Ministry of Health and Family Welfare
Center reviews Public Health Response Measures and Vaccination Status with five Poll Bound States
Advises Ramping up Vaccination of all Eligible Population through District-wise Weekly Plan with Daily Review
Testing to be Exponentially Accelerated to curb Sudden Surge of COVID cases
Strict Enforcement of COVID Appropriate Behaviour
27 DEC 2021 9:20PM by PIB Delhi
Union Health Secretary Shri Rajesh Bhushan held a high level meeting with the five poll bound states of Uttarakhand, Goa, Manipur, Uttar Pradesh and Punjab to review the public health response measures for containment and management of COVID19, and the vaccination status in these states.
While Uttarakhand and Goa have reported vaccination coverage for the first and second doses higher than the national average, Uttar Pradesh, Punjab and Manipur have COVID19 vaccination coverage numbers below the national average. Total of 142.38 crore vaccination doses have been administered as on date, of which more than 83.80 crore vaccine doses are for the first dose and more than 58.58 crore are second doses of COVID19 vaccine.
The States were advised to speedily ramp up the COVID19 vaccination of all eligible population for the first dose and ensure that those who were due for the second dose are administered the second dose. District-wise weekly vaccination implementation plans are required to be drawn up for this purpose. The state authorities were advised to review the implementation status on a daily basis.
The poll-bound states were also advised to exponentially increase the testing to ensure that the infected cases are identified promptly for timely initiation of public health response measures, and to ensure that there is no sudden upsurge in numbers due to low testing.
The state authorities were strongly advised to ensure that recommended COVID Appropriate Behavior is strictly followed and adequate measures are undertaken for their effective enforcement.
The Union Government continues to support efforts of States/UTs towards management of COVID – 19 pandemic under the ‘Whole of Government’ approach.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
সেন্তরনা মীখল পাংথোক্কদৌরিবা রাজ্য মঙাগী পব্লিক হেল্থ রেসপোন্স মীজরশিং অমসুং ভেক্সিনেশনগী স্তেতস অমুক্কসু হন্না য়েংশিনখ্রে
নুমিৎ খুদিংগী ওইবা মওংদা য়েংশিনবগা লোইননা জিলা জিলাগী ওইবা চয়োল অমগী ওইবা থৌরাং, থৌশিলগী খুত্থাংদা
ভেক্সিনেশন তৌথোকপা য়াবা মী পুম্নমক্তা ভেক্সিনেশন তৌবা হেনগৎহন্নবা খঙহল্লকখ্রে
খঙহৌদনা কোবিদকী কেসশিং হেনগৎলকপদা লাকশিনবা ঙম্নবা তেস্তিং তৌবগী চাং য়াম্না হেনগৎহনবা
কোবিদকা চুনবা চৎনা কাংলোনশিং য়াম্না চেকশিন্না ঙাকশেন্দুনা চৎহনবা
27 DEC 2021 9:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরী, শ্রী রাজেশ ভুশননা মীখল পাংথোক্কদৌরিবা রাজ্য মঙা, মিং ওইনা পল্লবদা উত্তরাখন্দ, গোৱা, মনিপুর, উত্তর প্রদেশ অমসুং পঞ্জাব হায়রিবা রাজ্যশিং অসিদা কোবিদ ১৯গী কন্তেনমেন্ত অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক্তা ওইবা পব্লিক হেল্থ রেসপোন্স মীজরশিং, অমসুং ভেক্সিনেশনগী স্তেতস য়েংশিন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
উত্তরাখন্দ অমসুং গোৱাদা অহানবা অমসুং অনিশুবা দোজকী ভেক্সিনেশন তৌবগী চাং অসি নেস্নেল এভরেজতগী হেন্না হেনবা থেংনখি, উত্তর প্রদেশ, পঞ্জাব অমসুং মনিপুরগী ওইনদি কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেশন তৌখিবশিংগী মশিং অসি নেস্নেল এভরেজতগী হন্থৈ। হৌজিক ফাওবদা পুন্না ভেক্সিনেশনগী দোজ করোর ১৪২.৩৮ কাপথোকখ্রে, মসিগী মনুংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৩.৮০ হেন্না অহানবা দোজকীদমক্তা ওইখি অমসুং করোর ৫৮.৫৮ হেন্না কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অনিশুবা দোজকিদমক্তা ওইখি।
রাজ্যশিংদা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপ্পগীদমক মতিক চারবা মীওইশিংবু হেন্না য়াংনা অহানবা দোজ কাপথোক্নবা অমসুং অনিশুবা দোজ কাপ্প য়ারবশিংদনা অনিশুবা দোজ অসি কাপথোক্নবা খংহনখ্রে । মশিগীদমক্তা ওইনা জিলা জিলাগী ওইবা চয়োল অমগী ওইবা ভেক্সিনেশন পাংথোকপগী থৌরাংশিং পাংথোকপগী মথৌ তাগনি। রাজ্যগী ওথোরিতীশিংদা নুমিৎ খুদিংগী ওইবা মওংদা হায়রিবা থবকশিং অসি পাংথোকপগী ফিভম অদু য়েংশিন্নবা খঙহনখ্রে।
মীখল পাংথোক্কদৌরিবা রাজ্যশিংদসু পব্লিক হেল্থ রেসপোন্স মীজরশিং মতম চানা থবক পাইখৎনবগীদমক অনাবা মীওইশিংবু খুদক্তা খংদোক্নবগীদমক তেস্ত তৌবগী চাং য়াম্না হেনগৎহন্নবা হায়খ্রে, অমসুং তেস্ত তৌবগী মশিং ৱাৎপনা মরম ওইরগা অনাবা মশিং হেনগৎতনবসু চেকশিন্না য়েংশিন্নবা খংহনখ্রে।
রাজ্যগী ওথোরিতীশিংদা কোবিদকা চুনবা চৎনা কাংলোনশিং চেকশিন্না ইনদুনা চৎনবা অমসুং মদুবু পাংথোক্নবগীদমক্তা মতিক চাবা থবক পাইখৎনবসু হায়খ্রে।
কেন্দ্র সরকারনা ‘হোল ওফ গোভর্নমেন্ত’ এপ্রোচকী মখাদা রাজ্য / য়ু.তি. শিংনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিবু লাকশিন্নবা মখোয়না হোৎনরিবশিং অদুবু লেপ্তনা শৌগৎলি।