Prime Minister's Office
Prime Minister chairs high level meeting to review Operation Ganga
28 FEB 2022 10:17PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi chaired a high level meeting, his second today, to review the ongoing efforts under Operation Ganga to bring back Indians stranded in Ukraine. The Prime Minister said that the entire government machinery is working round the clock to ensure that all Indian nationals there are safe and secure.
The Prime Minister pointed that the visit of four senior ministers as his Special Envoys to various nations will energize the evacuation efforts. It is reflective of the priority the Government attaches to this matter.
The Prime Minister noted that the first consignment of relief supplies to Ukraine to deal with the humanitarian situation on Ukraine’s borders would be despatched tomorrow.
Guided by India’s motto of the world being one family, Prime Minister also stated that India will help people from neighbouring countries and developing countries who are stranded in Ukraine and may seek assistance.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଅପରେସନ ଗଙ୍ଗାର ସମୀକ୍ଷା ଲାଗି ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ବୈଠକରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
28 FEB 2022 10:17PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲଗାତାର ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ ଏକ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ବୈଠକରେ ଅପରେସନ ଗଙ୍ଗାର ସମୀକ୍ଷା କରିଛନ୍ତି । ୟୁକ୍ରେନରେ ଫସି ରହିଥିବା ଭାରତୀୟ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଉଦ୍ଧାର କରିବା ଲାଗି ଭାରତ ସରକାର ଏହି ଅଭିଯାନ ଜାରି ରଖିଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସେଠାରେ ଥିବା ଭାରତୀୟ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷିତ ଓ ନିରାପଦ ରଖିବା ଲାଗି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସରକାରୀ କଳ ଦିନରାତି ୨୪ ଘଣ୍ଟା କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଅବସରରେ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ଯେ ବିଭିନ୍ନ ଦେଶକୁ ଆମର ଚାରି ଜଣ ବରିଷ୍ଠ ମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ଦୂତ ଭାବେ ଯାତ୍ରା କରିବା ଉଦ୍ଧାର କାର୍ଯ୍ୟକୁ ତ୍ବରାନ୍ବିତ କରିବ । ସରକାର ଏହି ପ୍ରସଙ୍ଗକୁ କେତେ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଉଛନ୍ତି ତାହା ଏଥିରୁ ପ୍ରତିଫଳିତ ହେଉଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ୟୁକ୍ରେନ ସୀମାରେ ଦେଖା ଦେଇଥିବା ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ମାନବୀୟ ସହାୟତା ସ୍ବରୂପ ରିଲିଫ ସହାୟତା ଆସନ୍ତାକାଲି ୟୁକ୍ରେନକୁ ପଠାଯିବ ।
ସାରା ବିଶ୍ବକୁ ଗୋଟିଏ ପରିବାର ଭାବେ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଲାଗି ଭାରତର ନୀତିରେ ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ ୟୁକ୍ରେନରେ ଫସି ରହିଥିବା ପଡ଼ୋଶୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ବିକାଶଶୀଳ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଉଦ୍ଧାର ପାଇଁ ଭାରତ ସହାୟତା କରିବ ଏବଂ ସେମାନେ ଏଥିପାଇଁ ସହାୟତା ଲୋଡ଼ିପାରିବେ ।