Prime Minister's Office
Prime Minister speaks on phone with his German counterpart, Federal Chancellor Dr Angela Merkel
23 AUG 2021 8:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with his German counterpart, Federal Chancellor Dr Angela Merkel.
The leaders discussed the unfolding security situation in Afghanistan and its implications on the region and the world. They emphasised the importance of maintaining peace and security, with the most urgent priority being the repatriation of stranded people.
The two leaders also discussed issues on the bilateral agenda, including cooperation in Covid-19 vaccines, development cooperation with a focus on climate and energy, and fostering trade and economic relations. They exchanged views on issues of multilateral interest such as the forthcoming COP-26 meeting and the Indian initiative to promote a dialogue on maritime security at the United Nations Security Council. They emphasised commonality of perspectives between both sides on promoting inclusive cooperation in the Indo-Pacific region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কা ফম মানবা জর্মনগী ফেদরেল চান্সেলর দাঃ এঞ্জেলা মর্কেলগা ফোন্দা ৱারী শানখ্রে
23 AUG 2021 8:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মহাক্কা ফম মানবা জর্মনগী ফেদরেল চান্সেলর দাঃ এঞ্জেলা মর্কেলগা ফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
লুচিংবশিংনা অফগানিস্তান্দা ওইরিবা সেক্যুরিতীগী ফিভম অমসুং মফমসিগী অমসুং মালেমগী অতৈ মফমশিংদা ওইরক্লিবা অসিগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি। মখোয়না উপায় লৈতনা ময়ুমদা হল্লকখ্রবশিংদা অথুবা মতমদা খুদোংচাবা পীবগা লোয়ননা শান্তি থম্বা অমসুং সেক্যুরিতীগী মরুওইবদা লুম্না লৌখি।
লুচিংবা অনি অসিনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং, অইং-অশা অমসুং ইনর্জীদা মিৎয়েং চংদুনা চাউখৎ থৌরাংদা মতেং পীনবা অমসুং ললোল-ইতিক চাউখৎনবা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং ইকোনোমীগী ওইবা মরী থম্বা য়াওনা নাকন অনিগী এজেন্দাদসু খন্ন-নৈনখি। মখোয়না লাক্কদৌরিবা সি.ও.পি.-২৬ মীফম অমসুং য়ুনাইতেৎ নেসন্স সেক্যুরিতী কাউন্সিলদা মেরিতাইম সেক্যুরিতীগী মতাংদা ৱারী শানগদৌরিবা অসিদসু মিৎয়েং থমখি। মখোয়না ইন্দো-পেসিফিক্কী মফমদা নাকন অনিগী ওইবা চপ মান্নবা মিৎয়েং থম্নবা মরুওইনা লৌখি।