Prime Minister's Office
English translation of Opening Remarks by Prime Minister, Shri Narendra Modi at the India-UAE Virtual Summit
18 FEB 2022 8:20PM by PIB Delhi
Your Highness, My Brother,
A warm welcome to today's virtual summit. First of all, I want to congratulate you and the U.A.E. Despite the challenges of Covid, the organization of Expo 2020 was very spectacular. Unfortunately, I couldn't visit U.A.E. to attend the Expo, and it’s been long since we have had face-to-face meeting. But today's virtual summit shows that despite all the challenges, our friendly relations continue to reach new heights.
Your Highness,
Your personal role in strengthening our relationship has been extremely important. I will always be grateful to you for the way you have taken care of the Indian community of the U.A.E. even during the Covid pandemic. We strongly condemn the recent terrorist attacks in the U.A.E. India and the U.A.E. will always stand together against terrorism.
Your Highness,
This year holds special significance for both our countries. You are celebrating the 50th birth anniversary of the founding of the U.A.E. And you've also set the vision of the next 50 years of the U.A.E. We are celebrating 75 years of our independence this year. And we have set ambitious goals for the next 25 years. The future vision of the two countries has a lot in common.
Your Highness,
I am very happy that both our countries are signing the Comprehensive Economic Partnership Agreement today. It is noteworthy that we were able to conclude negotiations on such an important agreement in less than three months. Normally it takes years for this type of agreement. This agreement reflects the deep friendship, shared vision and trust between the two countries. I am sure this will usher in a new era in our economic relations. And our trade will grow from $60 billion to $100 billion in the next five years.
Your Highness,
Trade, investment, energy and people-to-people contacts have been the pillars of our cooperation. At the same time, there are possibilities of increasing our cooperation in many new areas as well. The new MOU on Food Corridors between us is a very good initiative. We welcome U.A.E.'s investment in food processing and logistics sectors. This will make India a trusted partner for the food security of the U.A.E.
India has made unprecedented progress in the field of start-ups. Last year, 44 unicorns have emerged in India. We can encourage start-ups in both countries through joint-incubation and joint-financing. Similarly, for the skill development of our people, we can also collaborate on modern Institutions of Excellence.
After the successful U.A.E. visit of the Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir last month, several Emirate companies have shown interest in investing in Jammu and Kashmir. We welcome investment by U.A.E. in all sectors including logistics, healthcare, hospitality in Jammu and Kashmir. And will provide all kinds of facilities to your companies.
Your Highness,
Next year, India will host the G-20 summit, and the UAE, COP-28. The issue of climate is becoming increasingly important on the global stage. We can increase mutual cooperation in shaping this agenda. Both our countries also have a positive attitude towards working with like-minded partners. I am confident that "India-U.A.E.-Israel-USA", this grouping will advance our collective goals, especially in the areas of technology, innovation and finance.
Your Highness,
Once again thank you very much from my heart for successfully organizing this virtual summit.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত-য়ু.এ.ই. ভর্চুএল মীফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পীখিবা হৌদোক ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
18 FEB 2022 8:20PM by PIB Imphal
য়োর হায়নেস, মাই ব্রদর,
ঙসিগী ভর্চুএল মীফমদা তরাম্না ওকচরি৷ অহানবদা, ঐনা অদোমবু অমদি য়ু.এ.ই.বু থাগৎপা ফোংদোকচবা পামজৈ৷ কোবিদকী চেলেঞ্জশিং অসি লৈনা-লৈনা, এক্সপো ২০২০ শিনখিবা অসি অদুক্কী মতিক পুক্নিং হুনা ফজৈ৷ লাইবক থিবদি, এক্সপো অসিদা শরুক য়ানবা ঐনা য়ু.এ.ই.দা লাকপা ঙমখিদ্রে, অমদি ঐখোয়না শক শক উনদুনা ৱারি শানখিবা অসি য়াম্না কুইরক্লে৷ অদুবু চেলেঞ্জ পুম্নমক লৈদুনসু ঙসিগী ভর্চুএল মীফম অসিনা ঐখোয়গী মরক্তা লৈরিবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অদু অনৌবা থাকশিংদা য়ৌনবা চৎলি হায়বদু উৎলি৷
য়োর হায়নেস,
ঐখোয়গী মরী অসি ফগৎহন্নবা হোৎনবদা অদোম্না লৌখিবা থৌদাং অদু অদুক্কী মতিক মরু ওই৷ কোবিদ লাইনা-লাইচৎকী মতম ফাওবদা য়ুয়এয়ইয়দা লৈরিবা ভারত মচাশিংবু অদোম্না য়েংশিনবিরিবা অদুগীদমক ঐনা অদোমবু মতম পুম্নমক্তা থাগৎপা ফোংদোক্লগনি৷ য়ু.এ.ই.দা হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা তেরোরিস্ত এতেকশিং চৎথরকখিবা অদুদা ঐখোয়না হকচিন্নবা য়ানিংদবা ফোংদোক্লি৷ ভারত অমসুং য়ু.এ.ই.না তেরোরিজমগী মাইয়োক্তা মতম পুম্নমক্তা অমতা ওইনা লেপমিন্নগনি৷
য়োর হায়নেস,
লৈবাক অনিমক্কী ওইনা চহি অসি অখন্ননা মরু ওই৷ য়ু.এ.ই. শেমখিবা চহি ৫০ শুরকপগী মপোক-কুমওন অদোম্না পাংথোক্লি অমদি লাক্কদৌরিবা চহি ৫০ অসিদা য়ু.এ.ই.না পাম্লিবা মংলান অদুসু অদোম্না থমখ্রে৷ চহি অসিদা ঐখোয়না নিং-খম তম্বা চহি ৭৫ শুরকপগী নুংঙাইবা ফোংদোক্লি৷ লাক্কদৌরিবা চহি ২৫ অসিগীদমক ঐখোয়না নিংজবা পান্দমশিং থমখ্রে৷ লৈবাক অনিগী তুংগী ওইবা মংলান অসিদা কম্মন ওইবা কয়া অমা লৈরি৷
য়োর হায়নেস,
ঙসি ঐখোয়গী লৈবাক অনিমক্না কমপ্রিহেন্সিব ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্ত শহি পীনখিবা অসিদা ঐ য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই৷ অসিগুম্না য়াম্না মরু ওইবা এগ্রীমেন্ত অমবু থা অহুমদগী তানা চংদুনা ঐখোয়না য়াশিন্নবা পুরকপা ঙমখিবা অসি পনবদা শিন্থানিংঙাই ওই৷ মহৌশাগুম্না, অসিগুম্না অসিগুম্বা এগ্রীমেন্ত অসিগীদমক ৱারোইশিন পুরক্নবা হোৎনবদা চহি কয়া অমা চংলিবনি৷ মসিগী এগ্রীমেন্ত অসিনা নুংদা চেল্লিবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী, সেয়র তৌরখিবা মংলান অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা থম্নরিবা থাজনবা অদু উৎলি৷ মসিনা ঐখোয়গী শেল-থুমগী ওইবা মরীশিংদা অনৌবা পুৱারি অমা পুরক্লগনি হায়না ঐনা থাজৈ৷ অমদি লাক্কদৌরিবা চহি মঙা অসিদা ঐখোয়গী ললোন-ইতিক অসি বিলিয়ন $৬০দগী বিলিয়ন$১০০দা চাওখৎলক্লগনি৷
য়োর হায়নেস,
ললোন-ইতিক, ইনবেস্তমেন্ত, ইনর্জী অমসুং মীগা-মীগগী মরক্তা লৈরিবা কন্তেক্তশিং অসিনা ঐখোয়গী কোওপরেসনগী পিল্লরশিং ওইখ্রে৷ মতম অসিমক্তদা, অনৌবা হিরম কয়া অমদসু ঐখোয়না কোওপরেসন পীনবা হেনগৎলকপগী ওইথোকপশিং লৈ৷ ঐখোয়গী ইরক্তা ফুদ কোরিদোরশিংদা অনৌবা য়ানা ৱারোল থম্লকপা অসি য়াম্না অফবা ইনিসিয়েতিব অমনি৷ ফুদ প্রোসেসিং অমসুং লোজিস্তিক্স সেক্তরশিংদা য়ু.এ.ইয়না শেল থাদগদৌরিবা অসিবু ঐখোয়না তরাম্না ওক্লি৷ য়ু.এ.ই.গী ফুদ সেক্যুরিতগীদমক মসিনা ভারতপু থাজবা পার্তনর অমা ওইহল্লগনি৷
স্তার্ত-অপশিংগী ফিল্দদা ভারতনা মমাংগী মতমদা অমুক্তা ফংখিদ্রিবা প্রোগ্রেস ফংবা ঙমখ্রে৷ হৌখিবা চহিদা, ভারত্তা য়ুনিকোর্ন ৪৪ থোক্লকখি৷ জোইন্ত-ইনকুবেসন অমসুং জোইন্ত-ফাইনান্সিংগী খুৎথাংদা ঐখোয়না লৈবাক অনিমক্তা স্তার্ত-অপশিংবু পুক্নিং থৌগৎপা য়াই৷ মতৌ অসিগুম্না, ঐখোয়গী প্রজাগী স্কিল হৈবা হেনগৎহন্নবগীদমক, ঐখোয়না মোদর্ন ইন্সতিত্যুসন্স ওফ এক্সিলেন্সতসু কোলাবোরেৎ তৌবা ঙমগনি৷
মমাংগী থাদা জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী লেফতনেল গভরনরগী য়ু.এ.ই. খোংচৎ মাই পাক্না লোইশিনখ্রবা মতুংদা, ইমিরেৎ কম্পেনী কয়া অমনা জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা শেল থাদনিংবগী অপাম্বা উৎলকখ্রে৷ জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা হোস্পিতেলিতী, লোজিস্তিকশিং অমসুং হেল্থকেয়র য়াওনা সেক্তর পুম্নমক্তা য়ু.এ.ই.না শেল থাদগদৌরিবা অদু ঐখোয়না তরাম্না ওক্লি৷ অদুগা অদোমগী কম্পেনীশিংদা খুদোংচাবা মখল পুম্নমক ফংহনগনি৷
য়োর হায়নেস,
মথংগী চহিদা, ভারতনা জি-২০ মীফম, অমদি য়ু.এ.ই., সি.ও.পি.-২৮ শিল্লগনি৷ ক্লাইমেতকী ইসু অসি মালেমগী ওইবা থাক্তা য়াম্না মরু ওইবা হেনগৎলক্লি৷ এজেন্দা অসি মমাই চুম্বদা ঐখোয়না কোওপরেসন পীনরিবা অসি হেনগৎহনবা ঙমগনি৷ ৱাখল মান্নবা পার্তনরশিংগা থবক তৌমিন্নবদা লৈবাক অনিমক্কী পোজিতিব ওইবা ৱাখল অমসু লৈজে৷ "ভারত-য়ু.এ.ই.-ইজরেল-য়ু.এশ.এ.", গ্রুপ অসিনা ঐখোয়গী কল্লেক্তিব ওইবা পান্দমশিং মরু ওইনা তেক্নোলোজী, ইন্নোবেসন অমসুং ফাইনান্সকী হিরমশিংদা থম্লিবা পান্দমশিং অসি হেন্না খুমাং চাওশিলহল্লগনি হায়না ঐনা থাজৈ৷
য়োর হায়নেস,
অসিগুম্না ভর্চুএল মীফম অসি মাই-পাক্না শিনবিবগীদমক অদোমবু ঐগী থামোইদগী অমুক্কা হন্না থাগৎপা ফোংদোকচরি৷
দিসক্লেমর: মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল অদুগী মরিক চুম্বা ৱাহন্থোক্নি৷ অশেংবা ৱারোল অদু হিন্দিদা পীখি৷