Cabinet
Union Cabinet approves Production Linked Incentive (PLI) Scheme for White Goods (Air Conditioners and LED Lights)
Incentives worth Rs. 6,238 Crore to be provided over five years for manufacturing of these products in India
Production Worth Rs. 1.68 Lakh Crore and Exports Worth Rs. 64,400 Crore Estimated in Five Years
Will help facilitate additional investments of Rs. 7,920 Crore, Generate Direct and indirect Revenues of - Rs. 49,300 Crore and create four Lakh Jobs in Five Years
07 APR 2021 3:55PM by PIB Delhi
Taking another important step towards the vision of 'Atmanirbhar Bharat', the Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, approved the Production Linked Incentive (PLI) Scheme for White Goods (Air Conditioners and LED Lights) with a budgetary outlay of Rs. 6,238 crore.
The prime objective of the PLI scheme is to make manufacturing in India globally competitive by removing sectoral disabilities, creating economies of scale and ensuring efficiencies. It is designed to create complete component ecosystem in India and make India an integral part of the global supply chains. The scheme is expected to attract global investments, generate large scale employment opportunities and enhance exports substantially.
The PLI Scheme for White Goods shall extend an incentive of 4% to 6% on incremental sales of goods manufactured in India for a period of five years to companies engaged in manufacturing of Air Conditioners and LED Lights. Different segments have been earmarked for different types of components separately to specifically target global investments into desired areas. Selection of companies for the Scheme shall be done so as to incentivize manufacturing of components or sub-assemblies which are not manufactured in India presently with sufficient capacity. Mere assembly of finished goods shall not be incentivized.
Companies meeting the pre-qualification criteria for different target segments will be eligible to participate in the Scheme. Incentives shall be open to companies making brown field or green field Investments. Thresholds of cumulative incremental investment and incremental sales of manufactured goods over the base year would have to be met for claiming incentives.
An entity availing benefits under any other PLI Scheme of Govt. India will not be eligible under this scheme for the same products but the entity may take benefits under other applicable schemes of Govt. of India or schemes of State governments. The Scheme will be implemented as a pan India scheme and is not specific to any location, area or segment of population. A number of global and domestic companies, including a number of MSMEs are likely to benefit from the Scheme.
The Scheme is expected to be instrumental in achieving growth rates that are much higher than existing ones for AC and LED industries, develop complete component eco-systems in India and create global champions manufacturing in India. They will have to meet the compulsory BIS and BEE Quality standards for sales into domestic market and applicable standards for global markets. It will also lead to investments in innovation and research and development and upgradation of technology.
It is estimated that over the period of five years, the PLI Scheme will lead to incremental investment of Rs. 7,920 Crore, incremental Production worth Rs. 1,68,000 Crore, exports worth Rs 64,400 Crore, earn direct and indirect revenues of Rs 49,300 crore and create additional four lakh direct and indirect employment opportunities.

মন্ত্রীমন্দল
কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা হ্বাইৎ গুদ (এয়র কন্দিসন অমসুং এল.ই.দি. লাইৎশিং)কী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিম (পি.এল.আই.)গী অয়াবা পীখ্রে
হায়রিবা পোত্থোকশিং অসিবু ভারত্তা শানবগীদমক্তা চহি ৫গী মনুংদা লুপা করোর ৬,২৩৮গী শেনফম্বু ইন্সেন্তিব ওইনা পীগনি
চহি ৫গী মনুংদা লুপা করোর লাখ ১.৬৮গী পোত্থোক পুথোকপা অমসুং মীরমদা লুপা করোর ৬৪,৪০০গী পোত্থোক থাদোকপা ঙম্বা হায়না পানরি
মসিনা চহি ৫গী মনুংদা অহেনবা লুপা করোর ৭,৯২০গী শেনফম থাদবা, লুপা করোর ৪৯,৩০০গী দাইরেক্ত অমসুং ইন্দাইরেক্ত রেভেন্যু পুথোকপা অমসুং থবক লাখ ৪ লৈহনবদা তেংবাংগনি
07 APR 2021 3:55PM by PIB Imphal
‘আত্মানির্ভর ভারত’কী মঙলান্দা মরু ওইবা অতোপ্পা খোঙ্কাপ অমা কানশিনবা ওইনা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর ৬,২৩৮গী শেনফমগা লোয়নবা হ্বাইৎ গুদ (এয়র কন্দিসন অমসুং এল.ই.দি. লাইৎশিং)কী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিম (পি.এল.আই.)গী অয়াবা পীখ্রে।
পি.এল.আই. স্কিম অসিগী মরু-ওইবা পান্দম অমদি ভারত্তা পোত্থোক শাবগী থৌওং অসিদগী সেক্তরগী অশোনবা লৌথোকপা, চাং মান্নবা শেন্মিৎলোন শেমগৎপা অমসুং মথৌ শোইদনা পাংথোকহন্দুনা মালেমগী থাক্তা চাংয়েংনবা ঙমহনবনি। থৌওং অসিবু ভারত্তা মপুং ফাবা কম্পোনেন্ত ইকোসীস্তেম শেমগৎনবা শেম-শাবনি অমসুং মতৌ অসুম্না ভারতপু মালেমগী সপ্লাই চেনগী মপুং ওইবা শরুক অমা ওইহনবনি। স্কিম অসিনা মালেমগী শেল থাদবগী পুক্নিং চীংশিনবা, থবক পীবগী পাক-চাউবা খুদোংচাবা লৈহনবা অমসুং মীরমদা পোত্থোক থাদোকপবু মশক থোক্না হেনগৎপা ঙমহনগনি হায়না থাজবা থম্নরি।
হ্বাইৎ গুদশিংগী পি.এল.আই. স্কিম অসিনা এয়র কন্দিসন অমসুং এল.ই.দি. লাইৎ শাবগা মরী লৈনবা কম্পেনীশিংদা ভারত্তা শাবা পোত্থোকশিংবু য়োনবা হেনগৎপগী মতুং ইন্না ৪%দগী ৬%গী চাংদা ইন্সেন্তিবসু পীগনি। অপাম্বা লমশিংদা মালেমগী শেল থাদবগী পুক্নিং চীংশিন্নবগীদমক্তা তোঙান-তোঙানবা পোৎলমশিংগী ওইনা তোঙানবা কাঙলুপ কয়া অমা খায়দুনা থম্লি। হৌজিক্কী মতম অসিদা ভারত্তা মরাং কায়না পুথোকপা ঙমদ্রিবা পোৎলমশিংবু শাবা নত্ত্রগা মখা তানা পানখৎপদা ইন্সেন্তিব পীনবগীদমক্তা স্কিম অসিগীদমক্তা কম্পেনীশিংবু খনগনি। শাবা লোইরবা পোথোকশিংবু পানখৎপগীদমক্তদি হায়রিবা ইন্সেন্তিব অসি পীরোই।
তোঙান-তোঙানবা পান্দম থম্লিবা কাঙলুপশিংগী মতিক-চাবগী হীরম ইনবা কম্পেনীশিংনা স্কিম অসিদা শরুক য়াবগী মতিক চাই হায়না লৌগনি। ব্রাউন ফিল্দ নত্ত্রগা গ্রীন ফিল্দ ইনভেস্তমেন্ত শাবা কম্পেনীশিংনা ইন্সেন্তিব অসিবু ফংবা য়াগনি। ইন্সেন্তিব অসি ফংবদা মতিক চানবগীদমক্তা বেজ চহিদগী য়েংবদা শেল থাদবগী অপুনবা শেনফম হেনগৎলকপগী চাং অমসুং শাবা লোইরবা পোত্থোকশিং য়োনবদা হেনগৎপগী চাং য়ৌগদবনি।
ভারত সরকারগী অতোপ্পা পি.এল.আই. ফংবা এন্তাইতী অমদা স্কিম অসিগী মনুং চনবা মান্নবা পোত্থোক্কীদমক্তা স্কিম অসিগী মখাদা ইন্সেন্তিব ফংবগী খুদোংচাবা পীরোই অদুবু এন্তাইতী অদুনা ভারত সরকার নত্ত্রগা কেন্দ্র সরকারগী অতোপ্পা মতিক চাবা স্কিমগী খুদোংচাবা লৌবদি য়াগনি। স্কিম অসি পেন-ইন্দিয়া স্কিম ওইনা চলাইগনি অমসুং অখন্নবা মফম, কাঙলুপ নত্ত্রগা মীশিংগী কাঙলুপ অমত্তদা অকক্নবা লৈরোই। এম.এস.এম.ই. কয়া য়াওনা মালেমগী অমসুং লৈবাক্কী থাক্তা লৈবা কম্পেনী কয়ানা স্কিম অসিদগী কান্নবা কয়া ফংবা য়াগনি।
এ.সি. অমসুং এল.ই.দি. ইন্দস্ত্রীশিংগী হৌজিক ওইরিবা শাহৌ-লৌবগী চাংদগী অহেনবা চাং য়ৌবা ঙমহনবা, ভারত্তা মপুং ফাবা কম্পোনেন্ত ইকোসীস্তেম শেমগৎহনবা অমসুং ভারত্তা মালেমগী ওইবা পোত্থোক শাবগী মাংজিল থাবা মফম অমা ওইহনবদা স্কিম অসিনা তেংবাংগনি হায়না থাজনরি। মখোয়না লৈবাক মনুংদা পোত্থোক য়োনবগী চংদবা য়াদ্রবা বি.আই.এস. অমসুং বি.ই.ই. ক্বালিতী স্তেন্দর্দ অমসুং মালেগী কৈথেলগী চৎনবী স্তেন্দর্দ শোইদনা ইন্দবদি য়াদে। মসিনা অনৌবা পুথোকপা অমদি রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ততা শেল থাদবগী চাং হেনগৎহনবগা লোয়ননা তেক্নোলোজীবু হেন্না ফগৎহনবগী থৌওংসু ওইথোকহনগনি।
পি.এল.আই. স্কিম অসিনা চহি ৫গী মনুংদা লুপা করোর ৭৯২০গী অহেনবা শেল থাদবগী শেনফম হেনগৎহনবা, লুপা করোর লাখ ১.৬৮গী পোত্থোক পুথোকপা হেনগৎহনবা অমসুং মীরমদা লুপা করোর ৬৪,৪০০গী পোত্থোক থাদোকপা ঙমহনগনি হায়না পানরি। মসিগা লোয়ননা লুপা করোর ৪৯,৩০০গী দাইরেক্ত অমসুং ইন্দাইরেক্ত রেভেন্যু পুথোকপা অমসুং থবক লাখ ৪ লৈহনবদসু তেংবাংগনি।