Prime Minister's Office
India-Netherlands Virtual Summit (April 09, 2021)
08 APR 2021 7:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will hold a Virtual Summit with the Prime Minister of the Netherlands Mark Rutte on 9 April 2021.
The forthcoming Summit follows the recent victory of Prime Minister Rutte in the parliamentary elections and will sustain the momentum in the bilateral relationship provided by regular high-level interactions. During the Summit, the two leaders will discuss in detail our bilateral cooperation and look at new ways of strengthening the relationship. They will also exchange views on the regional and global issues of mutual interest.
India and the Netherlands share cordial and friendly relations underpinned by shared values of democracy, rule of law and freedom. Netherlands is home to the largest Indian diaspora in continental Europe. Both countries have wide ranging cooperation including in areas of water management, agriculture and food processing, healthcare, smart cities and urban mobility, science & technology, renewable energy and space. The two countries also share a robust economic partnership with the Netherlands being the third largest investor in India. There are over 200 Dutch companies present in India with a similar presence of Indian businesses in the Netherlands.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত-নেদরলেন্দগী ভর্চুয়েল সম্মিত(২০২১গী এপ্রিল ০৯দা) পাংথোক্লগনি
08 APR 2021 7:09PM by PIB Imphal
২০২১গী এপ্রিল ৯দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেদরলেন্দসকী প্রধান মন্ত্রী মার্ক রূত্তেগা লোইননা ভর্চুয়েল সম্মিত অমা পাংথোক্লগনি৷
হন্দক্তা পাংথোকখিবা পার্লিয়ামেন্তরী ইলেক্সনদা প্রধান মন্ত্রী রূত্তেনা মাই পাকখ্রবা মতুংদা সম্মিত অসি পাংথোক্নবা শিল্লিবনি অমসুং লৈবাক অনি অসিনা চাং নাইনা অৱাংবা থাক অমদা ইন্তরেক্সন তৌদুনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অসি হেন্না চেৎশিনহল্লগনি৷ সম্মিত অসিদা লৈবাক অনি অসিগী লুচিংবা অনি অসিনা ঐখোয়গী বাইলেতরেল কোওপরেসনগী লৈরিবা অকুপ্পা মরোল অদু খন্ন-নৈনরগনি অমসুং মরী অসি হেন্না চেৎশিনহন্নবা অনৌবা লম্বীশিং থীরগনি৷ লুচিংবা অনি অসিনা রিজনেল অমসুং গ্লোবেল ইসুশিং অসিগী মতাংদা মশা-মশাগী ওইবা ৱাখল্লোনশিং অদু ফোংদোক্লগনি৷
দেমোক্রেসী, রুল ওফ লো অমসুং ফ্রীদমগী সেয়র ভেল্যুশিংনা সপোর্ত তৌদুনা ভারত অমসুং নেদরলেন্দস লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা মরুপ মপাং ওইবগী অফবা মরী শেমগৎলি৷ য়ুরোপকী নেদরলেন্দস লৈবাক অসিদা ভারত মচা মশিং য়াম্না লৈ৷ ৱাতর মেনেজমেন্ত, এগ্রীকল্চর অমসুং ফুদ প্রোসেসিং, হেল্থকেয়র, স্মার্ত সিতীশিং অমসুং আর্বান মোবিলিতী, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, রিনিৱেবল ইনর্জী অমসুং স্পেসকী হিরমশিং অসি য়াওনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা লৈবাক অনি অসিনা কোওপরেসন পীনরি৷ নেদরলেন্দস লৈবাক অসি ভারততা খ্বাইদগী চাওনা শেল থাদবা লৈবাকশিংগী মনুংদা অহুমশুবা মফম কন্দুনা লৈবাক অনি অসিনা রোবস্ত ইকোনোমিক পার্তনরশিপ অমসু সেয়র তৌরি৷ নেদরলেন্দস লৈবাক অসিদা ভারতকী ব্যুজিনেস কয়া অমা লৈরিবা অসিগুম্না ভারততসু দতচ কম্পনী ২০০ হেন্না লৈরি৷