Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage nearly 53 Cr
More than 57 Lakh vaccine doses administered in last 24 hours
India achieves its highest ever Recovery Rate of 97.46%
40,120 Daily New Cases reported in last 24 hours
India's Active Caseload (3,85,227)presently constitute 1.20% of total cases
Daily Positivity Rate (2.04%) less than 3% for last 18 days
13 AUG 2021 10:22AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has nearly reached 53 Cr. Cumulatively, 52,95,82,956 vaccine doses have been administered through 60,40,607 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 57,31,574 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,03,43,406
2nd Dose
80,50,401
FLWs
1st Dose
1,82,54,407
2nd Dose
1,19,88,029
Age Group 18-44 years
1st Dose
18,80,51,247
2nd Dose
1,39,53,516
Age Group 45-59 years
1st Dose
11,48,89,656
2nd Dose
4,44,21,296
Over 60 years
1st Dose
8,00,90,640
2nd Dose
3,95,40,358
Total
52,95,82,956
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination has commenced from 21st June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
India’s recovery rate rises to 97.46%. This is the highest ever recovery rate achieved by India since the start of the pandemic.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 3,13,02,345 people have already recovered from COVID-19 and 42,295 patients have recovered in the last 24 hours.
India has reported 40,120 daily new cases in the last 24 hours.
Less than 50,000 Daily New Cases have been reported since forty-sevenconsecutive days. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India’s Active Caseload today stands at 3,85,227. Active cases now constitute only 1.20% of the country's total Positive Cases, which isthe lowest since March 2020.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 19,70,495tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 48.94 crore (48,94,70,779) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate currently stands at 2.13% and the Daily Positivity rate stands at 2.04% today. Daily Positivity rate has remained below 3% forlast 18 days and below 5% for 67 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৫৩রোম য়ৌখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৭ হেন্না কাপখ্রে
ভারতনা ঙসি ফাওবদা মহাক্কী খ্বাইদগী ৱাংবা রিকোভরী রেত ৯৭.৪৬% ফংবা ঙমখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমদা অনৌবা কেস ৪০,১২০ লাকখি
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ(৩,৮৫,২২৭) অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.২০%নি
নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং(২.০৪%) ৩%দগী হেন্না তানা লাকখিবা নুমিৎ ১৮নি শুরে
13 AUG 2021 10:22AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৩রোম য়ৌখ্রে৷ ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ৬০,৪০,৬০৭তা ভেক্সিন দোজ পুন্না ৫২,৯৫,৮২,৯৫৬ কাপখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ ৫৭,৩১,৫৭৪ কাপখি৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৪৩,৪০৬
অনিশুবা দোজ
৮০,৫০,৪০১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮২,৫৪,৪০৭
অনিশুবা দোজ
১,১৯,৮৮,০২৯
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৮,৮০,৫১,২৪৭
অনিশুবা দোজ
১,৩৯,৫৩,৫১৬
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১১,৪৮,৮৯,৬৫৬
অনিশুবা দোজ
৪,৪৪,২১,২৯৬
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,০০,৯০,৬৪০
অনিশুবা দোজ
৩,৯৫,৪০,৩৫৮
অপুনবা
৫২,৯৫,৮২,৯৫৬
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে৷ লৈবাক অসি শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷
ভারতী রিকোভরী রেত ৯৭.৪৬% য়ৌখ্রে৷ মসি লাইনা-লাইচৎ শন্দোরকখিবা হেক হৌরকখিবা মতম অদুদগী হৌদুনা ভারতনা ঙসি ফাওবদা ফংবা ঙমখিবা খ্বাইদগী য়াম্বা রিকোভরী রেতনি৷
লাইচৎ অসি শন্দোরকপা হৌরকখিবা মতম অদুদগী হৌদুনা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা নাহনখিবা মীওইশিং অদুগী মনুংদা, মীওই ৩,১৩,০২,৩৪৫দি কোবিদ-১৯দগী মাংজৌননা ফবা ঙমখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা পেসেন্ত ৪২,২৯৫ লাইচৎ অসিদগী ফরকখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমদা অনৌবা কেস ৪০,১২০ লাকখি৷
নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা লাকখিবা নুমিৎ ৪৭নি শুরে৷ মসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্নবা খুৎশম্নদুনা হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ৩,৮৫,২২৭ য়ৌখ্রে৷ হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.২০% খক্তনি, মশিং অসি ২০২০গী মার্চ থাদগী হৌদুনা য়েংবা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ১৯,৭০,৪৯৫ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা, ভারতনা অপুনবা তেস্ত কোতি ৪৮.৯৪ (৪৮,৯৪,৭০,৭৭৯) হেন্না তৌখ্রে৷
অদুগা নাকল অমরোমদা লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎখিবা অসিদা, চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু হৌজিক হৌজিক ২.১৩% ওই অদুগা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু ঙসি ২.০৪% ওই৷ হৌজিক ফাওবদা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৮নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৬৭নি শুরে৷