Prime Minister's Office
PM to interact with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar awardees on 24th January
For the first time, awardees to get digital certificates using Blockchain technology
23 JAN 2022 10:06AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) awardees on 24th January, 2022 at 12 noon via video conferencing. Digital certificates will be conferred on PMRBP awardees for the year 2022 and 2021 using Blockchain Technology. This technology is being used for the first time for giving certificates of awardees.
The Government of India has been conferring the PMRBP award to children for their exceptional achievement in six categories namely Innovation, Social Service, Scholastic, Sports, Art & Culture and Bravery. This year, 29 children from across the country, under different categories of Bal Shakti Puraskar, have been selected for PMRBP-2022. The awardees also take part in the Republic day parade every year. Each awardee of PMRBP is given a medal, a cash prize of Rs. 1 Lakh and certificate. The cash prize will be transferred to the respective accounts of PMRBP 2022 winners.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারীগী ২৪দা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরস্কার এৱার্দীশিংগা ৱারী-ৱাতাই শানরগনি অহানবা ওইনা, এৱার্দিশিং অদুনা ব্লোকচেন তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা দিজিতেল সার্তিফিকেশিং ফংলগনি
23 JAN 2022 10:06AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ২০২২গী জনুৱারী ২৪দা নুংথিলগী পুং ১২ তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরস্কার (পি.এম.আর.বি.পি.) এৱার্দীশিংগা লোইননা ৱারী-ৱাতাই শানরগনি। ব্লোকচেন তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা চহি ২০২২ অমসুং ২০২১গীদমক্তা পি.এম.আর.বি.পি. এৱার্দীশিংদা দিজিতেল সার্তিফিকেতশিং পীথোক্লগনি। মসিগী তেক্নোলোজী অসি অহানবা ওইনা এৱার্দিশিংগী সার্তিফিকেতশিং পীথোক্নবগীদমক্তা শিজিন্নরগনি।
ভারত সরকারনা কেতেগোরী তরুক্তা মীং ওইনা পল্লবদা ইন্নোভেশন, সোসিয়েল সার্বিস, স্কোলাস্তিক, স্পোর্তস, আর্তস অমসুং কলচর অমসুং ব্রেবরীদা ময়ামদগী থোইদোক-হেন্দোকপা এচীবমেন্ত লৈখিবা অঙাংশিংদা পি.এম.আর.বি.পি. এৱার্দ অসি পীদুনা লাক্লি। হন্দক্কী চহিদি, লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক্তগী অঙাং ২৯, বাল শক্তি পুরস্কারগী তোঙান-তোঙানবা কেতেগোরীশিংগী মখাদা পি.এম.আর.বি.পি.-২০২২গীদমক্তা খনগৎখি। এৱার্দীশিং অদুনা রপব্লিক দে পেরেদতসু চহি খুদিংগী শরুক য়াই। পি.এম.আর.বি.পি.গী এৱার্দী খুদিংমক্তা মেদল অমা, শেলগী মনা ওইনা লুপা লাখ ১ অমসুং সার্তিফিকেত পী। শেলগী মনা অদু পি.এম.আর.বি.পি. ২০২২গী মাইপাক্লবশিং অদুগী একাউন্তশিংদা ত্রান্সফর তৌরগনি