Prime Minister's Office
English translation of Opening Remarks by Prime Minister, Shri Narendra Modi at the India-UAE Virtual Summit
18 FEB 2022 8:20PM by PIB Delhi
Your Highness, My Brother,
A warm welcome to today's virtual summit. First of all, I want to congratulate you and the U.A.E. Despite the challenges of Covid, the organization of Expo 2020 was very spectacular. Unfortunately, I couldn't visit U.A.E. to attend the Expo, and it’s been long since we have had face-to-face meeting. But today's virtual summit shows that despite all the challenges, our friendly relations continue to reach new heights.
Your Highness,
Your personal role in strengthening our relationship has been extremely important. I will always be grateful to you for the way you have taken care of the Indian community of the U.A.E. even during the Covid pandemic. We strongly condemn the recent terrorist attacks in the U.A.E. India and the U.A.E. will always stand together against terrorism.
Your Highness,
This year holds special significance for both our countries. You are celebrating the 50th birth anniversary of the founding of the U.A.E. And you've also set the vision of the next 50 years of the U.A.E. We are celebrating 75 years of our independence this year. And we have set ambitious goals for the next 25 years. The future vision of the two countries has a lot in common.
Your Highness,
I am very happy that both our countries are signing the Comprehensive Economic Partnership Agreement today. It is noteworthy that we were able to conclude negotiations on such an important agreement in less than three months. Normally it takes years for this type of agreement. This agreement reflects the deep friendship, shared vision and trust between the two countries. I am sure this will usher in a new era in our economic relations. And our trade will grow from $60 billion to $100 billion in the next five years.
Your Highness,
Trade, investment, energy and people-to-people contacts have been the pillars of our cooperation. At the same time, there are possibilities of increasing our cooperation in many new areas as well. The new MOU on Food Corridors between us is a very good initiative. We welcome U.A.E.'s investment in food processing and logistics sectors. This will make India a trusted partner for the food security of the U.A.E.
India has made unprecedented progress in the field of start-ups. Last year, 44 unicorns have emerged in India. We can encourage start-ups in both countries through joint-incubation and joint-financing. Similarly, for the skill development of our people, we can also collaborate on modern Institutions of Excellence.
After the successful U.A.E. visit of the Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir last month, several Emirate companies have shown interest in investing in Jammu and Kashmir. We welcome investment by U.A.E. in all sectors including logistics, healthcare, hospitality in Jammu and Kashmir. And will provide all kinds of facilities to your companies.
Your Highness,
Next year, India will host the G-20 summit, and the UAE, COP-28. The issue of climate is becoming increasingly important on the global stage. We can increase mutual cooperation in shaping this agenda. Both our countries also have a positive attitude towards working with like-minded partners. I am confident that "India-U.A.E.-Israel-USA", this grouping will advance our collective goals, especially in the areas of technology, innovation and finance.
Your Highness,
Once again thank you very much from my heart for successfully organizing this virtual summit.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰত-ইউএইৰ ভাৰ্চুৱেল ছামিটত প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ উদ্বোধনী ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ
18 FEB 2022 8:20PM by PIB Guwahati
মান্যবৰ, মোৰ ভাতৃ
আজিৰ এই ভাৰ্চুৱেল ছামিটলৈ আপোনাক আন্তৰিক আদৰণি জনাইছো৷ সৰ্বপ্ৰথমে আপোনাক আৰ ইউএইবাসীক শুভেচ্ছা জনাইছো৷ ক’ভিডৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ পাছতো এক্সপ’ ২০২০ৰ সুন্দৰভাৱে আয়োজন কৰিলে৷ দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে এক্সপ’ত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ ইউএইলৈ যাব নোৱাৰিলো আৰু আমাৰ পোনপটীয়া সাক্ষাতো বহুদিন হোৱা নাই৷ কিন্তু আজিৰ আমাৰ ভাৰ্চুৱেল ছামিটে এইটো দেখুৱাইছে যে অতি প্ৰত্যাহ্বান সত্ত্বেও, আমাৰ মিত্ৰতাপুৰ্ণ সম্বন্ধ নিৰন্তৰ নতুন উচ্চতাত উপনীত হৈছে৷
মান্যবৰ,
আমাৰ সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত আপোনাৰ ব্যক্তিগত ভূমিকা অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ৷ ক’ভিড মহামাৰীৰ সময়তো আপুনি যিদৰে ইউএইৰ ভাৰতীয় সমূদায়ৰ প্ৰতি ধ্যান দিলে তাৰ বাবে আপোনাৰ প্ৰতি সদায় কৃতজ্ঞ হৈ ৰ’ম৷
আমি ইউএইত সংঘটিত সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ কঠোৰ ভাষাৰে গৰিহণা দিছো৷ ভাৰত আৰু ইউএই সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে কান্ধত কান্ধ মিলাই ঠিয় দি থাকিব৷
মান্যবৰ,
আমাৰ দুয়োখন দেশৰ বাবে এই বছৰটোৰ বিশেষ গুৰুত্ব আছে৷ আপোনালোকে ইউএই প্ৰতিষ্ঠাৰ ৫০সংখ্যক জয়ন্তী পালন কৰিছে আৰু অনাগত ৫০ বছৰৰ বাবে পৰিকল্পনা প্ৰস্তুত কৰিছে৷ আমি এই বছৰ স্বাধীনতা ৭৫সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি উৎসৱ পালন কৰিছো৷ আমি অহা ২৫ বছৰৰ বাবে অভিলাষী লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিছো৷ দুয়োখন দেশৰ ভৱিষ্যতৰ দৃষ্টিভংগীৰ মাজত যথেষ্ট সামঞ্জস্য আছে৷
মান্যবৰ,
মই অতি সন্তুষ্ট হৈছো, কিয়নো আমাৰ দুয়োখন দেশে আজি ব্যাপক অৰ্থনৈতিক সহযোগিতামূলক চুক্তিত হস্তাক্ষৰ কৰিছে৷ এইটো উল্লেখ্য যে ইমান গুৰুত্বপূৰ্ণ বুজাবুজি চুক্তি তিনিমাহতকৈ কম সময়ত আলোচনাতে সম্পন্ন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছো৷ সাধাৰণতে এই ধৰণৰ বুজাবুজি চুক্তিৰ বাবে বছৰ পৰ্যন্ত সময়ৰ প্ৰয়োজন হয়৷ এই চুক্তিয়ে দুয়োখন দেশৰ ঘনিষ্ঠ সম্পৰ্ক, মিলিত দৃষ্টিভংগী আৰু বিশ্বাসকে প্ৰতিফলিত কৰিছে৷ মোৰ বিশ্বাস এই যে ইয়াৰ দ্বাৰা আমাৰ আৰ্থিক সম্বন্ধত এক নতুন যুগৰ আৰম্ভ হ’ব৷ আমাৰ ব্যৱসায় অহা পাঁচ বছৰত ৬০ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰৰ পৰা বৃদ্ধি পাই ১০০ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ হ’ব৷
মান্যবৰ,
ব্যৱসায় বিনিয়োগ, শক্তি আৰু মানুহৰ মাজৰ সম্পৰ্ক আমাৰ সহযোগিতাৰ স্তম্ভ৷ ইয়াৰ সমান্তৰালাভাৱে কেতবোৰ নতুন ক্ষেত্ৰতো আমাৰ সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ সম্ভাৱনা আছে৷ আমাৰ মাজত ফুড কৰিড’ৰৰ ক্ষেত্ৰত নতুন বুজাবুজি চুক্তি যথেষ্ট ভাল পদক্ষেপ৷ মই খাদ্য সংসাধন তথা লজিষ্টিক খণ্ডত ইউএইৰ বিনিয়োগক আদৰণি জনাইছো৷ ইয়াৰ দ্বাৰা ইউএই খাদ্য সুৰক্ষাৰ বাবে এক বিশ্বস্ত সহযোগীত পৰিণত হ’ব৷
ভাৰতে ষ্টাৰ্টআপ খণ্ডত অভূতপূৰ্ব প্ৰগতি লাভ কৰিছে৷ বিগত বৰ্ষত ভাৰতে ৪৪টা ইউনিকৰ্ণ প্ৰতিষ্ঠা কৰিছে৷ আমি জইণ্ট ইনকিউবেচন আৰু যুটীয়া বিত্তায়নৰ জৰিয়তে দুয়োখন দেশত ষ্টাৰ্টআপত উদ্গনি যোগাব পাৰো৷ সেইদৰে আমাৰ জনসাধাৰণক কৌশল বিকাশৰ বাবে আমি আধুনিত উৎকৰ্ষমূলক প্ৰতিষ্ঠানৰ দিশতো সহযোগিতা আগবঢ়াব পাৰো৷
যোৱা মাহত জম্মু-কাশ্মীৰৰ উপ-ৰাজ্যপালৰ ইউএইৰ সফল যাত্ৰা সম্পূৰ্ণ কৰাৰ পাছত বহু আমীৰশ্বাহী কোম্পানীয়ে জম্মু-কাশ্মীৰত বিনিয়োগ কৰাৰ আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰিছে৷ আমি ইউএইৰ দ্বাৰা জম্মু-কাশ্মীৰত লজিষ্টিক, স্বাস্থ্য সেৱা, হস্পিটেলিটীকে ধৰি সকলো খণ্ডত বিনিয়োগত আদৰণি জনাইছো৷ আৰু আপোনালোকৰ কোম্পানীসমূহক সকলো ধৰণৰ সুবিধা প্ৰদান কৰা হ’ব৷
মান্যবৰ,
অহা বছৰ ভাৰতে জি-২০ সন্মিলন আৰু ইউএইয়ে ক’প-২৮ৰ আয়োজন কৰিব৷ জলবায়ুৰ বিষয়ত বিশ্ব পৰ্যায়ত নিৰন্তৰ গুৰুত্ব লাভ কৰি আহিছে৷ এই বিষয়ৰ এক আকাৰ দিয়াৰ পাৰস্পৰিক সহযোগিতা আগবঢ়াব পৰা যায়৷ আমাৰ দুয়োখন দেশে সমান চিন্তাধাৰাৰে কাম কৰাৰ বাবে ইতিবাচক মনোভাৱ পোষণ কৰি আহিছো৷ মোৰ বিশ্বাস এই যে ‘ভাৰত-ইউএই-ইজৰাইল-ইউএছএ’, এই গোটে আমাৰ সামূহিক লক্ষ্যসমূহ আগুৱাই নিব, বিশেষকৈ প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন আৰু আৰ্থিক দিশত৷
মান্যবৰ,
এই ভাৰ্চুৱেল ছামিট সফল কৰি তোলাৰ বাবে পুনৰবাৰ আপোনাক আন্তৰিক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰিলো৷