Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 15.89 Crore as Phase-3 of Nationwide Vaccination Drive commences
More than 4 Lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated in Phase-3 Vaccination Drive
On a steadily growing path, over 3.20 Lakh Recoveries in the last 24 hours
04 MAY 2021 10:33AM by PIB Delhi
The Liberalized and Accelerated Phase-3 Strategy of Covid-19 Vaccination has come into force from 1st May 2021. The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has crossed 15.89 Cr today.
4,06,339 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine across 12 States/UT. These are Chhattisgarh (1025), Delhi (40,028), Gujarat (1,08,191), Haryana (55,565), Jammu and Kashmir (5,587), Karnataka (2,353), Maharashtra (73,714), Odisha (6,802), Punjab (635), Rajasthan (76,151), Tamil Nadu (2,744) and Uttar Pradesh (33,544).
Cumulatively, 15,89,32,921 vaccine doses have been administered through 23,35,822sessions so far, as per the provisional report till 7 am today. These include 94,48,289 Healthcare Workers (HCWs) who have taken the 1st dose and 62,97,900 HCWs who have taken the 2nd dose 1,35,05,877 Frontline Workers (FLWs) (1st dose), 72,66,380 FLWs (2nd dose), and 4,06,339 for 18-44 years of age group (1st dose). 5,30,50,669 for over 45 years old to 60 years old (1st Dose), 41,42,786 for over 45 years old to 60 years old (2nd dose), 5,28,16,238 for above 60 years (1st Dose) and 1,19,98,443 for above 60 years (2nd Dose).
HCWs
FLWs
Age Group 18-44 years
Age Group 45-60 years
Above 60 Years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
94,48,289
62,97,900
1,35,05,877
72,66,380
4,06,339
5,30,50,669
41,42,786
5,28,16,238
1,19,98,443
15,89,32,921
Ten states accounted for 66.94% of the cumulative doses given so far in the country.
As on Day-108 of the vaccination drive (3rdMay 2021), 17,08,390 vaccine doses were given.
Across 12,739 sessions, 8,38,343 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 8,70,047 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 3rd May 2021 (108thDay)
HCWs
FLWs
Age Group 18-44 years
Age Group 45-60 years
Above 60 Years
Total Achievement
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
14,514
26,349
62,078
79,381
2,17,616
3,89,229
3,06,761
1,54,906
4,57,556
8,38,343
8,70,047
India’s cumulative recoveries stand at 1,66,13,292 today.
The National Recovery Rate is 81.91% with 3,20,289 recoveries being reported in the last 24 hours.
Ten states account for 73.14% of the new recoveries.
India’s daily tests conducted is shown below and daily positivity rate now stands at 21.47%
3,57,229 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten states including Maharashtra, Karnataka, Kerala, Uttar Pradesh, Delhi, Tamil Nadu, West Bengal, Andhra Pradesh, Rajasthan and Chhattisgarh reported 71.71% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 48,621. It is followed by Karnataka with 44,438 while Uttar Pradesh reported 29,052 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 34,47,133. It now comprises 17.00% of the country's total Positive Cases. A net incline of 33,491cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Twelve States including Maharashtra, Karnataka, Uttar Pradesh, Kerala, Rajasthan, Gujarat, Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Tamil Nadu, West Bengal, Bihar and Haryana cumulatively account for 81.41% of India’s total Active Cases.
Each of them also comprises more than 1 lakh active cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.10% which is continuously declining.
3,449 deaths were reported in the last 24 hours.
TenStates account for 73.15% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (567) followed by Delhi (448) and Uttar Pradesh with 285 daily deaths.
Two States/UTs have not reported any COVID-19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N andArunachal Pradesh.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হৌখিবদগী ভারতকী ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা মশিং অসি কোতি ১৫.৮৯ হেনখ্রে
ফেস-৩ ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিদা চহি ১৮-৪৪গী চহি কাংলুপ অসিগী মনুং চল্লিবা বেনিফিসরি লাখ ৪ হেনবনা ভেক্সিন কাপখ্রে
তপ্ন-তপ্ন লাইচৎ অসিদগী ফগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই লাখ ৩.২০ হেন্না লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে
04 MAY 2021 10:33AM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইস অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস-৩ স্ত্রাতিজি অদু ২০২১গী মে ১দগী চৎনবা হৌরে৷ লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা মশিং অদু ঙসি কোতি ১৫.৮৯ শুখ্রে৷
রাজ্য/য়ু.তি. ১২দা লৈরিবা চহি ১৮-৪৪গী চহি কাংলুপ অসিগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরি ৪,০৬,৩৩৯না কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে৷ মখোয়শিং অদুদি ছত্তিশগর (১০২৫), দিল্লি (৪০,০২৮), গুজরাত (১,০৮,১৯১), হরিয়ানা (৫৫,৫৬৫), জম্মু অমসুং কাশ্মীর(৫,৫৮৭), কর্নতাকা (২,৩৫৩), মহারাস্ত্র (৭৩,৭১৪), ওরিশা (৬,৮০২), পঞ্জাব(৬৩৫), রাজস্থান (৭৬,১৫১), তামিল নাদু (২,৭৪৪) অমসুং উত্তর প্রদেশ (৩৩,৫৪৪)নি৷
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবদা ফংখিবা প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, হৌজিক ফাওবদা সেসন ২৩,৩৫,৮২২গী খুৎথাংদা কাপখিবা কোবিদ ভেক্সিনগী অপুনবা মশিং অসি ১৫,৮৯,৩২,৯২১ শুখ্রে৷ মখোয়শিং অদুদি অহানবা দোজ কাপখিবা হেল্থকেয়র ৱার্কর(ঐচ.সি.দবল্যু)৯৪,৪৮,২৮৯, অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু ৬২,৯৭,৯০০, ফ্রান্তলাইন ৱার্কর ১,৩৫,০৫,৮৭৭ (এফ.এল.দবল্যু.)(অহানবা দোজ), এফ.এল.দবল্যু. ৭২,৬৬,৩৮০ (অনিশুবা দোজ), অমসুং চহি কাংলুপ ১৮-৪৪গী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৪,০৬,৩৩৯ (অহানবা দোজ), চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৫,৩০,৫০,৬৬৯ (অহানবা দোজ), চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৪১,৪২,৭৮৬ (অনিশুবা দোজ), চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওই ৫,২৮,১৬,২৩৮ (অহানবা দোজ) অমসুং চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওই ১,১৯,৯৮,৪৪৩ (অনিশুবা দোজ)নি৷
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
এফ.এল.দবল্যু.শিং
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী চহি কাংলুপ
চহি ৪৫-৬০ ফাওবগী চহি কাংলুপ
চহি ৬০গী মথক
অপুনবা
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
৯৪,৪৮,২৮৯
৬২,৯৭,৯০০
১,৩৫,০৫,৮৭৭
৭২,৬৬,৩৮০
৪,০৬,৩৩৯
৫,৩০,৫০,৬৬৯
৪১,৪২,৭৮৬
৫,২৮,১৬,২৩৮
১,১৯,৯৮,৪৪৩
১৫,৮৯,৩২,৯২১
হৌজিক ফাওদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা দোজকী ৬৬.৯৪%দি রাজ্য তরাদা ওইরি
ভেক্সিনেসন দ্রাইব নুমিৎ-১০৮ (২০২১গী মে ৩) শুরকপা অসিদা, ভেক্সিন দোজ ১৭,০৮,৩৯০ কাপখ্রে৷
অহানবা দোজতী ওইনা সেসন ১২,৭৩৯দা মীওই ৮,৩৮,৩৪৩ অমসুং অনিশুবা দোজকী ওইনা মীওই ৮,৭০,০৪৭দা ভেক্সিন কাপখ্রে৷
তাং: ২০২১গী মে ৩ (১০৮শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
এফ.এল.দবল্যু.শিং
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী চহি কাংলুপ
চহি ৪৫-৬০ ফাওবগী চহি কাংলুপ
চহি ৬০গী মথক
অপুনবা
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১৪,৫১৪
২৬,৩৪৯
৬২,০৭৮
৭৯,৩৮১
২,১৭,৬১৬
৩,৮৯,২২৯
৩,০৬,৭৬১
১,৫৪,৯০৬
৪,৫৭,৫৫৬
৮,৩৮,৩৪৩
৮,৭০,০৪৭
ঙসি ফাওবদা ভারতকী পুন্না লাইচৎ অসিদগী ফখিবা মশিং অসি ১,৬৬,১৩,২৯২নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩,২০,২৮৯ লাইচৎ অসিদগী ফরক্তুনা লৈবাক অসিগী পুন্না লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী চাং অসি ৮১.৯১নি৷
নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী ৭৩.১৪%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
ভারতকী নুংতি নুমিৎ খুদিংগী পাংথোক্লিবা তেস্তশিং অদু মখাদা পীরি অমসুং নুংতিগী পোজিতিব ওইখিবগী চাং অদু হৌজিক ২১.৪৭% ওইরে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৩,৫৭,২২৯ লাকখি
মহারাস্ত্র, কর্নতাকা, কেরলা, উত্তর প্রদেশ, দিল্লি, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল, আন্ধ্র প্রদেশ, রাজস্থান অমসুং ছত্তিশগর য়াওনা রাজ্য তরাদা অনৌবা কেস ৭১.৭১% রিপোর্ত তৌরকখি৷
মহারাস্ত্রনা নোংমদা অনৌবা কেস ৪৮,৬২১ রিপোর্ত তৌরক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা রাজ্য ওইরে৷ কর্নতাকানা কেস ৪৪,৪৩৮ অমসুং উত্তর প্রদেশনা অনৌবা কেস ২৯,০৫২ রিপোর্ত তৌরক্তুনা মতুং ইল্লি৷
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ৩৪,৪৭,১৩৩ য়ৌরে৷ হায়রিবা মশিং অসি ভারতকী পোজিতিব ওইরিবা অপুনবা মশিং অদুগী ১৭.০০%নি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস ৩৩,৪৯১ হেনগৎলকখি হায়না রেকোর্দ তৌখি৷
বিহার, ৱেস্ত বেঙ্গল, তামিল নাদু, ছত্তিশগর, আন্ধ্র প্রদেশ, গুজরাত, রাজস্থান, কেরলা, উত্তর প্রদেশ, কর্নতাকা, মহারাস্ত্র অমসুং হরিয়ানা রাজ্য তরানিথোইনা ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেস মশিংগী ৮১.৪১% ওইরি৷
মখোয় খুদিংমক্তা এক্তিব কেস লাখ ১-১ হেন্না লৈ৷
নেস্নেল মোর্তালিতী রেত অসি লেপ্পা লৈতনা তারক্লি অমসুং হৌজিক হৌজিক ১.১০% ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩,৪৪৯ শিখি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি৷
নৌনা শিরিবা মশিং অসিগী ৭৩.১৫%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷ মহারাস্ত্রদনা খ্বাইদগী য়াম্না মীওই (৫৬৭), দিল্লিনা মতুং ইন্দুনা (৪৪৮) অমসুং উত্তর প্রদেশনা ২৮৫ নোংমগী ওইনা শিখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদনা মরম ওইরগা রাজ্য /য়ু.তি. অনিদা মীওই অমতা শিবা য়াওখিদে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ হায়রিবশিং অদুদি দি. অমসুং দি. অমসুং দি. অমসুং এন., অমসুং অরুনাচল প্রদেশনি৷