Ministry of Tourism
The two-day conference of Tourism and Culture Ministers of North Eastern States successfully concludes in Guwahati
14 SEP 2021 6:03PM by PIB Delhi
The two-day conference of Tourism and Culture Ministers of North Eastern States organized by the Ministry of Tourism, Government of India successfully concluded in Guwahati today. The conference was inaugurated yesterday by Shri G. Kishan Reddy, Union Minister of Tourism, Culture and DoNER and Sri Himanta Biswa Sarma, Chief Minister of Assam.
Shri Arjun Ram Meghwal, Union Minister of State for Culture and Parliamentary Affairs, Shri Ajay Bhatt, Union Minister of State for tourism and Defence also graced the inaugural session of conference.
Shri Arvind Singh, Secretary Ministry of Tourism Government of India while addressing the second day of the two-day conference said that the conference has been successful in apprising the participants about the several projects and initiatives being undertaken by the Central Government for the development of the northeast region. He also said that the several unique initiatives have been taken up by several states of the North East and the experiences shared by the participating states have been very encouraging.
The second day deliberations in the Conference were on the Progress of the projects sanctioned under the Swadesh Darshan and PRASHAD scheme.
While discussing on the topic, Ms Rupinder Brar, Additional Director General said that under the Swadesh Darshan Scheme, tourism department focuses on integrated development of theme-based tourist circuits, while adding that the Ministry has sanctioned 16 projects in the North Eastern region. She further added that the ministry is giving special emphasis on developing infrastructure, ground capacity and skills in the Northeast region. She emphasised on the fact that the tourism ministry is also providing branding and marketing assistance to the northeast region through its various schemes and flagship initiatives.
The session was also attended by Shri Rakesh Kumar Verma, Joint Secretary, Ministry of Tourism, Government of India and other delegates from North Eastern states.

তুরিজম মন্ত্রালয়
গুৱাহাতিদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী তুরিজম অমসুং কলচর মন্ত্রীশিংগী নুমিৎ নিনিগী ওইবা কনফরেন্স অদু মাই পাক্না লোইশিনখ্রে
14 SEP 2021 6:03PM by PIB Imphal
গুৱাহাতিদা ভারত সরকারগী তুরিজম মন্ত্রালয়না শিনখিবা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী তুরিজম অমসুং কল্চর মন্ত্রীশিংগী নুমিৎ নিনিগী ওইবা কনফরেন্স অদু ঙসি মাই পাক্না লোইশিনখি৷ কনফরেন্স অদু ঙরাং তুরিজম, কল্চর অমদি দোনরগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দী অমসুং অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী হিমন্ত বিস্বা শর্মনা হৌদোকখি৷
কল্চর অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী আর্জুন রাম মেঘৱাল, তুরিজম অমসুং দিফেন্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অজে ভাতসু কনফরেন্স অদু হৌদোকপগী সেসনদা শরুক য়াখি৷
নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অদুগী অনিশুবা নুমিৎতা ভারত সরকারগী তুরিজম মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী আর্বিন্দ সিংহনা ৱা ঙাংলদুনা, অৱাং-নোংপোক লমদম অসি চাওখৎননবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা পাইখৎলিবা প্রোজেক্তশিং অমসুং ইনিসিয়েতিব কয়ামরোমগী মরমদা শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা খঙহনদুনা কনফরেন্স অসি মাই পাক্না লৌইশিনখ্রে হায়না ফোংদোকখি৷ অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য কয়ানা তোঙান তোঙানবা অখন্নবা ইনিসিয়েতিবশিং পাইখৎখ্রে অমসুং শরুক য়ারিবা রাজ্যশিংনা এক্সপরিয়েন্সশিং সেয়র তৌরকখিবা অসি য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাইনি হায়না মহাক্নসু ফোংদোকখি৷
স্বাদেশ দর্শন অমসুং প্রসাদ স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী প্রোগ্রেস অদু কনফরেন্স অদুগী নিনিশুবা নুমিৎতা খন্নখি৷
হিরম অসিগী মতাংদা খন্ন-নৈনরদুনা, মন্ত্রালয় অসিনা অৱাং-নোংপোক লমদমদা প্রোজেক্ত ১৬ সেঙ্কসন তৌখ্রে হায়না পল্লদুনা স্বাদেশ দর্শন স্কিমগী মখাদা, তুরিজম দিপার্তমেন্তনা থীম-বেজ তুরিস্ত সর্ক্যুইতশিংগী ইন্তিগ্রেতেদ দিভেলপমেন্তদা মীৎয়েং থম্লি হায়না এদিস্নেল দাইরেক্তর জেনেরেল, শ্রীমতি রুপিন্দর ব্রারনা ফোংদোকখি৷ মন্ত্রালয় অসিনা অৱাং-নোংপোক লমদমদা ইনফ্রাস্ত্রকচর, গ্রাউন্দ কেপাসিতী শেমগৎনবা অমসুং স্কিলশিং হৈহন্নবা অখন্নবা মীৎয়েং চংলি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ তুরিজম মন্ত্রালয়না তোঙান তোঙানবা স্কিমশিং অমসুং ফ্লেগশিপ ইনিসিয়েতিবশিংগী খুৎথাংদা অৱাং-নোংপোক লমদমদা ব্রান্দিং অমসুং মার্কেতিংগী ওইবা মতেংসু পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
সেসন অদুদা ভারত সরকারগী তুরিজম মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী রাকেশ কুমার ভর্ম অমসুং অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী অতোপ্পা দেলিগেতশিংসু শরুক য়াখি৷