Ministry of Education
Prime Minister Shri Narendra Modi to interact with students, teachers and parents during the 5th edition of Pariksha Pe Charcha on 1st April, 2022
31 MAR 2022 8:28PM by PIB Delhi
Curtain Raiser
The Prime Minister, Shri Narendra Modi will be interacting with the students, teachers and parents from all over the world during the 5th edition of Pariksha Pe Charcha on 1st April, 2022. As part of the programme, Prime Minister will interact with school students of classes 9 to 12, their parents and teachers in a town-hall interactive format at Talkatora Stadium, New Delhi from 11 AM onwards.
The fifth edition of the programme assumes special significance in the wake of the country coming out of the COVID-19 pandemic and exams shifting back to offline mode. The students, teachers and parents who will get to ask questions to the Prime Minister, have been short-listed on the basis of an online creative writing competition on a bouquet of themes. The competition was organized from 28th December 2021 till 3rd February, 2022 through MyGov platform.
15.7 lakh participants had registered in the Pariksha Pe Charcha Creative Writing Competition this year, comprising more than 12.1 lakh students, 2.7 lakh teachers and more than 90 thousand parents.
This event has been organized successfully for the last four years by the Department of School Education & Literacy, Ministry of Education. The first three editions of PPC were held in New Delhi in a town-hall interactive format. The 1st edition of Prime Minister’s Interaction Programme "Pariksha Pe Charcha 1.0" was held on 16th February 2018. The 2nd edition of the said Interaction Programme with school and college students "Pariksha Pe Charcha 2.0” was held on 29thJanuary 2019 and the 3rd edition on 20th January 2020. Due to the Covid 19 pandemic, the fourth edition was held online on 7th April 2021.
The event will be live telecast on Doordarshan (DD National, DD News, DD India), radio channels, TV channels, digital media including YouTube channels of EduMinofIndia, narendramodi, pmoindia, pibindia, Doordarshan National, MyGovIndia, DDNews, RajyaSabha TV, Swayam Prabha.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২গী এপ্রীল ১দা পরিক্সা পে চর্চাগী ৫শুবা ইদিসনগী মতমদা মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমদি মমা-মপা ওইবশিংগা উনদুনা ৱারি শানগনি
31 MAR 2022 8:28PM by PIB Imphal
কর্তেন রাইজর
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২গী এপ্রীল ১দা পরিক্স পে চর্চাগী ৫শুবা ইদিসনগী মতমদা মালেম পুম্বদা লৈরিবা মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমদি মমা-মপা ওইবশিংগা উনদুনা ৱারি শানগনি৷ প্রোগ্রামগী শরুক ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা অয়ুক্কী পুং ১০দগী হৌরগা ন্যু দিল্লীদা লৈরিবা তলকাতোরা স্তেদিয়মদা তাউন হোল ইন্তরেক্তিব ফোর্মেত অমদা ক্লাস ৯দগী ১২ ফাওবগী স্কুল মহৈরোইশিং, মখোয়গী মমা-মপাশিং অমদি ওজাশিংগা উনদুনা ৱারি শানগনি৷
লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎতগী থোক্লক্লিবা অমদি একজামশিংনা হান্নগী মতৌগুম ওফলাইন মোদতা হঞ্জিল্লকপা মতম অসিদা প্রোগ্রাম অসিগী মঙাশুবা ইদিসন অসিনা অখন্ননা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি৷ থীম কয়া অমদা ওনলাইন ক্রেতিব রাইতিং কম্পিতিসন অমা তৌদুনা প্রধান মন্ত্রীদা ৱাহংশিং হংগদৌরিবা মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমদি মমা-মপা ওইবশিংগী ওইবা মমিং থোকখ্রে৷ কম্পিতিসন অদু মাইগোভ প্লেতফোর্মগী খুৎথাংদা ২০২১গী দিসেম্বর ২৮দগী ২০২২গী ফেব্রুৱারী ৩ ফাওবা শিনখি৷
চহি অসিগী ওইনা পরিক্সা পে চর্চা ক্রেতিব রাইতিং কম্পিতিসনদা পার্তিসিপেন্ত লাখ ১৫.৭না রেজিস্তর তৌরকখ্রে, মসিদা মহৈরোঅ লাখ ১২.১ হেন্না, ওজা লাখ ২.৭ অমসুং মমা-মপা ওইবশিং লিশিং ৯০ হেন্না য়াওরি৷
থৌরম অসি মহৈ-মশিং মন্ত্রালয়গী স্কুল এজুকেসন অমসুং লিতরেসী দিপার্তমেন্তনা হৌখিবা চহি মরিগী ওইনদি মাই পাক্না শিনখ্রে৷ পি.পি.সি.গী অহানবা ইদিসন অহুম অদু ন্যু দিল্লীদা তাউন-হোল ফোর্মেত অমদা পাংথোকখি৷ প্রধান মন্ত্রী উনবগী প্রোগ্রামগী অহানবা ইদিসন "পরিক্সা পে চর্চা ১.০" ২০১৮গী ফেব্রুৱারী ১৬তা পাংথোকখি৷ স্কুলশিং অমদি কোলেজ মহৈরোইশিং য়াওনা হায়রিবা ইন্তরেক্সন প্রোগ্রাম অদুগী অনিশুবা ইদিসন "পরিক্সা পে চর্চা ২.০”না ২০১৯গী জনুৱারী ২৯দা পাংথোকখি অমদি অহুমশুবা ইদিসননা ২০২০গী জনুৱারী ২০দা পাংথোকখি৷ কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎনা মরম ওইদুনা, মরিশুবা ইদিসন অদু ২০২১গী এপ্রীল ৭তা ওনলাইনদা পাংথোকখি৷
থৌরম অসি দূর্দশন (দি.দি. নেসনেল, দি.দি. ন্যুস, দি.দি. ইন্দিয়া), রেদিও চেনেলশিং, তি.ভি. চেনেলশিং, নরেন্দ্রমোদী, ইদুমিন ওফ ইন্দিয়াগী য়ুত্যুব চেনেলশিং য়াওনা দিজিতেল মেদিয়া, পি.এম.ও.ইন্দিয়া, পি.আই.বি.ইন্দিয়া, দূর্দশন নেসনেল, মাইগোভ ইন্দিয়া, দি.দি. ন্যুস, রাজ্য সভা তি.ভি., স্বয়াম প্রভদা লাইব তেলিকাস্ত তৌরগনি৷