Prime Minister's Office
PM to visit Kanpur on 28 December and inaugurate Kanpur Metro Rail Project
Project reflects PM’s focus to boost urban mobility
PM to be the Chief Guest at IIT Kanpur Convocation Ceremony and launch blockchain-based digital degrees
Students to be issued digital degrees through an in-house blockchain-driven technology developed at the Institute
PM to also inaugurate Bina-Panki Multiproduct Pipeline Project
26 DEC 2021 4:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Kanpur on 28 December 2021 and inaugurate the completed section of Kanpur Metro Rail Project at around 1:30 PM. During the programme, the Prime Minister will also inaugurate the Bina-Panki Multiproduct Pipeline Project. Prior to this, Prime Minister will attend the 54th Convocation Ceremony of IIT Kanpur at around 11 AM.
Improving urban mobility has been one of the key focus areas of the Prime Minister. The inauguration of the completed section of the Kanpur Metro Rail Project is yet another step in this direction. This completed 9 Km long section is from IIT Kanpur to Moti Jheel. Prime Minister will inspect the Kanpur Metro Rail Project and undertake a metro ride from IIT metro station to Geeta Nagar. The entire length of the Metro Rail Project in Kanpur is 32 Km, and is being built at a cost of over Rs 11,000 crore.
Prime Minister will inaugurate the Bina-Panki Multiproduct Pipeline Project. The 356 Km long project has a capacity of around 3.45 million metric tonne per annum. Extending from Bina refinery in Madhya Pradesh to Panki in Kanpur, the project has been built at a cost of over Rs 1500 crore. It will help the region access petroleum products from the Bina refinery.
Prime Minister will be the Chief Guest of the 54th Convocation of IIT Kanpur. During the convocation, all the students will be issued digital degrees through an in-house blockchain-driven technology developed at the Institute under the National Blockchain Project. Prime Minister will launch the blockchain based digital degrees. These digital degrees can be verified globally and are unforgeable.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিসেম্বর ২৮দা প্রধান মন্ত্রী কানপুর চৎকনি অমদি কানপুর মেত্রো রেল প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি
অর্বান মোবিলিতী ফগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা মীৎয়েং থম্লিবা অদু প্রজেক্ত অসিদা মমি তারি
প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.তি. কানপুর কনভোকেসন থৌরমদা অথোইবা মীথুংলেন ওইরগনি অমদি ব্লোকচেন-বেজ দিজিতেল দিগ্রীশিং লোঞ্চ তৌগনি
ইন্সতিত্যুৎ অসিদা শেমজবা ইন-হাউস ব্লোকচেন-দ্রাইবন তেক্নোলোজী অমগী খুত্থাংদা মহৈরোইশিংদা দিজিতেল দিগ্রীশিং ইসু তৌগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বিনা-পানকি মল্তিপ্রদক্ত পাইপলাইন প্রোজেক্তসু শঙ্গাগনি
26 DEC 2021 4:32PM by PIB Imphal
২০২১গী দিসেম্বর ২৮দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী কানপুর চৎলগনি অমদি নুংথিলগী পুং ১:৩০ তাবা অদুৱাইদা কানপুর মেত্রো রেল প্রোজেক্তকী শাবা লোইরবা সেক্সন অদু শঙ্গারগনি৷ থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা বিনা-পানকি মল্তিপ্রদক্ত পাইপলাইন প্রোজেক্তসু শঙ্গারগনি৷ মসিগী মাংওইননা, প্রধান মন্ত্রীনা অয়ুক্কী পুং ১১ মতম অদুৱাইদা আই.আই.তি. কানপুরগী ৫৪শুবা কনভোকেসন থৌরমদা শরুক য়াগনি৷
অর্বান মোর্বিলিতী ফগৎহনবা হায়বসিনা প্রধান মন্ত্রীগী মরু ওইনা মীৎয়েং চংলিবা এরিয়াশিংগী মনুংদা অমনি৷ হিরম অসিদা কানপুর মেত্রো রেল প্রোজেক্তকী শাবা লোইশিল্লবা সেক্সনবু শঙ্গাবা হায়বসিনা অতোপ্পা খোঙথাং অমা ওইরি৷ মসিগী লোইশিল্লবা কি.মি. ৯ শাংলিবা লম্বী অসি আই.আই.তি. কানপুরদগী মোতি ঝীল ফাওবা শাংই৷ প্রধান মন্ত্রীনা কানপুর মেত্রো রেল প্রোজেক্ত য়েংশিনগনি অমদি আই.আই.তি. মেত্রো স্তেসনদগী গীতা নগর ফাওবা ত্রেন তোংদুনা চৎকনি৷ কানপুরদা লৈরিবা মেত্রোল রেল প্রোজেক্তকী অপুনবা অশাংবা অসি কি.মি. ৩২নি, অমদি মসি লুপা কোতি ১১,০০০ হেন্না থাদদুনা শেমগৎলিবনি৷
প্রধান মন্ত্রীনা বিনা-পানকি মল্তিপ্রদক্ত পাইপলাইন প্রোজেক্ত শঙ্গারগনি৷ কি.মি. ৩৫৬ শাংবা প্রোজেক্ত অসিদা চহিগী চাওরাক্না মিলিয়ন মেত্রিক তন ৩.৪৫গী কেপাসিতী অমা লৈ৷ মধ্য প্রদেশকী বিনা রিফাইনরীদগী কানপুরগী পানকি ফাওবা শাংদোক্তুনা, প্রোজেক্ত অসি লুপা কোতি ১৫০০ হেন্না থাদদুনা শেমগৎখিবনি৷ মসিনা লমদম অসিদা বিনা রিফাইনরীদগী পুথোরক্লিবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং অসি ফংহনবদা মতেং পাংলগনি৷
আই.আই.তি. কানপুরগী ৫৪শুবা কনভোকেসন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা অথোইবা মীথুংলেন ওইগনি৷ থৌরম অসিদা, নেস্নেল ব্লোকচেন প্রোজেক্তকী মখাদা ইন্সতিত্যুৎ অসিদা শেমজবা ইন-হাউস ব্লোকচেন-দ্রাইবন তেক্নোলোজী অমগী খুৎথাংদা দিজিতেল দীগ্রীশিং মহৈরোই পুম্নমক্তা ইসু তৌগনি৷ প্রধান মন্ত্রীনা ব্লোকচেন বেজ দিজিতেল দিগ্রীশিং লোঞ্চ তৌগনি৷ হায়রিবা দিজিতেল দিগ্রীশিং অসি মালেম পুম্বনা ভেরিফাই তৌবা য়াই অমদি শেমদোকপা ঙমদে৷