প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৪ জানুৱাৰীত প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰষ্কাৰ বঁটাপ্ৰাপকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰথমবাৰলৈ বঁটাপ্ৰাপকসকলে ব্লকচেইন প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে লাভ কৰিব ডিজিটেল প্ৰমাণপত্ৰ
23 JAN 2022 10:06AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২২ৰ ২৪ জানুৱাৰীৰ দুপৰীয়া ১২ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিংযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰষ্কাৰ (পিএমআৰবিপি) প্ৰাপকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব৷ এই উপলক্ষে ব্লকচেইন প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে ২০২২ আৰু ২০২১ বৰ্ষৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰষ্কাৰ প্ৰাপকসকলক ডিজিটেল প্ৰমাণপত্ৰ প্ৰদান কৰা হ’ব৷ বঁটাপ্ৰাপকসকলক প্ৰমাণপত্ৰ প্ৰদানৰ বাবে প্ৰথমবাৰলৈ এই প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰ কৰা হ’ব৷
ভাৰত চৰকাৰে উদ্ভাৱন, সমাজ সেৱা, শিক্ষা, ক্ৰীড়া, কলা আৰু সংস্কৃতি আৰু সাহসিকতাকে ধৰি ছটা শিতানত প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰষ্কাৰ প্ৰদান কৰি আহিছে৷ এইবাৰ সমগ্ৰ দেশৰ ২৯গৰাকী শিশুক বাল শক্তি পুৰষ্কাৰৰ বিভিন্ন শিতানত ২০২২ বৰ্ষৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰষ্কাৰৰ বাবে মনোনীত কৰা হৈছে৷ এই বঁটাপ্ৰাপকসকলে প্ৰতিবছৰে গণৰাজ্য দিৱসৰ পেৰেডত অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ প্ৰতিগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰষ্কাৰপ্ৰাপকক এটা পদক, এক লাখ টকা আৰু প্ৰমাণপত্ৰ প্ৰদান কৰা হয়৷ নগধ ধন ২০২২ বৰ্ষৰ সংশ্লিষ্ট প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰষ্কাৰ বঁটাপ্ৰাপকসকলৰ একাউণ্টত হস্তান্তৰ কৰা হ’ব৷

Prime Minister's Office
PM to interact with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar awardees on 24th January
For the first time, awardees to get digital certificates using Blockchain technology
23 JAN 2022 10:06AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) awardees on 24th January, 2022 at 12 noon via video conferencing. Digital certificates will be conferred on PMRBP awardees for the year 2022 and 2021 using Blockchain Technology. This technology is being used for the first time for giving certificates of awardees.
The Government of India has been conferring the PMRBP award to children for their exceptional achievement in six categories namely Innovation, Social Service, Scholastic, Sports, Art & Culture and Bravery. This year, 29 children from across the country, under different categories of Bal Shakti Puraskar, have been selected for PMRBP-2022. The awardees also take part in the Republic day parade every year. Each awardee of PMRBP is given a medal, a cash prize of Rs. 1 Lakh and certificate. The cash prize will be transferred to the respective accounts of PMRBP 2022 winners.