Prime Minister's Office
Prime Minister visits Hari Mandir and attends Community Reception at Orakandi
27 MAR 2021 6:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi on the second day of his two-day visit to Bangladesh sought blessings at the Hari Mandir in Orakandi and interacted with the descendants of revered Thakur family.
Prime Minister also addressed the representatives of the Matua community at Orakandi, from where Sri Sri Hari chand Thakur ji disseminated his pious message of social reforms. Prime Minister underlined that both India and Bangladesh want to see the progress of the whole world, through their development and their progress. Both countries want stability, love and peace in place of instability, terror and unrest in the world. The same values were given to us by Sri Sri Hari Chand Thakur Ji.
Prime Minister underlined that today, India is moving forward with the mantra of 'SabkaSaath, Sabka Vikas and Sabka Vishwas', and Bangladesh is 'ShohoJatri' in it. At the same time, Bangladesh is presenting a strong example of development and change in front of the world and India is Bangladesh’s 'ShohoJatri' in these efforts.
Prime Minister made several announcements including upgrading the existing middle school for girls at Orakandi and to set up a primary school as well. Prime Minister also mentioned that every year a large number of people travel from India to Orakandi to participate in ‘BaruniSnan’ on occasion of the birth anniversary of Shri Shri Hari Chand Thakur and more efforts would be made to ease their travel.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওরাকান্দীদা লৈরিবা হরি মন্দিরদা চৎখ্রে অমসুং কম্ম্যুনিতীগী ওকপগী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে
27 MAR 2021 6:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী বঙ্গলাদেশকী নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎতা ওরাকান্দীগী হরি মন্দিরদা থৌনিখ্রে অমসুং ইকাই খুম্নরবা থাকুর ইমুংগী মীওইশিংগা উন্নখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ওরাকান্দীদা লৈবা শ্রী শ্রী হরি থাকুর জীগী সমাজ অমা শেম্বদা মহাক্কী পাওজেল পীরিবা মাতুৱা কম্ম্যুনিতীগী মীহুৎশিংগা ৱারী শান্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশ অনি অসি মালেম অসিগী ওইনা মাংলোমদা চংশিনবা অসি মখোয়গী চাওখৎ থৌরাং অমসুং মাংলোমদা চংশিল্লিবা অসিনা উৎপা পাম্লি। লৈবাক অনিনা মালেম অসিদা অহোংবা নাইবা, অকিবা অমসুং তংদু-লৈতাদবা অসিগী মহুত্তা লৈতাবা, নুংশিনবা অমসুং শান্তি পুরকপা পাম্লি। হায়রিবা ৱাখল্লোল অসিমক শ্রী শ্রী হরি থাকুর জী ঐখোয়দা পীবিরম্মী।
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীদুনা ঙসি হায়খি মদুদি, ভারতনা ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাস অমসুং সবকা বিস্বাস’ মন্ত্র অসিনা মাংলোমদা চংশিল্লি অমসুং বঙ্গলাদেশনা ‘শোহোজাত্রী’ অসিনা মাংলোমদা চংশিল্লি। হায়রিবা মতম অসিদা বঙ্গলাদেশনা মালেম অসিদা চাওখৎ থৌরাং অমসুং অহোংবা অমা পুরকপগী খুদম অমা উৎলি অমসুং ভারত অসি বঙ্গলাদেশ ‘শোহোজাত্রী’ অসিগী হোৎনমন্নি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওরাকান্দীদা নুপীমচাশিংগী হান্না লৈরবা মিদল স্কুলশিং শেমগৎপা অমসুং লোয়ননা প্রাইমারী স্কুলশিং লিংখৎপা য়াওনা চাওখৎ থৌরাং কয়া অমা লাওথোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি চহি খুদিংগী ভারত্তগী মশীং য়াম্লবা মীয়াম অমা শ্রী শ্রী হরি চান্দ থাকুরগী মপোক কুমোনগী থৌরম ‘বারুনিস্নান’ শরুক য়াননবা লাক্লি অমসুং মখোয়গী খোঙচৎ অসি হেন্না লায়থোক্নবা হোৎনরগনি।