Ministry of Health and Family Welfare
Gap between two doses of Covishield Vaccine extended from 6-8 weeks to 12-16 weeks based on recommendation of COVID Working Group
13 MAY 2021 4:28PM by PIB Delhi
The COVID Working Group chaired by Dr N K Arora has recommended extension of the gap between the first and second doses of COVISHIELD vaccine to 12-16 weeks. The present gap between the two doses of COVISHIELD vaccine is 6-8 weeks.
Based on the available real-life evidences, particularly from UK, the COVID-19 Working Group agreed for increasing the dosing interval to 12-16 weeks between two doses of COVISHIELD vaccine. No change in interval of COVAXIN vaccine doses was recommended.
The COVID Working Group comprises of the following members:
1. Dr N K Arora- Director, INCLEN Trust
2. Dr Rakesh Agarwal, Director and dean, JIPMER, Puducherry
3. Dr Gagandeep Kang, professor, Christian Medical College, Vellore
4. Dr J P Mulliyal, Retd professor, Christian Medical College, Vellore
5. Dr Naveen Khanna, Group Leader, International Centre For Genetic Engineering And Biotechnology (ICGEB), JNU, New Delhi
6. Dr Amulya Panda, Director, National Institute of Immunology, New Delhi
7. Dr V G Somani, Drugs Controller General of India (DCGI), Govt of India
The recommendation of the COVID Working Group was accepted by the National Expert Group on Vaccine Administration for Covid-19 (NEGVAC), headed by Dr V K Paul, Member (Health) Niti Aayog in its meeting on 12th May 2021.
The Union Ministry of Health and Family Welfare has also accepted this recommendation of the COVID Working Group for extension of the gap between the first and second doses of COVISHIELD vaccine to 12 -16 weeks.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ ৱার্কিং গ্রুপকী রিকম্মেন্দেসনগী মতুং ইন্না কোভিশিল্দ ভেক্সিন দোজ অনিগী মরক্তা লৈগদৌরিবা গেপ অদু চয়োল ৬-৮ ওইরম্বদগী চয়োল ১২-১৬তা শাংদোকখ্রে
13 MAY 2021 4:28PM by PIB Imphal
দা. এন.কে. অরোরানা থৌবুরেল ওইরিবা কোবিদ ৱার্কিং গ্রুপনা কোভিশিল্দ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপ্পবী মরক্তা লৈগদৌরিবা গেপ অদু চয়োল ১২-১৬ ফাওবা শাংদোক্নবা খঙহনখ্রে৷ কোভিশিল্দ ভেক্সিন দোজ অনি কাপ্পগী হৌজিক লৈরিবা গেপ অসি চয়োল ৬-৮ ফাওবনি৷
মরু ওইনা য়ু.কে.দগী ফংখিবা রিএল লাইফ ইবিদেন্সশিংগী মতুং ইন্না, কোবিদ-১৯ ৱার্কিং গ্রুরনা কোভিশিল্দ ভেক্সিন দোজ অনি কাপ্পগী মরক্তা গেপ ওইনা থম্লিবা মতম অসি চয়োল ১২-১৬ ফাওবা হেনগৎনবগী অয়াবা পীখ্রে৷ কোভাক্সিন ভেক্সিন কাপ্পগী ওইনা অহোংবা অমতা লৈতে৷
কোবিদ ৱার্কিং গ্রপ অদুদা য়াওরিবা মেম্বরশিং অদু মখাদা পীরি:
১. আই.এন.সি.এল.ই.এন.গী দাইরেক্তর-দা. এন.কে. অরোরা
২. পুদুচেরীদা লৈরিবা জে.আই.পি.এম.ই.আর.গী দাইরেক্তর অমসুং দিন দা. রাকেশ অগরৱাল
৩. ভেল্লোরদা লারিবা খৃস্তিয়ন মেদিকেল কোলেজকী প্রোফেসর দা. গঙ্গাদীপ কাঙ্গ
৪. ভেল্লোরদা লৈরিবা খৃস্তিয়ন মেদিকেল কোলেজকী রিতাইয়র্দ প্রোফেসর দা. জে.পি. মুল্লিয়াল
৫. ন্যু দিল্লিগী জে.এন.য়ু.দা লৈরিবা ইন্তরনেস্নেল কেয়র ফোর জেনেতিক ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং বাইওতেক্নোলোজিগী গ্রুপ লিদর দা. নভিন খন্ননি৷
৬ ন্যু দিল্লিদা লৈরিবা নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ইম্ম্যুনোলোজিগী দাইরেক্তর দা. অমুল্য় পন্দা
৭. ভারত সরকারগী দ্রগ কন্ত্রোলর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়ন(দি.সি.জি.আই.)গী দোক্তর ভি.জি. সোমালি অসিনি৷
কোবিদ ৱার্কিং গ্রুপনা ফোংখিবা রিকম্মেন্দেসনশিং অদু নিতি অয়োগকি মেম্বর (হেল্থ) দোক্তর. ভি কে.পোলনা থৌবুরেল ওইদুনা ২০২১গী মে ১২দা ফমখিবা নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন ভেক্সিন এদমিনিস্ত্রেসন ফোর কোবিদ-১৯(এন.ই.জি.ভি.এ.সি.)গী মীফমনা অয়াবা পীখ্রে৷
কোভিশিল্দ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপ্পগী গেপ অসি চয়োল ১২-১৬ ফাওবা শাংদোক্নবা কোবিদ ৱার্কিং গ্রুপনা ফোংলিবা রিকম্মেন্দেসন অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়নসু অয়াবা পীখ্রে৷