Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves offering of coal by coal companies through a common e-auction window instead of sector specific auctions
26 FEB 2022 2:02PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today approved the following:
i. Offering of all the non-linkage coal by coal companies through one e-auction window of CIL (CIL) / Singareni Collieries Company Limited (SCCL). This e-auction will cater to all the Sectors namely Power Sector and Non Regulated Sector (NRS) including traders and coal would be offered through this auction in place of the present system of sector specific auctions.
ii. The above will be subject to CIL / SCCL meeting the coal linkage requirements against existing linkages and do not impact the current linkages to power and non-power consumers at contracted prices.
iii. Coal offered through the single e-auction window shall be transport mode agnostic with default option being through Rail mode. However, coal may be lifted by the consumers through the road mode/other modes depending upon their choice and suitability without paying any additional charges or discount to the coal companies.
iv. Long term allotment of coal by CIL/SCCL, without affecting the supplies against existing coal linkages, to their own gasification plants shall be allowed at prices as may be decided by the coal company. However, the taxes, duties, royalty etc shall be paid by the coal companies on the notified prices of coal for power sector.
Major impact, including employment generation potential:
Market distortions would be removed and single rate for all the consumers will evolve in the e-auction market. It shall increase operational efficiencies and lead to an increase in domestic coal demand by efficiency in domestic coal market. Besides the discretion presently vested in coal companies of allocating coal to different end use sectors will be eliminated. Further the coal companies shall be able to establish coal gasification plants by availing coal from their own mines. It shall help in developing clean coal technology in the country.
Removal of market distortions through offer of coal under a single e-auction window at the same rate for all the consumers of the economy will attract more consumers towards domestic coal. Thus, the demand of domestic coal is expected to increase. CIL also has ambitious coal productions plans for the future with an aim of producing 1 BT (Billion Tonne) coal by 2023-24. Hence, with better availability of domestic coal with better price stability and predictability, the import of coal is expected to come sown drastically. This would reduce the dependence on imported coal and would help to make Atmanirbhar Bharat.
This measure would ensure sustainability and development of the coal gasification technology. Use of clean coal technology like coal gasification would mitigate the adverse environmental impacts of coal usage.
Financial Implications:
Clubbing of the e-auction windows would not involve any additional cost to the coal companies.
Background:
The coal market is segmented and regulated and consequently there are many different market-discovered rates for same grade of coal in each segment of market. Segmentation with rate differentiation results in coal market distortions. By these reforms in the coal market coal of any particular grade may be sold in the market at one rate (one grade, one rate), with default mode of transport being Railways, through a transparent and objective e-auction mechanism. A single e-auction window would enable the coal companies to sell coal through the market discovered price mechanism to all the consumers. Besides the above, the need of the hour is to move away from the conventional coal use to clean coal technologies. The coal companies are planning to diversify business via coal gasification route. In coal block allocation mechanism, coal gasification is being encouraged through incentives like rebate in the revenue share. Similar incentivization is necessary to help early establishment of this new use of coal and related technologies. The coal companies would have flexibility to supply coal to their coal gasification projects.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কেবিনেতনা সেক্তর অখন্ননা পাংথোকপা ওক্সনশিং অদুগী মহুত্তা ময়ামগী ওইবা ই-ওক্সন ৱিন্দো অমগী খুত্থাংদা কোল কমপনীশিংনা কোল পীবগী অয়াবা পীখ্রে
26 FEB 2022 2:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা পাংথোকখিবা শেন্মিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম্না ঙসি মখাদা পীরিবশিং অসি অয়াবা পীখ্রে:
i. সি.আই.এল. (সি.আই.এল.) / সিঙ্গরেনি কোলিরীজ কমপনী লিমিতেদ (এস.সি.সি.এল.)গী ই-ওক্সন ৱিন্দো অমগী খুত্থাংদা কোল কমপনীশীংনা নন-লিঙ্কেজ কোল পুম্নমক পীবা। মসিগী ই-ওক্সন অসিনা ত্রেদরশিং য়াওনা সেক্তর পুম্নমক মীং ওইনা পল্লবদা পাৱর সেক্তর অমসুং নন রেগুলেতেদ সেক্তরশিং (এন.আর.এস.) মসিগী মনুং চনগনি অমসুং সেক্তর অখন্ননা পাংথোকপা হৌজিক-হৌজিক্কী সীস্তেম অসিগী মহুত্তা মসিগী ওক্সন অসিগী খুত্থাংদা কোলশিং পীরগনি।
ii. মথক্কীশিং অসি হৌজিক-হৌজিক লৈরিবা লিঙ্কেজশিং অদুগীদমক্তা মথৌ তারিবা কোল লিঙ্কেজ সি.আই.এল. /এস.সি.সি.এল.না মপুং ফানা পীবা ঙম্লবা অমসুং কন্ত্রেক্ত তৌনখিবা মমলশীং অদুদা পাৱর অমসুং নন-পাৱর কঞ্জুমরশীংদা হৌজিক-হৌজিক লৈরিবা লিঙ্কেজ অসিদা অকাইবা পীদবা হায়রিবাশিং অসিগী মখা পোন্না ওইগনি।
iii. সিঙ্গল ই-ওক্সন ৱিন্দোগী খুত্থাংদা কোল পীবা অদু ত্রান্সপোর্ত মোদ এগ্নোস্তিক ওইগনি মদুদা রেল মোদকী খুত্থাংদা তৌবা অসিনা দিফোল্ত ওপ্সন ওইগনি। তৌইগুম্বসুং, কঞ্জুমরশিংনা কোল অদু কোল কমপনীশিং অদুদা অহেনবা চার্জশিং নত্রগা দিস্কাউন্ত অমত্তা তৌদনা মখোয়গী অপাম্বগী মতুং ইন্না অমসুং খুদোংচাগদবগী মতুং ইন্না রোদ মোদ/ অতোপ্পা মোদশিংগী খুত্থাংদা লৌবা য়াগনি।
iv. সি.আই.এল. / এস.সি.সি.এল.না মখোয়গী মশাগী গ্যাসিফিকেশন প্লান্তশিংদা লৈরিবা কোল লিঙ্কেজগী সপ্লাইশিংদা অকাইবা পীদনা মতম শাংনা কোল পীবা অদু কোল কমপনীশিং অদুনা লেপ্পা মমলশিং অদুগী মখা পোন্না অয়াবা পীগনি। তৌইগুম্বসুং, তেক্সশিং, দ্যুতীশিং, রোয়ল্তীনচিবশিং অদু পাৱর সেক্তরগীদমক্তা লেপখ্রবা মমলশিং অদুদা কোল কমপনীশিংনা পীগনি।
থবক ফংহনবগী পোতেন্সিয়েল য়াওনা মসিগী মরু ওইবা ইমপেক্ত:
ই-ওক্সন মার্কেত অসিদা মার্কেত দিস্তোর্শনশিং লৈহল্লরোই অমসুং কঞ্জুমরশিংগীদমক্তা রেত অমত্তা ওইবা অসিদা অওনবা পুরক্লগনি। মসিনা ওপরেস্নেল এফিসিয়েন্সী হেনগৎহনগনি অমসুং দোমেস্তিক কোল মার্কেত্তা এফিসিয়েন্সী লৈহন্দুনা দোমেস্তিক কোল দিমান্দ নেগৎনবগী মচাক অমা ওইহল্লগনি। মসিগী মথক্তা অতোপ্পা মখল কয়া অমদা শিজিন্নবা সেক্তরশিংদা কোল পীবগী মতাংদা কোল কমপনীশিংদা হৌজিক ফাওবদা থম্লবা অথিংবশিং অদুসু লৌথোক্লগনি। মসিগী মথক্তা কোল কমপনীশীংনা মখোয়গী মাইনশিংদগী কোলশিং লৌদুনা কোল গ্যাসিফিকেশন প্লান্তশিং লিংখৎপা য়ারগনি। মসিনা লৈবাক অসিদা অশেংবা কোলগী তেক্নোলোজী দেবেলপ তৌবদা মতেং পাংলগনি।
ইকোনোমী অসিগী কঞ্জুমরশিংগীদমক্তা চপ মান্নবা রেত্তা ই-ওক্সন ৱিন্দো অমগী মখাদা কোল পীবগী খুত্থাংদা মার্কেত দিস্তোর্শনশিং লৌথোকপা অসিনা দোমেস্তিক কোলদা কঞ্জুমর হেন্না চিংশিল্লগনি। মরম অদুনা দোমেস্তিক কোলগী দিমান্দ অসি হনেগৎপগী থাজবা লৈ। সি.আই.এল.গীসু ২০২৩-২৪ ফাওবদা বি.তি. ১ (বিলিয়ন তন) কোল পুথোকপগী পান্দমগা লোইননা তুংগীদমক্তা কোল পুথোকপগী য়াম্না চাউরবা থৌরাংশিং লৈরি। মরম অদুনা, হেন্না ফবা প্রাইস স্তেবিলিরতী অমসুং প্রেদিক্তেবিলিতী লৈবা দোমেস্তিক কোল মরাং কাইনা ফংবগা লোইননা কোলগী ইমপোর্ত অসি য়াম্না শাথিনা হন্থরকপগী থাজবা লৈ। মসিনা মপান লমদগী কোলশিং পুশিল্লকপা অদুগী মপাল তাংবা অদু হন্থহল্লগনি অমসুং আত্মানির্ভর ভারত ওইহনবদা মতেং পাংগনি।
মসিগী পাম্বৈশিং অসিনা কোল গ্যাসিফিকেশন তেক্নোলোজীগী সস্তেন্নেবিলিতী অমসুং দেবেলপমেন্ত শোইদনা লৈহল্লগনি। অশেংবা কোল তেক্নোলোজী খুদম ওইনা কোল গ্যাসিফিকেশন শিজিন্নবনা কোল শিজিন্নবগী এনভাইরনমেন্ত্তা অকাইবা পীরিবশিং অসি খরা মখৈদি হন্থহল্লগনি।
ফাইনান্সিয়েল ইমপ্লিকেশনশিং:
ই-ওক্সন ৱিন্দোশিং পুনশিন্নবদা কোল কমপনীশিংদা অহেনবা শেল অমত্তা চংলোই।
বেকগ্রাউন্দ:
কোল মার্কেত অসি তোঙান-তোঙানবা সেগমেন্ততা খাইদোক্তুনা অমসুং রেগুলেত তৌই অমসুং মসিনা মরম ওইরগা মার্কেতকী সেগমেন্ত খুদিংমক্তা চপ মান্নবা কোলগী গ্রেদতা তোঙান-তোঙানবা মার্কেত রেতশিং থেংনৈ। তোঙান-তোঙানবা রেতকা লোইননা সেগমেন্তেশন তৌবনা কোল মার্কেত দিস্তোর্শনশিং থোকহল্লি। কোল মার্কেত্তা মসিগী অহোংবশিং অসিনা অকক্নবা গ্রেদ মখল অমহেক্তগী কোলবু মার্কেত্তা রেত অমদা (গ্রেদ অমা, রেত অমা) য়োনবা য়াগনি, মসিদা ত্রান্সপোর্ত তৌনবগী দিফোল্ত মোদ অদু রেৱেজনি, হায়রিবশিং অসি ত্রান্সপরেন্ত অমসুং ওবজেক্তিব ওইবা ই-ওক্সন মেকানিজমগী খুত্থাংদা ওইগনি। ই-ওক্সন ৱিন্দো অমখক ওইবা অসিনা কোল কমপনীশিংনা কঞ্জুমরশিংদা মার্কেত্তা লৈরিবা প্রাইস মেকানিজম অদুগী খুত্থাংদা কোল য়োনবা য়াহনগনি। মথক্তা পীরিবশিং অসিগী মথক্তা, পুংজা অসিগী খ্বাইদগী হেন্না তঙাইফদবা অসি হান্নদগী চৎনরক্লবা মওংদা কোল শিজিন্নবগী মহুত্তা অশেংবা কোল তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নবনি। কোল কমপনীশিংনা কোল গ্যাসিফিকেশন তৌবগী লম্বি অসিদা বিজনেস অসিবু তোঙান-তোঙানবা হীরমশীংদা শন্দোক্নবগী থৌরাং তৌরি। কোল ব্লোক এলোকেশন মেকানিজমদা, কোল গ্যাসিফিকেশন অসি রেভেন্যু শিয়রদা রিবেতগুম্বা ইন্সেন্তিবশিং অসিগী খুত্থাংদা থৌগৎলি। অসিগা মান্নবা ইন্সেন্তিভাইজেশন অসি কোল অমসুং মসিগা মরী লৈনবা তেক্নোলোজীশিংগী অসিগুম্বা অনৌনা মওংগী শিজিন্নবা অসিবু য়াম্না য়াংনা লিংখৎপদা মতেং পাংনবা য়াম্না মথৌ তাই। কোল কমপনীশিংনা মখোয়গী কোল গ্যাসিফিকেশন প্রোজেক্তশীংদা কোল সপ্লাই পীবগী খুদোংচাবা লৈগনি।