 21.04.2022 is as under:

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এপ্রিলগী ২১দা অয়ুশমান ভারত ব্লোক লেভেল হেল্থ মেলাদা মীওই লাখ ৪গা লিশিং ৮২ হেন্না শরুক য়াখি; লৈবাক শিনবা থুংনা মরিনিশুবা নুমিত্তা ব্লোক ৫৮৭না হেল্থ মেলাশিং পাংথোকখি
অভা হেল্থ আই.দি. ৬৬,০০০ হেন্না শেমখি; পি.এম. জে.এ.ৱাই. গোল্দন কার্দ ১৮,০০০ ইসু তৌখ্রে অমসুং তেলিকন্সলতেশন ৩৩,০০০ পাংথোকখ্রে
22 APR 2022 12:47PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না রাজ্যশিং আমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা খুৎশম্নদুনা ২০২২গ এপ্রিল ১৬তগীনা ২২ ফাওবা অজাদি কা অমৃত মাহোতসবকী মখাদা অয়ুশমান ভারত হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিং (এব.ঐচ.দবল্যু.সি.শিং)গী ৪শুবা কুমওন থৌরম পাংথোক্লগনি। থৌরম অসি লৈবাক শিনবা থুংনা থৱাই য়াওনা অমসুং য়াম্না পাম্না পাংথোক্লগনি। কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী হকশেল মন্ত্রীশিং, এম.পি.শিং, এম.এল.এ.শিং, কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং, প্রিন্সিপাল হেল্থ সেক্রেতরিশিং/রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী হেল্থ সেক্রেতরিশিং, রাজ্যগী হেল্থ দিপার্তমেন্তকী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং, মীহুৎশিং অমসুং লোকেল দিস্নিতরীশিংনা এ.বি.-দবল্যু.সি.শিংদসু চৎলি অমসুংয়াম্না হোংবা অমসুং য়াম্না লাইনা ফংবা ঙম্বা হেল্থ কিয়র পীবদা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিংগী মরু ওইবা অদু পারদুনা মীয়ামদা এৱেয়রনেস পীরি।
২০২২গী এপ্রিল ১৮দগী ২২ ফাওবা, রাজ্য/য়ু.তি.গী জিলা খুদিংমক্কী য়ামদ্রবদা ব্লোক অমদা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি. লাখ অমা হেন্নদা ব্লোক লেভেল হেল্থ মেলাশিং পাংথোকখি। ব্লোক লেভেল হেল্থ মেলা খুদিংমক নোংমখক্তগী ওইগনি অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.গী ব্লোক খুদিংমক মসিগী মনুং চনগনি।
হেল্থ মেলা অসিগী মরিনি শুবা নুমিত্তা, মীওই লাখ ৪গা লিশিং ৮২ হেন্না শরুক য়াখি অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা ব্লোক ৫৮৭না হেল্থ মেলাশিং পাংথোকখি। মখাতানা, হাইপরতেন্সন, দাইবেতিস অসিনচিংবগীদমক্তা স্ক্রীনিং লিশিং কয়া তৌবগী মথক্তা অভা হেল্থ আই.দি. ৬৬,০০০ হেন্না শেমখি অমসুং পি.এম. জে.এ.ৱাই. গোল্দন কার্দ ১৮,০০০ ইসু তৌখ্রে
২০২২গী এপ্রিল ১৬তা অয়ুশমান ভারত-হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিং (এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং)দা ই-সঞ্জীবনি প্লেতফোর্মগী খুত্থাংদা নোংমদা মশিং য়াম্লবা তেলিকন্সলতেশন লাখ ৩ পাংথোকখি। নোংমদা তেলিকন্সলতেশন লাখ ১.৮ তৌখিবগী হান্নগী রেকোর্দ অদুবু হেন্দুনা নোংমদা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিংদা হৌজিক ফাওবদা তৌখিবা তেলিকন্সলতেশনশিংগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি। ২০২২গী এপ্রিল ২১দা লৈবাক শিনবা থুংনা তেলিকন্সলতেশন ৩৩,০০০ হেন্না পাংথোকখি।
২১.০৪.২০২২ ফাওবদা রাজ্যগী মতুং ইন্না ব্লোক হেল্থ মেলাগী রিপোর্ত অদু মখাদা লৈরে: