Ministry of Health and Family Welfare
India’s COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 32 cr
64.25 Lakh vaccine doses administered in last 24 hours
India reports 50,040 New Cases in the last 24 hours
India's Active Caseload further declines to 5,86,403
Daily Recoveries outnumber Daily New Cases for 45th consecutive day
Recovery Rate increases to 96.75%
Daily Positivity Rate stands at 2.82%,less than 5% positivity for 20 consecutive days
27 JUN 2021 11:27AM by PIB Delhi
In a significant achievement, India’s cumulative vaccination coverage has exceeded 32 Crores yesterday. A total of 32,17,60,077 vaccine doses have been administered through 42,79,210 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 64,25,893 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,01,96,091
2nd Dose
72,00,994
FLWs
1st Dose
1,74,36,514
2nd Dose
93,79,246
Age Group 18-44 years
1st Dose
8,34,29,067
2nd Dose
18,56,720
Age Group 45-59 years
1st Dose
8,68,82,578
2nd Dose
1,46,35,430
Over 60 years
1st Dose
6,74,40,309
2nd Dose
2,33,03,128
Total
32,17,60,077
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21 June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID19 vaccination throughout the country.
India has reported 50,040 new cases in the last 24 hours.
Less than 1 lakh Daily New Cases have been reported for 20 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has also been witnessing a continuous fall in its active caseload. The country’s Active Caseload today stands at 5,86,403 today.
A net decline of 9,162 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 1.94% of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID-19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 45 consecutive days now. 57,944 recoveries were registered in the last 24 hours.
Nearly 8 thousand (7,904) more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,92,51,029 people have already recovered from COVID-19 and 57,944 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 96.75%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 17,77,309 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 40.42 crore (40,42,65,101) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 2.91% while the Daily Positivity rate stands at 2.82% today. It has remained less than 5% for 20 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পা কোতি ৩২ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৬৪.২৫ কাপখি
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৫০,০৪০ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখাতানা ৫,৮৬,৪০৩ হন্থখ্রে
নোংমদা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৪৫নি শুরে
রিকোভরী রেত ৯৬.৭৫%দা হেনগৎখ্রে
নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ২.৮২%নি, ৫%গী মখাদা পোজিতিব ওইখিবা নুমিৎ ২০নি শুরে
27 JUN 2021 11:27AM by PIB Imphal
মরু ওইবা এচিবমেন্ত অমা ওইনা, ভারত্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপখিবা মশিং অসি ঙরাং পুন্না কোতি ৩২ হেনখ্রে৷ ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ৪২,৭৯,২১০দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ৩২,১৭,৬০,০৭৭ কাপখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ ৬৪,২৫,৮৯৩ কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০১,৯৬,০৯১
অনিশুবা দোজ
৭২,০০,৯৯৪
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৭৪,৩৬,৫১৪
অনিশুবা দোজ
৯৩,৭৯,২৪৬
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৩৪,২৯,০৬৭
অনিশুবা দোজ
১৮,৫৬,৭২০
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৬৮,৮২,৫৭৮
অনিশুবা দোজ
১,৪৬,৩৫,৪৩০
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৬,৭৪,৪০,৩০৯
অনিশুবা দোজ
২,৩৩,০৩,১২৮
অপুনবা
৩২,১৭,৬০,০৭৭
মীয়াম পুম্নমক কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী অনৌবা ফেস ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে৷ লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্নবগী খোঙজেল অদু য়াংখৎনবা অমসুং চাওথোক্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৫০,০৪০ লাকখি৷
হৌজিক্তি নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখিবা নুমিৎ ২০নি শুরে৷ মসিনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারত্তা লেপ্পা লৈতনা মহাক্কী এক্তিবলোদ তারক্লি৷ ঙসিদি লৈবাক অসিগী এক্তিব কেস মশিং অসি ঙসি ৫,৮৬,৪০৩ ওইখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ৯,১৬২ তারকখি অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.৯৪% খক্তনি৷
কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই কয়া অমা লেপ্পা-লৈতনা ফরকপনা, ভারততা নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরক্লিবা মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৪৫নি শুরে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ৫৭,৯৪৪ নাবা ফখি৷
নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেসশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই লিশিং নিপানরোম (৭,৯০৪) হেন্না নাবা ফখ্রে৷
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক শন্দোরকপা মতমদগী হৌদুনা হৌজিক ফাওবদা মীওই ২,৯২,৫১,০২৯ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৫৭,৯৪৪ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে৷ মসিনা লৈবাক অসিগী রিকোভরী রেত অসি ৯৬.৭৫% ওইহন্দুনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং কা-হেন্না হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ১৭,৭৭,৩০৯ তৌখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা ভারততা তেস্ত পুন্না কোতি ৪০.৪২ হেন্না(৪০,৪২,৬৫,১০১) হেন্না তৌখ্রে৷
নাকল অমদা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎলকখিবা অসিদা মরী লৈননা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু লেপ্পা-লৈতনা হন্থরকখ্রে৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি হৌজিক হৌজিক ২.৯১% ওই অদুগা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ২.৮২% ওইখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক %গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২০নি শুরে৷