ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶବ୍ୟାପୀ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଚାଲିଥିବା ବେଳେ ମୋଟ ଟିକାକରଣ ୧୫.୮୯ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଟିକାକରଣରେ ୧୮-୪୪ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ୪ ଲକ୍ଷ ହିତାଧିକାରୀ ଟିକା ନେଇଛନ୍ତି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୩.୨୦ ଲକ୍ଷ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି
04 MAY 2021 10:33AM by PIB Bhubaneswar
୨୦୨୧ ମେ ୧ ତାରିଖରୁ ଦେଶରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ଦେଶରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ଟିକାକରଣ ୧୫.୮୯ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
୧୨ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ୧୮-୪୪ ବର୍ଷ ବୟସ ମଧ୍ୟରେ ୪,୦୬,୩୩୯ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀ ଟିକା ନେଇଛନ୍ତିଏହା ମଧ୍ୟରେ ଛତିଶଗଡ଼ (୧୦୨୫), ଦିଲ୍ଲୀ (୪୦,୦୨୮), ଗୁଜରାଟ (୧,୦୮,୧୯୧), ହରିଆନା (୫୫,୫୬୫), ଜମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର (୫,୫୮୭), କର୍ଣ୍ଣାଟକ (୨,୩୫୩), ମହାରାଷ୍ଟ୍ର (୭୩,୭୧୪), ଓଡ଼ିଶା (୬,୮୦୨), ପଞ୍ଜାବ (୬୩୫), ରାଜସ୍ଥାନ (୭୬,୧୫୧), ତାମିଲନାଡ଼ୁ (୨,୭୪୪) ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ (୩୩,୫୪୪) ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨୩,୩୫,୮୨୨ ସେସନରେ ମୋଟ ୧୫,୮୯,୩୨,୯୨୧ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ୯୪,୪୮,୨୮୯ ଜଣ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ (ଏଚସିଡବ୍ଲୁ)ଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌, ୬୨,୯୭,୯୦୦ ଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍‌, ୧,୩୫,୦୫,୮୭୭ ଜଣ ଆଗଧାଡ଼ିର କର୍ମୀ (ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ)ଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌, ୭୨,୬୬,୩୮୦ ଜଣ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍‌, ୧୮-୪୪ ବର୍ଷ ବର୍ଗର ୪,୦୬,୩୩୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌, ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସ ମଧ୍ୟରେ ୫,୩୦,୫୦,୬୬୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌, ୪୧,୪୨,୭୮୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍‌, ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୫,୨୮,୧୬,୨୩୮ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୧,୧୯,୯୮,୪୪୩ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
ଦେଶରେ ହୋଇଥିବା ମୋଟ ଟିକାକରଣର ୬୬.୯୪% ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ୧୦ ରାଜ୍ୟରେ ।
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୧୦୮ତମ ଦିବସ(୩ ମେ ୨୦୨୧)ରେ ୧୭,୦୮,୩୯୦ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
୧୨,୭୩୯ ସେସନରେ ୮,୩୮,୩୪୩ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌, ୮,୭୦,୦୪୭ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
Date: 3rd May 2021 (108thDay)
HCWs
FLWs
Age Group 18-44 years
Age Group 45-60 years
Above 60 Years
Total Achievement
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
14,514
26,349
62,078
79,381
2,17,616
3,89,229
3,06,761
1,54,906
4,57,556
8,38,343
8,70,047
ଦେଶରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୧,୬୬,୧୩,୨୯୨ ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୮୧.୯୧% ଥିବା ବେଳେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩,୨୦,୨୮୯ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୭୩.୧୪% ସୁସ୍ଥ ଆସିଛନ୍ତି ଦଶ ରାଜ୍ୟରେ ।
ଦେଶରେ ଏବେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୨୧.୪୭% ଥିବା ବେଳେ ଭାରତର ଦୈନିକ କୋଭିଡ ଟେଷ୍ଟ ଗ୍ରାଫ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୩,୫୭,୨୨୯ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଏହା ମଧ୍ୟରୁ ୭୧.୭୧% ମାମଲା ଆସିଛି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, କେରଳ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଦିଲ୍ଲୀ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ, ରାଜସ୍ଥାନ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ ଆଦି ଦଶ ରାଜ୍ୟରୁ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୪୮,୬୨୧ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୪୪,୪୩୮ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ୨୯,୦୫୨ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଭାରତରେ ଏବେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ରହିଛି ୩୪,୪୭,୧୩୩ । ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ ସଂଖ୍ୟାର ଏହା ୧୭.୦୦% । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ ୩୩,୪୯୧ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି ।
ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୮୧.୪୧% ମାମଲା ଅଛି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, କେରଳ, ରାଜସ୍ଥାନ, ଗୁଜରାଟ, ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ, ଛତିଶଗଡ଼, ତାମିଲନାଡ଼ୁ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ବିହାର ଏବଂ ହରିଆନା ଆଦି ୧୨ଟି ରାଜ୍ୟରେ ।
ଏସବୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ରାଜ୍ୟରେ ୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଲେଖାଏଁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି ।
ଜାତୀୟ ମୃତ୍ୟୁହାର କ୍ରମେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି ଏବଂ ୧.୧୦% ରହିଛି, ଯାହାକି ନିମ୍ନମୁଖୀ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୩୪୪୯ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଏହି ମୃତ୍ୟୁରୁ ୭୩.୧୫% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ଦଶ ରାଜ୍ୟେରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୬୭ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ୪୪୮ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ୨୮୫ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଦୁଇଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି କୋଭିଡ-୧୯ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ। ଏହା ହେଲା ଦାମନ ଓ ଡିଉ ଏବଂ ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଲି, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 15.89 Crore as Phase-3 of Nationwide Vaccination Drive commences
More than 4 Lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated in Phase-3 Vaccination Drive
On a steadily growing path, over 3.20 Lakh Recoveries in the last 24 hours
04 MAY 2021 10:33AM by PIB Delhi
The Liberalized and Accelerated Phase-3 Strategy of Covid-19 Vaccination has come into force from 1st May 2021. The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has crossed 15.89 Cr today.
4,06,339 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine across 12 States/UT. These are Chhattisgarh (1025), Delhi (40,028), Gujarat (1,08,191), Haryana (55,565), Jammu and Kashmir (5,587), Karnataka (2,353), Maharashtra (73,714), Odisha (6,802), Punjab (635), Rajasthan (76,151), Tamil Nadu (2,744) and Uttar Pradesh (33,544).
Cumulatively, 15,89,32,921 vaccine doses have been administered through 23,35,822sessions so far, as per the provisional report till 7 am today. These include 94,48,289 Healthcare Workers (HCWs) who have taken the 1st dose and 62,97,900 HCWs who have taken the 2nd dose 1,35,05,877 Frontline Workers (FLWs) (1st dose), 72,66,380 FLWs (2nd dose), and 4,06,339 for 18-44 years of age group (1st dose). 5,30,50,669 for over 45 years old to 60 years old (1st Dose), 41,42,786 for over 45 years old to 60 years old (2nd dose), 5,28,16,238 for above 60 years (1st Dose) and 1,19,98,443 for above 60 years (2nd Dose).
HCWs
FLWs
Age Group 18-44 years
Age Group 45-60 years
Above 60 Years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
94,48,289
62,97,900
1,35,05,877
72,66,380
4,06,339
5,30,50,669
41,42,786
5,28,16,238
1,19,98,443
15,89,32,921
Ten states accounted for 66.94% of the cumulative doses given so far in the country.
As on Day-108 of the vaccination drive (3rdMay 2021), 17,08,390 vaccine doses were given.
Across 12,739 sessions, 8,38,343 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 8,70,047 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 3rd May 2021 (108thDay)
HCWs
FLWs
Age Group 18-44 years
Age Group 45-60 years
Above 60 Years
Total Achievement
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
14,514
26,349
62,078
79,381
2,17,616
3,89,229
3,06,761
1,54,906
4,57,556
8,38,343
8,70,047
India’s cumulative recoveries stand at 1,66,13,292 today.
The National Recovery Rate is 81.91% with 3,20,289 recoveries being reported in the last 24 hours.
Ten states account for 73.14% of the new recoveries.
India’s daily tests conducted is shown below and daily positivity rate now stands at 21.47%
3,57,229 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten states including Maharashtra, Karnataka, Kerala, Uttar Pradesh, Delhi, Tamil Nadu, West Bengal, Andhra Pradesh, Rajasthan and Chhattisgarh reported 71.71% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 48,621. It is followed by Karnataka with 44,438 while Uttar Pradesh reported 29,052 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 34,47,133. It now comprises 17.00% of the country's total Positive Cases. A net incline of 33,491cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Twelve States including Maharashtra, Karnataka, Uttar Pradesh, Kerala, Rajasthan, Gujarat, Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Tamil Nadu, West Bengal, Bihar and Haryana cumulatively account for 81.41% of India’s total Active Cases.
Each of them also comprises more than 1 lakh active cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.10% which is continuously declining.
3,449 deaths were reported in the last 24 hours.
TenStates account for 73.15% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (567) followed by Delhi (448) and Uttar Pradesh with 285 daily deaths.
Two States/UTs have not reported any COVID-19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N andArunachal Pradesh.