Ministry of Health and Family Welfare
More than 3 lakh 57 thousand people participated in Ayushman Bharat block level Health Melas on 19th April; 490 blocks organized Health Melas on day two across the country
More than 60,000 ABHA Health IDs created; 21,000 PMJAY Golden Cards issued and 25,000 teleconsultations done
20 APR 2022 3:47PM by PIB Delhi
The Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) in collaboration with States and Union Territories is celebrating the 4th Anniversary of Ayushman Bharat Health and Wellness Centres (AB-HWCs) under Azadi ka Amrit Mahotsav from 16th April to 22nd April 2022. The celebrations are being carried out with great enthusiasm and fervour across the country. Union Health minister, Health Minister of States/UTs, MPs, MLAs, senior officials of the Union Health Ministry, Principal Health secretaries/ Health secretaries of States/UTs, senior officials of the State Health department, representatives and local dignitaries are also visiting the AB-HWCs and creating awareness among the public reading the importance of AB-HWCs in providing affordable and accessible Health care.
From 18th-22nd April 2022, Block level Health Melas at more than one lakh AB-HWCs in at least one block in each district of the State/UT are being organised across the country. Each block level Health Mela would be for one day and each block in the State/UT will be covered.
On the second day of the Health Mela, more than 3 lakh 57 thousand people participated and around 490 blocks organized Health Melas across the country. Further, more than 60,000 ABHA Health IDs were created and 21,000 PMJAY Golden Cards issued in addition to thousands of screenings being done for Hypertension, diabetes etc.
Record 3 lakh teleconsultations through e-Sanjeevani platform were done in a day at Ayushman Bharat - Health and Wellness Centres (AB-HWCs) on 16th April 2022. This has been the highest number of teleconsultations ever done at AB-HWCs on a single day, surpassing its earlier record of 1.8 lakh teleconsultations per day. On 19th April 2022, more than 25,000 teleconsultations were done throughout the country.
The state-wise Block Health Mela report as on 19.04.2022 is as under:

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এপ্রিল ১৯দা পাংথোকখিবা আয়ুশমান ভারত ব্লোক লেবেল হেলথ মেলাদা মীওই লাখ ৩গা লিশিং ৫৭ হেন্না শরুক য়াখি; অনিশুবা নুমিৎতা লৈবাক শিনবা থুংনা ব্লোক ৪৯০না হেলথ মেলা শিনখি
এ.বি.ঐচ.এ. হেলথ আই.দি.শিং ৬০,০০০ হেন্না শেমখি; পি.এম.জে.এ.ৱাই. গোল্দন কার্দ ২১,০০০ পীখি অমসুং তেলেকনসল্তেসন ২৫,০০০ পাংথোকখি
20 APR 2022 3:47PM by PIB Imphal
হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা খুৎশম্নদুনা ২০২২গী এপ্রিল ১৬তগী ২২ফাওবা অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা আয়ুশমান ভারত হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরশিং (এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং)গী ৪শুবা কুমওন থৌরম পাংথোক্লি। থৌরম অসি লৈবাক শিনবা থুংনা য়াম্না থৱায় য়াওবগা লোয়ননা পাংথোকখি। কেন্দ্রগী হেলথ মন্ত্রী, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী হেলথ মন্ত্রী, এম.পি.শিং. এম.এল.এ.শিং, রাজ্যগী হেলথ দিপার্তমেন্তগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং, মীহুৎশিং অমসুং লোকেলগী দিগ্নতরীশিংসু এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং অসিদা লাকখি অমসুং হেলথ কেয়রদা অহোংবা অমসুং পীবা য়াবশিংদা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিংগী মরুওইবশিংগী মরমদা মীয়ামদা পাউজেল পীখি।
২০২২গী এপ্রিল ১৮দগীনা ২২ফাওবদা, লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্য/য়ু.তি.গী দিস্ত্রীক্ত খুদিংগী য়ামদ্রবদা ব্লোক অমদা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং লাখ অমা হেন্না ব্লোক লেবেল হেলথ মেলা শিনখি। ব্লোক লেবেল হেলথ মেলা খুদিংমক নোংমগী ওইগনি অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা ব্লোক খুদিংমক য়ৌশিনগনি।
হেলথ মেলা অসিগী অনিশুবা নুমিৎতা, মীওই লাখ ৩গা লিশিং ৫৭ হেন্না শরুক য়াখি অমসুং চাওরাক্না ব্লোক ৪৯০না লৈবাক শিনবা থুংনা হেলথ মেলা শিনখি। মখা তানা, হায়পরতেন্সন, দাইবিতিস অসিনচিংবগী স্ত্রীনিং লিশিং অমা তৌবগী মথক্তা এ.বি.ঐচ.এ. হেলথ আই.দি.শিং ৬০,০০০ হেন্না শেমখি অমসুং পি.এম.জে.এ.ৱাই. গোল্দন কার্দ ২১,০০০ পীখি।
২০২২গী এপ্রিল ১৬তা আয়ুশমান ভারত হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরশিং (এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং)দা ই-সঞ্জীবানি প্লেতফোর্মগী খুত্থাংদা তেলেকনসল্তেসন লাখ ৩ রেকোর্দ তৌখি। হায়রিবা অসি নোংমগী নুমিৎতা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিংদা তেলেকনসল্তেসন খ্বায়দগী ৱাংনা মশিং তৌখিদুনা, মসিগী হান্নগী রেকোর্দ তেলেকনসল্তেসন নোংমদা লাখ ১.৮ তৌখিবদগী হেল্লি। ২০২২গী এপ্রিল ১৯দা লৈবাক শিনবা থুংনা তেলেকনসল্তেসন ২৫,০০০ হেন্না পাংথোকখি।
১৯.০৪.২০২২দা ওইখিবা রাজ্য খায়বা ব্লোক হেলথ মেলাগী রিপোর্ত মখাদা পীরি: