Prime Minister's Office
PM to inaugurate ‘Azadi@75 – New Urban India: Transforming Urban Landscape’ Conference-cum-Expo in Lucknow on 5th October
04 OCT 2021 6:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate ‘Azadi@75 – New Urban India: Transforming Urban Landscape’ Conference-cum-Expo on 5th October 2021 at 10:30 AM in Indira Gandhi Pratishthan, Lucknow, Uttar Pradesh.
Prime Minister will digitally handover keys of Pradhan Mantri Awas Yojana - Urban (PMAY-U) houses to 75,000 beneficiaries in 75 districts of Uttar Pradesh and will also interact virtually with beneficiaries of the scheme in Uttar Pradesh. He will inaugurate/ lay foundation stone of 75 Urban Development Projects of Uttar Pradesh under Smart Cities Mission and AMRUT; flag off 75 buses under FAME-II for seven cities including Lucknow, Kanpur, Varanasi, Prayagraj, Gorakhpur, Jhansi and Ghaziabad; and release a Coffee Table Book encompassing 75 projects implemented under various Flagship Missions of Ministry of Housing and Urban Affairs, Government of India. He will also walk through the three exhibitions being set up in the Expo. Prime Minister will also announce the setting up of Shri Atal Bihari Vajpayee Chair in Babasaheb Bhimrao Ambedkar University (BBAU), Lucknow.
Union Defence Minister, Union Housing & Urban Affairs Minister, along with Governor and Chief Minister of Uttar Pradesh will be present on the occasion.
About the Conference-cum-Expo
The Conference-cum-Expo is being organised by the Ministry of Housing & Urban Affairs (MoHUA) from 5th to 7th October 2021 as part of ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’. It is themed on transforming urban landscape with specific focus on the transformative changes brought about in Uttar Pradesh. All States/UTs will participate in the Conference-cum-Expo, which will help in experience sharing, commitment and direction for further action.
Three exhibitions are being set-up in the Conference-cum-Expo, as under:
(i) Exhibition titled ‘New Urban India’, showcasing the achievements and future projections of the transformative Urban Missions. It will highlight the achievements under Flagship Urban Missions in the past seven years and further showcase projections for the future.
(ii) Exhibition on 75 Innovative Construction Technologies, named ‘Indian Housing Technology Mela’ (IHTM), under Global Housing Technology Challenge-India (GHTC-India), showcasing domestically developed indigenous and innovative construction technologies, materials and processes.
(iii) Exhibition to showcase performance of Uttar Pradesh after 2017, under the Flagship Urban Missions and future projections with the theme UP@75: Transforming Urban Landscape in Uttar Pradesh.
The exhibitions will showcase the achievements so far under various Flagship Urban Missions of MoHUA. The themes of the exhibits are Clean Urban India, Water Secure Cities, Housing For All, New Construction Technologies, Smart City Development, Sustainable Mobility and Cities Promoting Livelihood Opportunities.
The Conference-cum-Expo will be open for public for two days – from 6th to 7th October 2021.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর ৫ দ লখনৌদা ‘আজাদি@৭৫ – ন্যু অর্বান ইন্দিয়া: ত্রান্সফোর্মিং অর্বান লেন্দস্কেপ’ কনফরেন্স-কম-এক্সপো হৌদোক্কনি
04 OCT 2021 6:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উত্তর প্রদেশকী লখনৌগী ইন্দিরা গান্ধী প্রাতিস্থানদা ওক্তোবর ৫গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা ‘আজাদি@৭৫ – ন্যু অর্বান ইন্দিয়া: ত্রান্সফোর্মিং অর্বান লেন্দস্কেপ’ কনফরেন্স-কম-এক্সপো হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী জিলা ৭৫দা লৈবা বেনিফিসিয়রী ৭৫,০০০দা প্রধান মন্ত্রী অৱাজ য়োজনা – অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু)গী য়ুমশিংগী শো দিজিতেল ওইনা খুৎশিন্নগনি অমসুং উত্তর প্রদেশতা স্কীম অসিগী বেনিফিসিয়রীশিংগা লোয়ননা ভর্চ্যুএল ওইনা ৱারী ৱাতায়সু শাগনি। মহাক্না স্মার্ত সিতীজ মিসন অমসুং অমৃতকী মখাদা উত্তর প্রদেশতা অর্বান দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত ৭৫ শঙ্গাগনি/উরেপ উয়ুং তমগনি; লখনৌ, কানপুর, বারানসি, প্রয়াগরাজ, গোরাখপুর, ঝান্সি অমসুং ঘাজিয়াবাদ য়াইব শহর তরেৎতা এস.এ.এম.ই.-IIগী মখাদা বস ৭৫ লমথাগনি; ভারত সরকারগী হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী তোঙান-তোঙানবা ফ্লেগশিপ মিসনশিংগী মখাদা প্রোজেক্ত ৭৫ ইমপ্লিমেন্ত তৌবা য়াওরিবা কোফী তেবল বুক অমা ফোঙগনি। মহাক্না এক্সপো অসিদা শাতিবা এগজিবিসন অহুম অদুসু য়েংগনি। প্রধান মন্ত্রীনা লখনৌদা লৈবা বাবাসাহেব ভিমরাও অম্বেদকর য়ুনিভর্সিতী (বি.বি.এ.য়ু.) দা শ্রী অতল বিহারি বাজপায়ী চিয়র অমা শেমগৎপগী মতাংদসু লাউথোক্কনি।
থৌরম অদুদা কেন্দ্রগূ ঙাকশেল মন্ত্রী, কেন্দ্রগূ হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী মন্ত্রী লোয়ননা উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রীসু শরুক য়াগনি।
কনফরেন্স-কম-এক্সপোগী মতাংদা
কনফরেন্স-কম-এক্সপো অসি ‘আজাদি কা অমৃত মহোৎসব’কী শরুক অমা ওইনা ওক্তোবর ৫দগী ৭, ২০২১ ফাওবা হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.) শিনবনি। মসিগী থিম অসি উত্তর প্রদেশতা অচৌবা অওনবশিং পুরকপদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা অর্বান লেন্দস্কেপতা অওনবা পুরকপা হায়বা অসিনা ওইরি। রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্না কনফরেন্স-কম-এক্সপো অসিদা শরুক য়াগনি, মসিনা মখা তাবা থবক পাইখৎনবা এক্সপরিয়েন্স শিয়র তৌবা, থাজবা পীবা অমসুং মাইকৈ তাকপদা মতেং ওইরগনি।
কনফরেন্স-কম-এক্সপো অসিদা মখাদা পীরিবা অসুম্না এগজিবিসন অহুম শারি:
(i) ‘ন্যু অর্বান ইন্দিয়া’ হায়না কৌবা এগজিবিসন অসিনা অওনবা পুরক্কদবা অর্বান মিসনশিংগী মাইপাকখিবশিং অমসুং তুংগী প্রোজেক্সনশিং উৎলি। মসিনা হৌখিবা চহি তরেৎ অইদা ফ্লেগশিপ অর্বান মিসনশিংগী মখাদা মাইপাকখিবশিং অমসুং তুংগী প্রোজেক্সনশিং অদু হাইলাইৎ তৌগনি।
(ii) ইন্নোভেতিব কনস্ত্রক্সন তেক্নোলোজী ৭৫ কী এগজিবিসন, “ইন্দিয়ন হাউসিং তেক্নোলোজী মেলা’ (আই.ঐচ.তি.এম.) হায়না মিংথোনবা গ্লোবেল হাউসিং তেক্নোলোজী চেলেঞ্জ-ইন্দিয়া (জি.ঐচ.ই.সি.-ইন্দিয়া)না পাঙথোকপা অসিনা লমদম অসিদা দিবেলপ তৌজবা ইন্দিজিনস অমসুং ইন্নোভেতিব কনস্ত্রক্সন তেক্নোলোজীশিং, মচাক-মথুমশিং অমসুং থৌওংশিং উৎকনি।
(iii) য়ু.পি.@৭৫কী থিমগা লোয়ননা ফ্লেগশিপ অর্বান মিসন অমসুং তুংগী প্রোজেক্সনশিংগী মখাদা ২০১৭কী মতুংদা উত্তর প্রদেশকী পর্ফোর্মেন্স উৎনবা এগজিবিসন: ত্রান্সফোর্মিং অর্বান লেন্দস্কেপ ইন উত্তর প্রদেশ।
এগজিবিসনশিং অসিনা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী তোঙান-তোঙানবা ফ্লেগসিপ অর্বান মিসনশিংগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা মাইপাকখিবশিং উৎকনি। এগজিবিতশিং অসিগী থিমশিং অসি ক্লিন অর্বান ইন্দিয়া, ৱাতর সেক্যুর সিতীজ, হাউসিং ফোর ওল, ন্যু কন্সত্রক্সব তেক্নোলোজীশিং, স্মার্ত সিতী দিবেলপমেন্ত, সস্তেনেবল মোবিলিতী অমসুং শহরশিংনা হিংনবগী খুদোংচাবশিং পীবা হায়বা অসিনা ওইরি।
কনফরেন্স-কম-এক্সপো অসি মীয়ামগীদমক নুমিৎ নিনি – ওক্তোবর ৬তগী ৭ ফাওবা হাংগনি।