Prime Minister's Office
Meeting between Prime Minister Shri Narendra Modi and Vice President Kamala Harris of the USA
24 SEP 2021 3:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Her Excellency Kamala Harris, Vice President of the United States of America, in Washington DC on 23 September 2021, during his visit to the USA.
They expressed happiness at their first in-person meeting. They warmly recalled their telephone conversation earlier in June 2021. They exchanged views on recent global developments, including in Afghanistan and reaffirmed their commitment towards a free, open and inclusive Indo-Pacific region.
The two leaders discussed the COVID-19 situation in their respective countries, including ongoing efforts to contain the pandemic through expedited vaccination efforts, and ensuring supply of critical medicines, therapeutics and healthcare equipment.
Both sides acknowledged the importance of collaborative action on climate change. Prime Minister spoke about India's push for increasing renewable energy and the recently launched National Hydrogen Mission. He also emphasized the importance of lifestyle changes to promote environmental sustainability.
They also discussed areas of future collaboration, including space cooperation, Information Technology, especially emerging and critical technologies, as well as the cooperation in healthcare sector. Both leaders acknowledged the vibrant people-to-people linkages as the bedrock of the mutually beneficial education linkages and the flow of knowledge, innovation and talent between our two countries.
Prime Minister Modi invited Vice-President Kamala Harris and Second Gentleman Douglas Emhoff to visit India soon.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ু.এস.এ.গী উপ রাস্ত্রপতি কমলা হরিসকী মরক্তা মীফম
24 SEP 2021 3:12AM by PIB Imphal
২০২১গী সেপ্তেম্বর ২৩দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী অমেরিকা খোঙচৎতা য়ুনাইতেদ স্তেতস ওফ অমেরিকাগী উপ রাস্ত্রপতি হর এক্সিলেন্সী কমলা হরিসকা ৱাশিংতন দি.সি.দা উনখি৷
মখোয়না অহানবা হকথেংননা উনদুনা ফমিন্নখিবা মীফম অদুদা হরাউ-তরাম্বা ফোংদোকখি৷ ২০২১গী জুন থাদা মাংজৌননা মখোয়না তেলিফোন্দা ৱারি শানখিবা অদু নিংশিংখি৷ অফগানিস্তানদা পাংথোক্লিবশিং যাওনা হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা পাংথোকখিবা গ্লোবেল দিবেলপমেন্তশিংগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি অমদি ফ্রী, ওপন অমসুং ইনক্লুসিব ইন্দো-পেসিফিক রিজন অমা ওইহন্নবা মখোয়না কন্না হোৎনরি হায়না অমুক্কা হন্না ফোংদোকখি৷
এক্সপিদাইতেদ ভেক্সিনেসন ইফর্তশিংগী খুৎথাংদা লাইনা-লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হৌজিক হৌজিক পাইখৎলিবা থবক থৌরমশিং য়াওনা মশা মশাগী লৈবাকশিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম অমসুং মরু ওইবা হিদাক লাংথকশিং, থেরাপেতিকশিং অমদি হেল্থকেয়র ইক্ব্যুইপমেন্তগী সপ্লাইগী মতাংদা লিদর অনিনা খন্ন-নৈনখি৷
ক্লাইমেত চেঞ্জতা কোলাবোরেতিব এক্সন দরকার ওই হায়বসি নাকল অনিমক্না য়ানখি৷ রিনিৱেবল ইনর্জী হেনগৎনবা ভারতনা হোৎনরিবা অসিগী মতাংদা অমদি হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা লোঞ্চ তৌখিবা নেস্নেল হাইদ্রোজেন মিসনগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ঙাংখি৷ এনবাইরোনমেন্ত সস্তেনেবিলিতী প্রমোত তৌনবা হিংবগী পুন্সি মরেল হোংদোকপা তঙাই ফদবা লৈ হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি৷
স্পেস কোওপরেসন, ইনফোর্মেসন, মরু ওইনা নৌনা থোক্লিবা অমসুং মরু ওইবা তেক্নোলোজীশিং য়াওনা ফ্যুচর কোলাবোরেসনগী এরিয়াশিং অমদি হেল্থকেয়র সেক্তরদা কোওপরেসন পীননবা মখোয়না খন্ন-নৈনখি৷ ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্তা মুচুএল্লী বেনিফিসিএল এজুকেসন লিঙ্কেজশিংগী বেদরোক অমদি নোলেজ, ইন্নোবেসন অমসুং তেলেন্ত ফ্লো লৈহন্নবা প্রজা মীয়ামগী মরক্তা বাইব্রেন্ত লিঙ্কেজশিং লৈহনবা দরকার ওই হায়বসি লিদর অনিমক্না য়ানখি৷
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা উপ-রাস্ত্রপতি কমলা হরিস অমদি সেকেন্দ জেন্তলমেন্ত দোগ্লাস ইমহোফ অমুক্কা হন্না অথুবা মতমদা ভারত্তা লাকপিনবা হায়জখি৷