Ministry of Youth Affairs and Sports
Prime Minister Shri Narendra Modi to virtually inaugurate the 25th National Youth Festival tomorrow
National Youth Festival not only strengthens National Integration but also spreads the spirit of communal harmony and brotherhood among the youth
11 JAN 2022 4:08PM by PIB Delhi
Key Highlights:
• Secretary of Department of Youth Affairs virtually briefed media about the 25th National Youth Festival
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 25th National Youth Festival on 12th January, 2022 at 11 AM in Puducherry, via video conferencing. 12th January being the birth anniversary of Swami Vivekananda, the great philosopher and thinker, is observed as National Youth Day every year. As we celebrate the birth Anniversary of Swami Vivekanand, his teachings and eternal belief in the power of youth greatly resonate with the changing times in India. Briefing media persons virtually about the National Youth Festival 2022, Secretary, Youth affairs, Smt. Usha Sharma said that the Festival aims to shape the minds of India's youth and transform them into a united force for nation building.
Smt. Usha Sharma said that this year, in view of the emerging Covid situation, the Festival has been scheduled to be held virtually from 12 - 13 January, 2022. The inauguration will be followed by the National Youth Summit which aims to galvanize, ignite, unite and activate the youth towards nation building, to unleash the true potential of our demographic dividend. During the summit, the youth will get an opportunity to express their views on current issues like Environment, Climate Change, SDG Led Growth, Technology, Entrepreneurship and Innovation, Indigenous and Ancient Wisdom, National Character, Nation Building among others. “During the festival, the participants will have a glimpse of Auroville, Immersive City Experience of Puducherry, indigenous sport games from all across the country & folk dances etc. Other highlights of the festival include Live Musical Performance, Interactive Yoga session by Auroville & Art of Living instructors”, Secretary Youth Affairs added.
The Secretary reiterated that the virtual festival will see a large participation from across the country. Smt. Sharma also added that the National Youth festival is one of the biggest events of its kind and the Ministry of Youth Affairs & Sports has been celebrating it with an objective of providing a platform to bring the youth of the country together in an attempt to provide them opportunity to showcase their talents in various activities. Smt. Sharma further added that as we celebrate Azadi ka Amrit Mahotsav of 75 years of country’s independence, it is important to remember that youth are the most important and dynamic segment of the population of any country. The National Youth Festival not only strengthens National Integration but also spreads the spirit of communal harmony and brotherhood among the youth of the country. “The Festival also provides an arena, by creating a mini-India, where youth interact in formal and informal settings and exchange their social and cultural uniqueness. This blend of diverse socio-cultural milieu creates Ek Bharat Shrestha Bharat”, the Secretary added.
As a tribute to the contribution of Sri Aurobindo and Mahakavi Subramania Bharathi towards Indian independence struggle and their fruitful efforts towards inculcation of the spirit of nationalism among the citizens of the country through their literary works, the 25th National Youth Festival is being celebrated in partnership with Puducherry which is blessed with thoughts of both Sri Aurobindo and Mahakavi Subramania Bharathi. During the event, the Prime Minister will unveil selected essays on “Mere Sapno ka Bharat” and “Unsung Heroes of Indian Freedom Movement”. These essays have been selected from submissions by over 1 lakh youth on the two themes.
Pl click here for more details of Inaugural session of PM
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1788871

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং ভর্চুএলগী খুত্থাংদা ২৫শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল হৌদোক্কনি
নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেলনা নেস্নেল ইন্তিগ্রেসনবু মপাঙ্গল হাপ্পদা নত্তনা নহাশিংগী মরক্তা জাত-বিজাত খায়দনা নুংশী চান্ননা লৈমিন্নবগী ইথিল অমসু শন্দোকই
11 JAN 2022 4:08PM by PIB Imphal
মরু ওইবা ৱাফমশিং:
• য়ুথ এফিয়র্স বিভাগকী সেক্রেতরীনা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা ২৫শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেলগী মতাংদা মীদিয়াদা ৱাফম থমখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী ১২, ২০২২গী অয়ুক্কী পুং ১১ তাবা মতমদা পুদুচেরীদা পাংথোক্কদবা ২৫শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেলবু ভর্চুএল কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা হৌদোক্কনি। জনুৱারী ১২ অসি শক্নাইরবা ফিলোজোফর অমসুং থিঙ্কর, স্বামী বিবেকানন্দগী মপোক কুমওন তাবগা লোয়ননা চহি খুদিংগী ওইনা লৈবাক্কী নহারোলশিংগী নুমিৎ হায়না পালন তৌই। ঐখোয়না স্বামী বিবেকানন্দগী মপোক কুমওন পাংথোকপগা লোয়ননা, মহাক্কী পাউতাক অমসুং মহাক্না নহাশিংদা থম্বা থাজশিংবু মতম্না পুরকপা অহোংবগা লোয়ননা ভারত্তা হৌজিক ফাওবা তাবা অমসুং উবা ফংলি। নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল ২০২২গী মতাংদা মীদিয়াদা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা ৱাফম থম্লদুনা, য়ুথ এফিয়র্সকী সেক্রেতরী, শ্রীমতি উশা শর্মনা ফেস্তিবেল অসিনা ভারতকী নহাশিংগী ৱাখলগী মওং-মতৌ শেমদুনা লৈবাক শেমগৎ-শাগৎপগী অপুনবা পাঙ্গল অমা ওইহন্নবা পান্দম থম্লি হায়না ফোংদোকখি।
শ্রীমতি উশা শর্মনা হায়খিবদা হৌজিক ওইরক্লিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসি য়েংলদুনা হন্দক্কী চহিসিগী ওইনদি ফেস্তিবেল অসি জনুৱারী ১২-১৩, ২০২২দা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা পাংথোক্নবা লেপখি হায়খি। থৌরম হৌদোক্লবা মতুংদা ঐখোয়গী পাক চাউরবা লম্মিৎ-তুম্মিৎকী অশেংবা মতিক্কী কান্নবা লৌবা ঙমহন্নবা নহাশিংবু লৈবাক শেম্বগী থবক পাংথোকহন্নীংবগী ইথিল ফাওহনবা, অমত্তা ওইহনবা অমসুং মথৌ পাংথোকহনবগী পান্দমগা লোয়নবা নেস্নেল য়ুথ সম্মিৎনা তুং ইনগনি। নহাশিংনা সম্মিৎ অসিগী মনুংদা তোঙানবা হীরম কয়া অমগা লোয়ননা অকোয়বগী ফিভম, অইং-অশা হোংবগী শিংনবা, এস.দি.জি.না পুরকপা গ্রোথ, তেক্নোলোজী, ওন্তোপ্রিনর্শিপ অমসুং ইন্নোভেসন, ইরমদমগী অমসুং অরিবা লৌশিং, লৈবাক্কী মওং-মতৌ (লিচৎ-শাজৎ), লৈবাক শেমগৎপগী থৌওংগী মতাংদা মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোকপগী খুদোংচাবা ফংগনি। “ফেস্তিবেল অসিদা শরুক য়ারিবশিংনা মসিগী মনুংদা ওরোভিল শক্তম, পুদুচেরীগী ইম্মর্সিব সিতী এক্সপেরিএন্স, লৈবাক খুদিংগী মফম-মফমগী নাৎকী মশান্না অমসুং ফোল্ক দান্সনচিংবা কয়াগী থৌওং উবা ফংগনি। ফেস্তিবেল অসিগী অতোপ্পা থৌওংশিংগী মনুংদা লাইব ম্যুজিকেল পর্ফোরমেন্স, ওরোভিল অমসুং ওর্ত ওফ লিবিংগী ইন্সত্রক্তরশিংনা উৎপা ইন্তররেক্তিব য়োগ সেসন্সু য়াওগনি”, হায়না য়ুথ এফিয়র্স সেক্রেতরীনা মখা তানা ফোংদোকখি।
সেক্রেতরীনা ভর্চুএল ফেস্তিবেল অসিদা লৈবাক শিনবা থুংবগী মশিং য়াম্বা মীয়াম্না শরুক য়াবগী ফিভম উবা ফংগনি হায়না ফোংদোকখি। শ্রীমতি শর্মনা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল অসি অসিগুম্বা থৌরমশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী চাউবা থৌরম অমনি অমসুং য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্ত মন্ত্রালয়না লৈবাক্কী নহাশিংবু অমত্তা ওইনা পুরক্তুনা তোঙানবা হীরমশিংদা লৈরিবা মখোয়গী হৈ-শিংববু উৎথোকপা ঙম্নবা খুদোংচাবা পীনবা হোৎনবগী প্লেৎফোর্ম অমা পীবগী পান্দমগা লোয়ননা ফেস্তিবেল অসি পাংথোক্তুনা লাক্লি হায়না পাউদমখি। ঐখোয়না লৈবাক্কী নীংতম্বগী চহি ৭৫ শুরকপগী নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব পাংথোক্লিবা অসিদা নহাশিং অসি লৈবাক্কী মীশিংগী খ্বাইদগী মরু ওইবা অমসুং মতিক লৈবা কাঙলুপ অমনি হায়বা নীংশিংবসু য়াম্না মরু ওই হায়না শ্রীমতি শর্মনা মখা তাখি। নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেলনা নেস্নেল ইন্তিগ্রেসনবু মপাঙ্গল হাপ্পদা নত্তনা নহাশিংগী মরক্তা জাত-বিজাত খায়দনা নুংশী চান্ননা লৈমিন্নবগী ইথিল অমসু শন্দোকই। “ফেস্তিবেল অসিনা অপিকপা ভারত অমা শেমগত্তুনা নহাশিংনা ফোর্মেল অমসুং ইনফোর্মেল ওইবা অকোয়বগী ফিভম অমদা মখোয়গী খুন্নাই অমসুং নাৎকী তোপ-তোপ্পা মগুনগী মতাংদা খন্ন-নৈনবা অমসুং ৱাখল্লোন লান্নবগী এরেনা অমসু পীরি। অসিগুম্বা তোঙান-তোঙানবা সোসিও-কলচরেলগী থৌওংশিংগী অপুনবা অকোয়বগী ফিভম অমা লৈবসিনা এক ভারত, শ্রেস্থ ভারত শেম্লিবনি”, হায়না সেক্রেতরীনা মখা তাখি।
শ্রী ঔরোবিন্দো অমসুং মহাকবী সুব্রমনিয়া ভারতীনা ভারতকী নীংতম ইহৌদা তেংবাংলম্বা অমসুং মখোয়না মখোয়গী লিতরেচরগী থবকশিংগী খুত্থাংদা লৈবাক মীয়ামগী মরক্তা নেস্নেলিজমগী ইথিল অমা মায় পাক্না লৈহল্লম্বগী থৌওংবু ইকায় খুম্নবা উৎপা ওইনা ২৫শুবা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল অসি শ্রী ঔরোবিন্দো অমসুং মহাকবী সুব্রমনিয়া ভারতী অনিমক্কী ৱাখল্লোন্না থৌজাল্লবা পুদুচেরীদা পাংথোক্লিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা “মেরে সপনো কা ভারত” অমসুং “ভারতকী নীংতম ইহৌগী শকখঙবীদ্রবা অথৌবশিং”গী মতাংদা খনগৎলবা এসেশিং লান্থোক্কনি। মসিগী এসেশিং অসি হায়রিবা হীরম অনিসিগী মতাংদা নহা লাখ ১ হেনবনা থাজিল্লকপশিংদগী খনগৎপনি।
পি.এম.না পাংথোক্কদবা থৌরম হৌদোকপগী অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1788871