Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding (MoU) between Institute of Cost Accountants of India (ICoAl) and the Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), United Kingdom (UK)
08 JUL 2021 7:30PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the Memorandum of Understanding (MoU) between Institute of Cost Accountants of India (ICoAl) and the Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), United Kingdom (UK), will provide mutual advanced entry to the Members of both the Institutes through exemptions from appearing in majority of papers to acquire the qualification of the other Professional Body and to undertake joint research, continuing professional development activities.
Impact:
This MoU will lead to a focus attention towards exchange of knowledge and exchange of research and publications which will strengthen good governance practice in both jurisdictions. Both parties will initiate joint research relevant to Cost Accountancy profession which could involve collaborative research in technical areas. This MoU will facilitate the movement of professionals in both jurisdictions and will enhance the employability of Cost Accountants in India and abroad.
Details:
This MoU will provide a pathway to enable members of one Institute to seek full membership status of other Institute by successfully passing the minimum number of subjects of professional level and to facilitate the movement of professionals in both jurisdictions.
Background:
The Institute of Cost Accountants of India was first established in 1944 as a registered company under the Companies Act with the objectives of promoting, regulating and developing the profession of cost accountancy. On 28th May, 1959, the Institute was established by a special act of Parliament, namely, the Cost and Works Accountants Act, 1959 as a statutory professional body for the regulation of the profession of cost and works accountancy. The Institute is the only recognised statutory professional organisation and licensing body in India specialising exclusively in cost and works accountancy. The Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) founded in 1904 and incorporated by Royal Charter in 1947 under the laws of England and Wales, is the global body for professional accountants, with more than 2,27,000 fully qualified members and 5,44,000 future members worldwide.

মন্ত্রীমন্দল
ইন্সতিত্যুত ওফ কোস্ত একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া(আই.সি.ও.এ.আই.) অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদম(য়ু.কে.)গী এসোসিয়েসন ওফ চার্তর্দ সর্তিফাইদ একাউন্তেন্ত(এ.সি.সি.এ.)গী মরক্তা থম্নখিবা য়ানা ৱারোল অদু কেবিনেতনা এপ্রুব তৌখ্রে
08 JUL 2021 7:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা য়ুনিয়ন কেবিনেতনা ইন্সতিত্যুত ওফ কোস্ত একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া(আই.সি.ও.এ.আই.) অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদম(য়ু.কে.)গী এসোসিয়েসন ওফ চার্তর্দ সর্তিফাইদ একাউন্তেন্ত(এ.সি.সি.এ.)গী মরক্তা থম্নখিবা য়ানা ৱারোল(এম.ও.য়ু.) অদু কেবিনেতনা এপ্রুব তৌখ্রে, মসিনা অতোপ্পা প্রোফেস্নেল বোদীগী ক্বালিফিকেসন ফংনবগী পেপর অয়াম্বা শরুক য়াদ্রবসু ইন্সতিত্যুত অনিমক্কী মেম্বরশিংদা মুচুএল এদভান্স এন্ত্রী য়াহল্লগনি অমসুং জোইন্ত রিসর্চ পাংথোক্নবা প্রোফেস্নেল দিবলপমেন্ত এক্তিবিতীশিং লেপ্পা লৈতনা পাংথোক্লগনি৷
ইম্পেক্ত:
মসিগী য়ানা ৱারোল অসিনা নোলেজ একচেঞ্জ তৌবা, রিসর্চ একচেঞ্জ তৌবা অমসুং পব্লিকেসনশিংদা হেন্না মীৎয়েং চংদুনা জুরিসদিক্সন অনিমক্তা অফবা গভর্নেন্স প্রেক্তিস লৈহল্লগনি৷ পার্তী অনিমক্না কোস্ত একাউন্তেন্সী প্রোফেসনগা মরী লৈননা জোইন্ত রিসর্চ পাংথোক্লগনি অমসুং তেক্নিকেল এরিয়াশিংদা কোলাবোরেতিব রিসর্চ পাংথোক্লবা য়াই৷ মসিগী য়ানা ৱারোল অসিনা জুরিসদিক্সন অনিমক্তা প্রোফেস্নেল চংথোক-চংশিন তৌবদা লাইহল্লগনি অমসুং মসিনা ভারত্তা অমসুং মপান লৈবাকশিংদা কোস্ত একাউন্তেন্তশিংগী থবক হেন্না ফংহল্লগনি৷
অকুপ্পা মরোলশিং:
মসিগী য়ানা ৱারোল অসিনা প্রোফেস্নেল লেবেলগী সবজেক্ত মিনিমম নম্বরদা মাই পাক্না পাস তৌদুনা ইন্সতিত্যুত অমগী মেম্বরশিংনা অতোপ্পা ইন্সতিত্যুত অদুগী ফুল মেম্বরশিপ স্তেতস ফংহন্নবা অমসুং জুরিসদিক্সন অনিমক্তা প্রোফেস্নেলশিং চংথোক-চংশিন তৌবদা লাইনবগী লম্বী অমা পীরগনি৷
বেকগ্রাউন্দ:
কোস্ত একাউন্তেন্সীগী প্রোফেসন অসি য়োকখৎপা, য়েংশিনবা অমসুং শেমগৎপগী ওবজেক্তিবশিং অসিগা লোইননা কম্পেনীস এক্তকী মখাদা রেজিস্তর কম্পেনী অমা ওইনা ভারতকী ইন্সতিত্যুত ওফ কোস্ত একাউন্তেন্ত ১৯৪৪দা ইহান হান্না শেমগৎখি৷ কোস্ত অমসুং ৱার্কস একাউন্তেন্সীগী প্রোফেসন অসি য়েংশিন্ননবগীদমক স্তেত্যুতরী প্রোফেস্নেল বোদী অমা ওইনা পার্লিয়ামেন্তগী অখন্নবা এক্ত অমনা মমিং ওইনা পল্লবদা ১৯৫৯গী কোস্ত অমসুং ৱার্কস একাউন্তেন্ত এক্তনা ইন্সতিত্যুত অসি ১৯৫৯গী মে ২৮দা শেমগৎখি৷ কোস্ত অমসুং ৱার্কস একাউন্তেন্সীদা মরু ওইনা স্পিসিয়েলাইস তৌরবা ভারত্তা লৈরিবা রিকোগনাইস স্তেত্যুতরী প্রোফেস্নেল ওর্গনাইজেসন অমসুং লাইসেন্সিং বোদী অসি ইন্সতিত্যুত অসি খক্তনি৷ ১৯০৪দা লিংখৎতুনা ইংলেন্দ অমসুং ৱেল্সকী লোশিংগী মখাদা ১৯৪৭তা রোয়েল চার্তরনা পুনশিনখিবা এসোসিয়েসন ওফ চার্তর্দ সর্তিফাইদ একাউন্তেন্ত(এ.সি.সি.এ.) অসি মপুং ফানা ক্বালিফাইদ ওইরবা মেম্বর ২,২৭,০০০ হেন্না লৈরিবা অমসুং মালেম অসি শিনবা থুংনা ফ্যুচর মেম্বর ৫,৪৪,০০০ লৈরিবা প্রোফেস্নেল একাউন্তেন্তগী গ্লোবেল বোদীনি৷